מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן החלטה על בקשות מקדמיות לאחר אי הגשת תגובה

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת כב' הרשמת פ' נויבירט מיום 18.7.22 בת"א 8851-03-20 בבית משפט זה. רקע והליכים קודמים החלטת כב' הרשמת נויבירט ניתנה ביחס לבקשות המערער לפיהן יש להעביר את התיק הנידון למותב וזאת לצורך הכרעה בטענת ההתיישנות שהועלתה על ידו וזאת לפי הוראות בית המשפט העליון בהחלטתו מיום 6.4.22 (בע"א 869/21)); לדחות את הבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה ולחייב את המשיב בהוצאות הולמות ובהוצאות לאוצר המדינה.
כב' הרשמת מצאה להכריע בהחלטתה בבקשת הארכת המועד להגשת כתב הגנה עד להכרעה בבקשת הפקדת הערובה וקבעה כי לא השתכנעה שנסיבות המקרה נמנות עם המקרים החריגים ויוצאי הדופן שנימנו בהלכה הפסוקה, בהם ראוי להענות לבקשת ארכה מסוג זה. נקבע כי טענותיו של המערער, כפי שפורטו בבקשתו, גם אם יש בהן כדי לבסס את טענתו הדיונית המקדמית בדבר הצורך בחיוב בהפקדת ערובה, אין בהן כדי להצדיק את אי הגשת כתב ההגנה וזאת מאחר שאינן מלמדות על ייתור הצורך בניהול ההליך ובבירור טענות הצדדים.
עוד קבע בית המשפט העליון כי על אף שנתקבלו החלטות נוספות לאחר החלטה זו מיום 1.11.2020, אין בהחלטות אלה כדי לאיין את ההחלטה מיום 1.11.2020.
על כן, טענותיו של המערער ביחס להחלטת בית המשפט העליון יסודן בטעות שכן, בית המשפט העליון קבע בצורה מובהקת כי הטענות לגבי היתיישנות התביעה לא נשמעו לגופו של עניין בבית המשפט ולכן לא היה מקום לדחיית התביעה על ידי הרשמת לגופה בעקבות אי הגשת תגובה לבקשה.
...
החלטת בית המשפט המחוזי מיום 7.12.2020 קובעת כי התביעה נדחית מחמת התיישנות וזאת משלא הוגשה תגובת המשיב.
לאור האמור, לא מצאתי מקום להתערב בהחלטת כב' הרשמת נויבירט והערעור נדחה בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת, תיקון כתב תביעה לא יכול להעשות באמצעות תגובה לבקשה או הודעה לבית הדין על העמדת סכום התביעה על סכום מסוים מבלי שניתן הסבר לשינוי המבוקש וכי נידרש הסבר לסכום שעליו העמידה התובעת את התביעה בהודעתה מיום 21.3.2022.
לאחר שניתנה החלטת בית הדין מיום 21.6.2022 בדבר מחיקת הסעד של "פיצוי בגין אבדן הישתכרות" הרי שסכום התביעה אמור להיות כדלקמן: סך 401,718 ₪ (זאת לאחר ניכוי הסכום הצבור בקרן בסך 127,710 ₪ - כאמור בסעיף 37.2 לכתב התביעה) או סך 384,975 ₪ (לאחר ניכוי סך 144,453 ₪ כאמור בעמ' 1 שורות 14-15 לפרוטוקול) או על סך 529,428 ₪ (ככל שלא מפחיתים את הסכום שהצטבר לטענת התובעת בקרן).
זאת ועוד, התובעת לא צרפה את קבצי הקלטות השיחות למרות שבישיבת קדם המשפט טענה כי עשתה כן. לטענת הנתבעת, עד אשר לא תנתן החלטת בית הדין בבקשה המקדמית שהגישה הנתבעת בדבר הפרת צו גילוי המסמכים על ידי התובעת, לא תוכל ב"כ הנתבעת לקבל לידיה את תמלולי השיחות שהתובעת ניסתה להגיש בישיבת קדם המשפט או ההקלטות עצמן.
...
הבקשה לגילוי מסמכים מחברת הביטוח בנוגע לתביעה שהתובעת הגישה בגין אובדן השתכרות ואחוזי נכות – אמנם התובעת לא התייחסה לבקשה לגילוי מסמכים אלו אולם איני סבור כי יש מקום להיעתר לבקשה לגלות מסמך זה. ואפרט.
בנסיבות אלו אין מקום להיעתר לבקשה.
סוף דבר התובעת תגיש הודעה מסודרת כאמור בסעיף 11 להחלטה עד ליום 9.3.23.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת התביעה, הגיש המשיב בקשה לצוים זמניים ובעקבות היתקיימו מספר דיונים בפניי וניתנו החלטות בעיניין ההליכים המקדמיים.
לאחר שבית המשפט שמע את ב"כ המשיב, הורה על מתן צו לגילוי ועיון במסמכים ספציפיים לפי בקשת המבקשת מס' 12, וזאת תוך 30 ימים.
משלא הוגשה תגובת המשיב, ביקשה המבקשת ביום 03/02/2023 מתן החלטה בבקשה לסילוק התביעה על הסף.
...
זה המקום לציין, כי חרף החלטתי מהדיון והצו שניתן באותו יום ועניינו קבלת בקשת המבקשת מיום 22/06/2022 ביחס לגילוי ועיון בכל המסמכים, לא ביקש המשיב לשנות את החלטתי ואף לא צויין בדיון כי חלק מהמסכים אינם בידי המשיב או בשליטתו.
על כן, אני מורה על סילוק התביעה בדרך של מחיקת כתב התביעה.
בנסיבות העניין וכמצוות תקנות סדר הדין החדשות, אני מחייב את המשיב (התובע) בהוצאות המבקשת (הנתבעת 2) בסך של 2,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר תגובת המשיבה ותשובתו של המבקש ניתנה החלטה על ידי המותב דאז ביום 22.07.2021 הדוחה את בקשתו של המבקש למחיקת סעיף זה בכתב ההגנה ומקבלת את תקונה המוצע של הנתבעת כמפורט בסעיף 1 לתגובתה מיום 07.06.2021.
לאחר תגובתו של המבקש, אשר ביקש למקד את זכויותיו ברכיבים אלה ניתנה ביום 14.12.2021 החלטתי לתיקון כתב התביעה, תוך חיובו של המבקש בהוצאות לאור הנימוקים שפורטו שם. ביום 22.12.2021 הוגש כתב תביעה מתוקן, וביום 28.03.2022 הוגש כתב הגנה מתוקן.
ביחס לבקשתו של המבקש לצרוף התכתבויות, טענה המשיבה – כי יש לדחות את הבקשה שכן ההליכים המקדמיים לגילוי מסמכים הסתיימו מזמן, ואין מקום להתיר הגשתם בשלב זה של ההליך.
התגובה אף היא הוגשה ללא תצהיר תומך.
...
לא מצאנו כי בתצהיר העמיתה קיימת טענה עובדתית חדשה שהמבקש לא היה מודע לה, שעה גם הנוסח המרוכך בכתב ההגנה המתוקן מפרט כי התובע החמיא לעמיתה לאורך תקופה ארוכה.
מקובלת עליי טענת המשיבה כי את הבירור העובדתי המבקש יוכל לבצע גם במסגרת חקירה נגדית של עדי המשיבה ובמיוחד של העמיתה בישיבת ההוכחות.
סוף דבר על יסוד המפורט לעיל, משריכוך כתב ההגנה בוצע למעשה לבקשת המבקש בשל נסיבות משפחתיות תוך שמירת כלל טענות המשיבה ביחס לכך, משבשלב זה לא מצאתי שהועלתה טענה מפתיעה שלא היתה ידועה למבקש קודם לכן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בחלוף מספר דקות, הנאשם נתבקש על ידי השוטר לנתק את שיחת הטלפון ולהתלוות עמו למישטרה לצורך זהוי, אך הנאשם סרב ולא נשמע להוראות השוטר.
בתאריך 12.6.2023 העלה הנאשם טענה מקדמית בדבר העידר אישור שפיטה ממח"ש. ניתנו הוראות להשלמת טענות בכתב והתיק הועבר להמשך טיפולו של מותב זה. תמצית הטענות בבקשה: בתאריך 5.7.2023 הוגשו טענות הנאשם בכתב וזו תמציתן: במהלך הארוע הופעלה נגד הנאשם אלימות קשה על ידי השוטרים והוא אף ניחבל בו. הנאשם התלונן על כך כבר במעמד חקירתו.
על כך הודיעה המדינה בתאריך 16.1.2024, כי היא מתנצלת על אי הגשת התגובה במועד ומבקשת לקבוע את התיק לדיון על מנת לקדם אפשרות לסיום התיק בהסכמה על מחיקת העבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
המדינה לא מסרה מתי וכיצד הודע לנאשם על פתיחת התיק במח"ש ולא צרפה אסמכתות מהן בית המשפט אכן יכול להתרשם, כי נסתרה טענתו העובדתית של הנאשם בבקשה, כי לא זומן למח"ש. בנסיבות אלה, ההחלטה (המאוחרת, ולאחר הגשת הבקשה שבפניי) על גניזת התיק "מחוסר מעש" אינה יכולה להנות מחזקת תקינות ולא ניתן לראות בה "אישור שפיטה בדיעבד" המרפא את הפגם.
...
בכך נפל הפגם בכתב האישום, שכאמור, לא שוכנעתי כי אכן רופא.
דומה, כי גם המאשימה חשה אי נוחות מכלול הנתונים ומשום כך הודיעה בשעתו לבית המשפט כי הטענה נבדקה ובעקבות זאת המדינה החליטה לוותר על העבירה כלפי השוטרים וקיים מתווה להסדר (אשר בסופו של דבר לא הבשיל).
סוף דבר הבקשה מתקבלת ובית המשפט מורה על מחיקת כתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו