עוד הוסיף המפרק שיקולים שונים שמן הראוי ליתן עליהם את הדעת, ובכלל זאת העובדה כי לכתחילה הוגשה התובענה כבקשה למתן הוראות בהתאם לסעיפים 373 ו-374 לפקודת החברות, אשר הנה תובענה בעילה המסורה תחום אחריותו של בית משפט של פירוק, ואשר אילמלא הועברה התביעה לערכאה רגילה, בגין מורכבות הליך בירורה וצירופם של צדדי ג', הרי שהחברה לא הייתה לכתחילה נידרשת לשאת בתשלום אגרה, כדרך כל בקשה למתן הוראות, שאינה מחוייבת בתשלום אגרה.
...
וכך נכתב בהחלטתה של כב' השופטת (בדימוס) ו. אלשיך, במסגרת ההחלטה בדבר העברת המפרק הקודם מתפקידו (החלטה מיום 03.04.2008):
"עניין לנו במקרה חריג, חמור וקשה, בו המפרק עושה פעם אחר פעם דין לעצמו ... כפי שאף הערתי קודם, משתלבים הדברים אף עם המחדלין הקודמים שיוחסו למפרק כגון אי ניהולה של הנהלת חשבונות מסודרת, ובעיקר משיכת כספים מקופת הפירוק לצורך שכר טרחה, בלא לקבל את אישור בית המשפט. זהו משעה שאין כל צורך להכביר מילים על כך כי הוא סותר באורח חזיתי את הדין, המחיל איסור מוחלט על נטילת כל צורה של שכר, בלא להגיש תחילה בקשה בהתאם לתקנות השכר הרלוונטיות. המסקנה מכל האמור לעיל הינה עגומה, כשם שהינה ברורה: די בכל אחד מאותם ממצאים, קל וחומר במשקלם המצטבר, בכדי להוות הצדקה להעברת מפרק מתפקידו. מושכלה זו לא הייתה משתנה, אף אם עסקינן היינו בפרויקט משגשג שאינו מתעכב, קל וחומר בנסיבות המקרה, בהן מתעכב השלמת הבניה מזה שנים ארוכות".
ובהמשך:
"התשתית העובדתית והמשפטית המספק בכדי לקבוע, כי נסיבותיו החמורות של המקרה שבפני מחייבות העברת המפרק מתפקידו. הדברים עולים בבירור אף מטענותיהם של המפרק עצמו והגורמים התומכים בו, אשר למעשה "מושכות את השטיח מתחת לרגליהם", ומעידות בכסבודן ובעצמן על מצב הדברים העגום בפרוייקט.
אוסיף ואבהיר; אין עסקינן בכשלך מקרי, פרי טעות בודדת או תנאי השוק; המסקנה המסתברת יותר בנסיבות המקרה, הינה כי עניין לנו בשיטת ניהול פסולה אשר יצרה מצב דברים המתמשך על פני תקופה ארוכה, ולא ניתן לפסול קשר סיבתי הדוק בינו לבין סבלם ונזקם של הדיירים.
לאחר עיון בתגובות השונות שהוגשו במסגרת הבקשה דנן, נחה דעתי כי נכון להיום קופת הכינוס הינה מדולדלת והכספים המצויים בקופתה נמוכים בהרבה ממסת חובותיה, אשר הינם חלקם בדין קדימה, לרבות נותני שירותים, רשויות המס השונות, שכר טרחת המפרק וכיוצ"ב, באורח אשר אינו מאפשר לחברה לשאת בתשלום האגרה דכאן.
יוער כי נתתי דעתי גם לעניין הדירות שנמכרו לצורך כיסוי עלויות של תיקון ליקויי בניה בפרויקט (בהתאם להחלטת בית המשפט בפר"ק 1057-07-12) כאשר עניין זה נתמך בתצהיר המפרק, ולעניין שטרות החוב שהפקידו רוכשי הדירות, כאשר לעניין זה מקובלת עלי עמדת הכנ"ר כי היות ובית המשפט של פירוק טרם דן בעניין חילוט שטרות החוב, אין לראות בהם מקור למימון האגרה.
בנסיבות אלו, מקובלת עלי הטענה כי יש להקל עם הנושים בתיק דנן בכל הנוגע לתשלום האגרה וזאת נוכח קשיי הגביה, ריבוי הנושים היחידים אשר חלקם כבר מכרו את זכויותיהם בדירות וחלקם נפטרו, חלוף השנים, והיעדר כיס עמוק בדגש על העובדה כי רוכשי הדירות נאלצו להוסיף מכיסם לשם השלמת הפרוייקט (כעולה מתגובת המפרק מיום 1.3.15, נאלצו רוכשי הדירות לשלם עבור מיזוג אויר ומערכת ספרינקלרים.
סוף דבר
בנסיבות המקרה שבפני, ולאור כל האמור לעיל, לרבות מסקנותי בעניין עילת התביעה, מצבה הכלכלי של החברה וזהות הנושים, מוצא אני להקל עם הדרישה כי נושי החברה יישאו במימון האגרה - "לפום גמלא - שיחנא" (כתובות, סז ע"א).