מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן הוראות למפרקת בתיק פירוק שיתוף בעסק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כעת, עם סיום הליך הפרוק, הגשת הדו"ח הסופי ובקשת הכונס לפסיקת שכר טירחתו, הגיעה העת למתן החלטה גם בבקשה זו. עקרי נימוקי הבקשה התביעה לפירוק שתוף, הוגשה על ידי התובעת בחודש אוגוסט 2016.
כך קובעות תקנות ההוצאה לפועל (שכר טירחת עורכי דין וכונסי נכסים), התשס"ב-2002, וכך קובעות תקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), תשמ"א-1981.
הוצאות אלה הן חלק משיקוליה העיסקיים והוצאותיה המסחריות כחלק מרכישת המקרקעין.
פעולותיו הרבות של המבקש בתיק נעשו לעיתים כידו הארוכה של בית המשפט ועל פי הוראותיו, קידמו וייעלו את הליך פירוק השתוף ונחסכו מכונס הנכסים.
...
במצב שבו ב"כ התובעת לא מונה ככונס נכסים בהתאם לבקשתו, אין לאפשר לו לקבל בדלת האחורית את מה שלא עלה בידיו לקבל בדלת הקדמית.
עם זאת, נוכח העובדה שהכונס מונה לתפקידו לאחר הגשת הבקשה, ולנוכח מהות הבקשה, המבקשת לגזור את שכר טרחת המבקש משכר טרחת הכונס והפגיעה האפשרית באינטרס לגיטימי של כונס הנכסים, החלטתי להתיר את הגשתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה שהגיש הנתבע 3, תמיר סופר, לסילוק התביעה נגדו על הסף הנתבע 3 טוען כי התובע הגיש את התביעה כנגד אדם שלשיטתו מכר לו דירה (הנתבע 1) בשיתוף פעולה עם הנתבע 2, כאשר הוא מנסה לכרוך את הנתבע 3 לכתב התביעה בקשר להפרות חוזיות נטענות שביצע כלפיו.
הבקשה של הנתבע 1, יוסף שבת, לסילוק על הסף הבקשה הוגשה בטענה כי התברר לנתבע 1 כי התובע נוקט בנוסף להליך שבכותרת עוד שני הליכים: האחד בירור מול המפרק והשני בקשה שהוגשה לתיק הפרוק ביום 19.7.2020.
התובע טוען כי בבקשה שהגיש למתן הוראות בתיק הפרוק ביקש כי בית המשפט של פירוק יורה למנהלים המיוחדים לבצע את עבודתם ולחקור את הנתבעים ובהם הנתבע 1 בקשר עם מסכת המירמה וההונאה שביצעו כנגד התובע וככל הנראה כנגד החברה.
לקראת סיום באשר לבקשות התובע לגילוי מסמכים ספציפיים ושאלונים וביתר שאת בקשתו לקבל נתוני איכון טלפונים ניידים של בעלי הדין, אני רואה לנכון להעיר, כי בד בבד עם זכותו של התובע להעלות טענות מירמה אשר יבוררו עד תום, הרי שאין בעצם הגשת תביעה כאמור משום היתר כללי לתובע לפשפש בכל ענייניהם העיסקיים והחשבונאיים של הנתבעים, ולערוך אחריהם מעקב באמצעות הטלפונים הניידים, על מנת לקושש ראיות לטענותיו.
...
כן אני דוחה את הבקשה למתן תשובות נוספות לשאלון מאותה סיבה.
הבקשה נדחית.
לסיום בקשות הצדדים נדחות, ומשכך לא ראיתי לנכון לעשות צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהחלטה מאותו מועד הוסמכה הנ"ל "...לפעול כמפרקת, לבחון את החשבונות שבין הצדדים ולצורך כך לקבל מהצדדים כל מיסמך שידרוש, כמובן תוך שמירה על הסודיות המסחריים של הצדדים זה מזה". המפרקת הוסמכה גם "לפנות לחברות הביטוח ולקבל מהם כל חומר של מי מהצדדים שתדרוש". מאז פעלה המפרקת עפ"י הסמכתה, ניהלה ישיבות פירוק שהתנהלו בפועל בין התובעת לנתבעת 1, כשהנתבע 2, על אף שהחלטת בית המשפט הנ"ל חלה עליו, לא שיתף פעולה, זאת בטענה שהוא אינו אחד ממרכיבי השותפות.
ביום 10.5.22 הגישה המפרקת את דוח תחשיבי והליכי הפרוק, ולצידה בקשה למתן הוראות, מיסמך המתפרס על פני 16 עמודים, הוא נושא החלטה זו. ביחס לשלושה מרכיבים בדו"ח ביקשה המפרקת הוראות בית המשפט.
על כן לא מצאתי להורות למפרקת לפעול לקבלת הנתונים המדויקים והיא רשאית להסתפק בהערכתה המקצועית לעניין זה. אשר לשאלת החזר ההוצאות, מקובלת עלי עמדת המפרקת שהעדיפה את עמדת התובעת במחלוקת זו. עמדת המפרקת מבוארת היטב, בדוח נרחב ומפורט שמסרה, ובו הוסבר כי לא נימצאו הגיון כלכלי או הצדקה בטענת הנתבעת לזכאותה ל-50% מההכנסות בתיק החדש, כשהתובעת צריכה לשאת לבדה בתשלום לסוכן.
בעניינינו רכשה התובעת לפני קרוב ל-15 שנה תיק ביטוח מהנתבע 2, ומאז נראה לכאורה שלא קיימים למעשה יחסים עיסקיים בינהם.
...
על כן לא מצאתי להורות למפרקת לפעול לקבלת הנתונים המדויקים והיא רשאית להסתפק בהערכתה המקצועית לעניין זה. אשר לשאלת החזר ההוצאות, מקובלת עלי עמדת המפרקת שהעדיפה את עמדת התובעת במחלוקת זו. עמדת המפרקת מבוארת היטב, בדוח נרחב ומפורט שמסרה, ובו הוסבר כי לא נמצאו הגיון כלכלי או הצדקה בטענת הנתבעת לזכאותה ל-50% מההכנסות בתיק החדש, כשהתובעת צריכה לשאת לבדה בתשלום לסוכן.
לאור האמור מקובלת עלי עמדת המפרקת גם בקביעתה בסעיף 81 לדוח.
התובעת עותרת להיעתר לבקשת המפרקת וזאת משהוסמכה לקבל מהצדדים כל מסמך שידרש לה למילוי תפקידה.
על כן ובטרם הוכיחה התובעת את זכותה לקבלת חשבונות כאמור, לא מצאתי להיעתר לבקשה זו. בטרם חתימה, אבקש להעיר, כי דו"ח המפרקת מלמד על פעילות רבה, ממושכת יחסית, ומקיפה, מצדה של המפרקת במילוי תפקידה, כשהרושם המתקבל הוא שלעיתים נבע הדבר גם בשל חוסר שיתוף פעולה מספק מצד הגורמים השונים המעורבים בה, ישירות או בעקיפין.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא לפניי בקשה למתן הוראות, בגדרה מבקש המפרק של חברת ר.פ אירועים וגנים בע"מ (בפרוק) (להלן: "החברה שבפרוק" או "החברה"), בהתאם להוראות סעיף 374 לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג-1983 (להלן: "הפקודה" או "פקודת החברות"), להורות למשיבים להשיב לקופת הפרוק סך של 12,770,000 ₪ בגין שימוש לא הוגן בכספיה ובנכסיה של החברה שבפרוק, וזאת לאור הברחת נכסי החברה למשיבה 1, שהנה חברה אחרת שהוקמה על ידי המשיב 3, אהרון חן (להלן: "אהרון").
לאחר הפסקת פעילות החברה שבפרוק בהגיע חוזה השכירות לסיומו, הקימו בעלי מניות הרוב את חברת חלוצים אולמות אירועים בע"מ, המפעילה עסק מתחרה לאולם האירועים, תחת השם "אולמי נוביה". ביום 1.12.2012 הוגשה בקשה לפירוק החברה על ידי בעלי מניות הרוב, וכן הוגשה בקשה למינוי מפרק זמני.
להשלמת התמונה יצוין כי ימים ספורים בטרם היתקיים דיון ההוכחות, ניתנה החלטתו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופטת י' קראי-גירון) בתיק פר"ק (מחוזי חי') 43400-02-19 דיאט שמחות בע"מ נ' כונס הנכסים הרישמי - מחוז חיפה והצפון (נבו 11.9.2022).
כמו כן, אהרון וישי לא שתפו פעולה עם המפרק, ניסו לעכב את ההליך ונמנעו ממסירת מסמכים שהתבקשו על ידו, ושינו גרסאותיהם חדשות לבקרים.
...
אינני מקבל תיזה זו של רו"ח סימון.
סוף דבר סיכומו של דבר – הוכח כי המשיבים נטלו לעצמם שלא כדין את נכסי החברה שבפירוק.
לפיכך, המשיבים, ביחד ולחוד, ישלמו פיצויים לקופת הפירוק לפי הפירוט הבא: סך של 1,350,000 ₪ בגין מלאי מזון; סך של 733,000 ₪ בגין שיפורים שהוכנסו באולם האירועים; סך של 5,000,000 ₪ בגין מוניטין; סך של 520,000 ₪ בגין רווח מהזמנות פתוחות; הסכום הכולל של הפיצויים שישלמו המשיבים הינו 7,603,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי והשתלשלות העניינים התובעת 1 בתיק הנוכחי ("מיטל") והנתבעת 1 בתיק הנוכחי ("דיה") היו שותפות בעסק קטן של הפקת אירועים בשם "קוטור פלאוורס". בין השתיים נפל דבר, והן הגיעו לבית המשפט.
שתי השותפות הורו יחדיו לרו"ח ומנה"ח של השותפות לשתף פעולה עם המפרקים ולהעביר להם כל ספרים ומסמכים שיידרשו (סעיף 10), והוסכם כי המפרקים יטפלו בסגירת השותפות מול רשויות המס, ובסגירת חשבון הבנק (סעיף 11).
ייתכן ומדובר בטענות שניתן להעלותן בבקשות למתן הוראות בתיק חדש של פירוק שותפות, ככל שדיה והמפרק מטעמה יבקשו להעביר את הפרוק לניהול בבית המשפט וייפתחו תיק כזה.
...
הרשמת הנכבדת נימקה את החלטתה כדלקמן: "אין חולק כי המפרקים טרם פעלו בהתאם להחלטת בית המשפט. משכך, אין באפשרות החייבת לשלם, שכן לא ברורה דרך ואופן התשלום וזהות הגורם שיוציא חשבונית. אני סבורה, כי הזוכה לא הייתה רשאית לפתוח את התיק כאשר אין אפשרות מעשית לחייבת לשלם." לנוכח האמור לעיל פנה המפרק מטעם מיטל לבית משפט זה בבקשה מיום 17.3.22 במסגרת התיק הראשון.
זה מה שצריך היה להיות "בסופו של דבר", כפי שנקבע בהסכם הפשרה ובפסק הדין, משום שזו משמעותה הכלכלית של העסקה – שצד אחד יוצא, והצד השני קונה את חלקו.
סוף דבר על יסוד כל האמור לעיל, אני מקבל את תביעתה של מיטל, ומחייב את דיה לשלם למיטל, בהתאם להוראות הסכם הפשרה ופסק הדין מהתיק הראשון, את הסך של 100,000 ₪ בתוספת מע"מ. כיוון שלא התבקשו הפרשי הצמדה וריבית, אמנע מלפסוק זאת, אף שהדבר בסמכותי גם ללא בקשה מפורשת.
ואולם במיוחד בשל כך, אני מורה כי דיה תשלם את הסכום האמור בתוך 7 ימים מהיום לידי ב"כ של מיטל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו