עוד ביקש הנאמן כי, כפועל יוצא מקבלת הבקשה, בית-המשפט יורה על מחיקת הערת אזהרה שנרשמה על הנכס ביום 19.2.2017 לטובת גב' אורלי מסה ועו"ד ראובן (רובי) גילבוע (להלן: "הרוכשים החדשים"), אשר רכשו לכאורה את הנכס מן הרוכשים המקוריים.
כשם שלא בנקל יוכיח בעל דין טענות בדבר תרמית, המחייבות ביסוס ברמת הוכחה גבוהה במיוחד, כך גם טענות בדבר פיקטיביות של עיסקה, המשיקות לטענות מירמה, מצריכות רמת הוכחה התואמת במשקלה לרצינותה ולחומרתה של הטענה הנטענת.
לא זו אף זאת, עו"ד רוסינסקי כמנהל מיוחד וכנאמן אף נקט במספר פעולות משמעותיות בעיניין זה ללא דיווח, הנחיה ואישור של בית-המשפט של פשיטת-הרגל, כגון אי-עמידה על קבלת תגובת הכונס הרישמי ומתן החלטה של בית-המשפט של פשיטת-הרגל בעיניין המשך ההליכים בה"פ 103/08 (דבר שהוביל למחיקת ההליך), הסכמה להסדר עם אחי החייב (לאחר שעו"ד רוסינסקי כבא-כוחו של הניה, ושעה שכבר שימש כמנהל המיוחד, יזם בעצמו את מתן פסק-הדין נגדם בת"א 61137/06), ייצוג החייב בטופס הדיווח לרשות המסים כשמונה שנים לאחר חתימת ההסכם, חתימה בשמו של החייב על טופס רישום הערת אזהרה לטובת הרוכשים החדשים (לטענת עו"ד בן עזרא) וכיו"ב.
בנסיבות מיוחדות אלה, אני סבורה כי, למעשה, עד שעו"ד רוסינסקי לא הוחלף על-ידי הנאמן הנוכחי ביום 1.11.2017, הרי שכלל לא היתקיים כוח תביעה בידי התובע-הנאמן, כך, שמירוץ ההתיישנות החל רק במועד זה ואפשר שאף מאוחר יותר, קרי במועד שבו הנאמן החדש השלים את הלימוד והחקירה שערך בתיק והתמלא גם התנאי השלישי של תחילת תקופת ההתיישנות, כלומר ידיעת התובע-הנאמן (החדש) על קיום עילתו (סעיף 8 לחוק ההתיישנות).
בהקשר זה ראו גם את אמירתו של חבקין (עמ' 108), לפיה לאור הפסיקה, "בשונה מעניין שרם, בעיניין מנסור הרוכש רשם הערת אזהרה לטובתו, וזו חייבה את המוכרים לתבוע את מחיקתה מן המירשם [כפי שהדברים בבקשה שבפניי – א.ל.ע.]. מאחר שהערה מונעת רישום של עסקה סותרת ותקפה כלפי כולי עלמא, סיווג תובענה למחיקתה כתובענה במקרקעין אינו מעורר קושי".
אשר-על-כן, יש לדחות גם את טענת ההתיישנות.
...
בהתאם לכך, אני מורה על מחיקת הערות האזהרה שנרשמו על חלקו של החייב בנכס לטובת אפרים הניה, יצחק הניה וישראל אלישע ו/או לטובת גב' אורלי מסה ועו"ד ראובן (רובי) גלבוע, והנאמן רשאי להציג פסיקתא מתאימה לחתימתי.
לפי שעה תעמוד בתוקפה החלטתי מיום 9.12.2019 בעניין זה ומחצית חלקו של החייב בדמי-השכירות תועבר לנאמן, וזאת אלא אם כן הצדדים יגיעו להבנות אחרות.
ברם, אני מורה עוד כי מעתה ואילך עו"ד בן עזרא ישתף את הנאמן בהליכי ההשכרה של הנכס וכי השכרת הנכס וגביית דמי-השכירות תיעשה על-ידי הנאמן ועו"ד בן עזרא בצוותא חדא, ולא באופן בו עו"ד בן עזרא הוא "המשכיר" והוא מעביר את החלק הרלוונטי לקופת-הכינוס.