מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למשפט חוזר לאחר חזרה מערעור על הכרעת דין

בהליך מ"ח (מ"ח) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט קבע, בין היתר, כי עובר לרצח נסחט המבקש על ידי המנוח וכי גם ביום הרצח היה אמור המבקש להעביר למנוח כסף; כי המבקש שיקר בעדותו בדבר מעשיו בזמן הרצח ולאחריו; כי ביום הרצח שוחח המבקש עם המנוח מספר רב של פעמים (ואף נקבע כי המבקש שיקר ביחס לתוכן השיחות); כי לאחר יום הרצח לא חזר המבקש לביתו או לעסק שלו במשך מספר ימים (עד למעצרו) ואף ניסה לטשטש את עקבותיו, בין היתר, על ידי החלפת רכבו לאחר הרצח (לעניין זה נקבע כי המבקש שיקר לגבי מועד החלפת הרכב, שלטענתו בוצעה עובר למועד הרצח); וכי ברכבו של המבקש נתפס כובע שעליו זוהו חלקיקי אבק שריפה שמתאימים לסוג התחמושת שפגעה במנוח.
אשר לשיחות הטלפון (אשר רלוואנטיות לבקשה למשפט חוזר שלפניי), נקבע כי בשעה 23:09, עובר למעשה הרצח, התקבלה שיחת טלפון מהטלפון הסלולרי של המבקש לטלפון של המנוח (להלן: שיחת הטלפון); הדובר (שזוהה בהמשך על ידי אשת המנוח בתור המבקש, אך לא בודאות; לעניין זה צוין בהכרעת הדין כי "הייתי מגיעה לאותן מסקנות בתיק זה גם ללא עדותה של [אשת המנוח – ע' פ'], וגם תוך היתעלמות מוחלטת מעדות זו (באשר לזיהוי הקול)"; ההדגשות במקור – ע' פ'; סעיף ח להכרעת הדין) ביקש מהמנוח לצאת לרחוב ומיד לאחר מכן נורו היריות.
ביום 19.3.1999, כחודש וחצי לאחר שהמבקש אמור היה להתייצב לריצוי עונשו, הגיש בא כוחו של המבקש דאז ערעור על הכרעת הדין.
...
בפתח הדיון בערעור טענה המדינה כי יש לדחות את הערעור על הסף בהתאם לסעיף 208 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: חוק סדר הדין הפלילי) – שמאפשר לדחות את הערעור מחמת אי התייצבות המערער.
המשנה לנשיאה נ' הנדל עמד על הליכי החקיקה שקדמו לרפורמה ועל תכליות הדין שבבסיס סעיף 5(ב) לחוק העונשין, ובהם עיקרון סופיות הדיון, וקבע כי: "אם המבחן לקיום משפט חוזר יהיה אפוא קיומה של אפשרות להקלה בעונש, נמצאנו – בניגוד לכוונת המחוקק – מקיימים משפט חוזר ביחס לכל רצח שאינו בנסיבות מחמירות. החריג לא יהיה עוד חריג, והכלל לא יהיה כלל. המסקנה היא שאם נקבל את עמדת המבקשים, יהיה על בית המשפט לקיים משפט חוזר ולהידרש מחדש לענישה במרבית ההרשעות ברצח, בניגוד לדין הכללי ולתכליתו" (שם, פסקה 9; ראו גם פסקאות 24-23, 27 בעניין רחמיאן).
משאלה הם פני הדברים, איני סבור כי טענותיו אלו של המבקש מקימות עילה להיעתר לבקשה למשפט חוזר.
הבקשה לקיום משפט חוזר נדחית אפוא.

בהליך מ"ח (מ"ח) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 18.1.2012 נדחה עירעורו של המבקש על הכרעת הדין, לאחר שהוא החליט לחזור בו מהערעור בעקבות הערות ההרכב (עפ"ג 11312-10-11 (תל אביב-יפו), כב' הנשיאה ד' ברלינר, והשופטים ג' קרא ומ' סוקולוב).
הבקשה היא, למעשה, ערעור על הכרעת הדין שניתנה בבית משפט השלום.
בבקשה למשפט חוזר שב המבקש וטוען כי יש להעדיף גרסאות אחרות שמסר, מן הטעמים שהעלה בבית משפט השלום ומבלי להציג ראיות אובייקטיביות חדשות בעיניין.
...
ביום 18.1.2012 נדחה ערעורו של המבקש על הכרעת הדין, לאחר שהוא החליט לחזור בו מהערעור בעקבות הערות ההרכב (עפ"ג 11312-10-11 (תל אביב-יפו), כב' הנשיאה ד' ברלינר, והשופטים ג' קרא ומ' סוקולוב).
דין הבקשה להידחות.
ממילא המסקנה היא שאין בחישוב שנערך בחוות הדעת החדשה פוטנציאל ממשי לשנות את תוצאות ההליך.
הבקשה נדחית.

בהליך מ"ח (מ"ח) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש ערעור הן על הכרעת הדין, הן על חומרת העונשים שהוטלו עליו לבית משפט זה, שנידחה פה אחד על כל חלקיו (ע"פ 2950/11 חן נ' מדינת ישראל (8.5.2014); (להלן: פסק הדין בעירעור)).
בחלוף כ-5 שנים הגיש המבקש את בקשתו הראשונה למשפט חוזר, שהתבססה על שתי עילות: קיומן של ראיות חדשות שנטען שיש בהן כדי לשנות את תוצאת המשפט לטובת המבקש; וכן חשש של ממש כי יש בהרשעתו כדי לגרום למבקש עוות דין.
ואולם, תקנה 8 לתקנות בתי המשפט (סדרי דין במשפט חוזר), התשי"ז-1957 מורה כי: "סרב נשיא בית המשפט העליון להורות על משפט חוזר לא תוגש בקשה נוספת או אחרת בשל עילה ששמשה יסוד לבקשה שסרבו לה". תכליתה של הוראה זו למנוע הגשה של בקשות חוזרות ונישנות למשפט חוזר שבהן מועלות טענות שכבר נדונו והוכרעו (מ"ח 8038/21 חן נ' מדינת ישראל, פסקה 4 (28.11.2021); מ"ח 8314/16 עטאללה נ' מדינת ישראל, פסקה יא (7.11.2016)).
טענות אלו, רובן ככולן, נבחנו ונדחו בפסק דינה המפורט של המשנָה לנשיא (כתוארה אז) מ' נאור במסגרת עירעורו של המבקש, תוך שנקבע כי המבקש היה שותף בבחירת קו ההגנה שננקט במשפט, וכי בית המשפט המחוזי שב והדגיש בפניו את הסיכון שהוא נוטל בנקיטת קו הגנה זה (שם, פסקות 82-77).
...
מדובר אם כן בבקשה נוספת לקיים משפט חוזר באותה "עילה", ואיני סבור שיש להיעתר לה (ראו והשוו: מ"ח 4112/22 שקלים נ' מדינת ישראל רשות המיסים, פסקה 4 (3.7.2022); מ"ח 9530/17 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקאות 8-7 (25.8.2020) (להלן: עניין פלוני)).
למעלה מכל זאת, לאחר שעיינתי במסמכים איני סבור כי המבקש הראה שמדובר במסמכים בעלי "משקל סגולי" מספק, שיש בו כדי לשנות מתוצאת המשפט (ראו והשוו: מ"ח 3551/22 שטיינברגר נ' מדינת ישראל, פסקה 15 (31.5.2022)).
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה הגישה לבית המשפט את גיליון הרשעותיו של הנאשם, בתחום הפלילי והתעבורתי, הפניתה לעבירות שביצע לפני ואחרי העבירה הנוכחית, לכך שמרצה עתה עונש מאסר בדרך של עבודות שירות בגין עבירה של חבלה חמורה (פסק הדין הוגש לעיוני) ביקשה שלא ליתן משקל רב לנסיבותיו האישיות, הפניתה לאמור בתסקיר ולהמלצתו להטיל ענישה מוחשית וקונקרטית, ביקשה לזקוף לזכות הנאשם את נטילת האחריות וחסכון הזמן השפוטי ועל כן עתרה לגזור על הנאשם עונש מאסר בשליש האמצעי של מיתחם העונד ההולם ובמצטבר לעונש המאסר שמרצה עתה, כמו כן עתרה להטיל על הנאשם פסילה בסמוך לרף העליון של המיתחם לצד ענישה נלווית בדמות מאסר מותנה, פסילה מותנית ופצוי לנפגעות העבירה.
בקשת רשות נדחתה, כך גם נדחתה בקשה למשפט חוזר.
בית המשפט המחוזי דחה את העירעור על הכרעת הדין אך קיבל את העירעור על חומרת העונש, קבע כי מיתחם העונש ההולם בשים לב למידת אשמו של המבקש מתחיל בענישה שאינה כוללת מאסר, וביטל את עונש המאסר שהוטל על המבקש.
בית המשפט המחוזי דחה בקשת המערער להתיר לו לחזור מהודאה, וקיבל בחלקו את העירעור על חומרת העונש, בכך שקיצר את תקופת הפסילה והעמידה על 3 שנים, שאר הרכיבים ללא שינוי.
...
הערעור נדחה.
לאור כל האמור, אני קובעת כי מתחם העונש הולם לעבירות שביצע הנאשם בנסיבות המתוארות בכתב האישום נע ממאסר קצר שיכול וירוצה בדרך של עבודות שירות ועד 15 חודשי מאסר, פסילה בת 3-6 שנים לצד ענישה נלווית.
עונשו של הנאשם לאור כל האמור, מצאתי לנכון ולמידתי להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר לתקופה של 6 חודשים.

בהליך מ"ח (מ"ח) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר שהורשע, הגיש המבקש ערעור על הכרעת הדין וגזר הדין, שנידחה על ידי בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בע"פ (מחוזי מרכז) 55391-06-19 זרוג נ' מדינת ישראל (2.11.2020).
בבקשה זו חזר המבקש וטען, בין היתר, כי החלטתם של בתי המשפט השלום והמחוזי בדבר דחיית בקשתו להוספת ראיה הובילה לעיוות דין בעיניינו ולפסילת "ראיה מזכה" כלשונו; כי אי-הגשת כתב אישום כנגד מעורבים נוספים גרמה להפלייתו באופן פסול; וכי כשלים בהתנהלות המישטרה והפרקליטות הובילו לפגיעה בו ולהרשעתו.
למעלה מן הצורך, יוער גם כי טענות מסוג זה הושמעו בפני הערכאה הדיונית ואף זכו להתייחסות בהכרעת הדין, באופן שמצדיק היתייחסות אליהן כטענות ערעוריות מטיבן, שמקומן אינו במסגרת בקשה למשפט חוזר (מ"ח 8498/13 אל-עביד נ' מדינת ישראל, פסקה 34 (12.2.2015); מ"ח 2722/20 מזרחי נ' מדינת ישראל, פסקה 13 (16.6.2020)).
...
לאחר עיון בבקשה, בפסק הדין בעניינו של המבקש ובהחלטות הערכאות השיפוטיות בהליכים השונים, ולאור העקרונות העומדים בבסיס קיומו של משפט חוזר, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו