לפני ערעור על החלטת בית משפט לעניינים מקומיים בירושלים (כבוד השופט ד' מ' דמביץ) מיום 26.5.20 בח"נ 16303-04-19 (להלן: "בית המשפט קמא"), בה נדחתה בקשת המערערת לביטול האישום בשל העידר סמכות המשיבה לתעד את העבירה באמצעות מצלמה אוטומאטית.
לגופו של עניין, קבע בית משפט קמא שבמקרה הנידון מדובר בצלום עבירה שבוצעה לאחר פסיקת בית המשפט העליון בבג"צ יוסי אור- הכהן ולאחר כניסת נוהל מנכ"ל משרד הפנים לתוקף, כך שבודאי שיש לדחות את טענת המערערת שהאכיפה בוצעה בהיעדר הסמיכה חוקית לעריית ירושלים לתעד עבירות חניה באמצעות מצלמות אוטומאטיות.
ב"כ המשיבה סמך ידו על החלטת בית משפט קמא, וטען, כי בבג"צ יוסי אור הכהן, לאחר שבית המשפט העליון אפשר למשרד המשפטים, למנכ"ל משרד הפנים ולרשויות הרלוואנטיות להשלים עבודת מטה בנושא, גובש ופורסם חוזר מנכ"ל משרד הפנים מאפריל 2018 המסדיר נוהל השמוש במצלמות ווידאו לצורך אכיפת עבירות חניה ברשויות המקומיות והעתירה נמחקה, לאחר שהיא מוצתה.
...
התוספת האחת עשרה כוללת עבירה אחת בלבד - "שימוש שלא כדין בנתיב נסיעה אשר יועד וסומן בתמרור לפי פקודה זו כנתיב תחבורה ציבורית".
סעיף 27א1(יג) לפקודת התעבורה קובע:
"(יג) אין בהוראות סעיף קטן (א) כדי לגרוע מסמכויות הרשות המקומית לפי כל דין, ככל שניתנו".
מהכלל אל הפרט
מעיון בסעיפי חוק אלה ובפרוטוקולי דיון הצעת החוק לתיקון פקודת התעבורה, אליהם הפנה בית משפט קמא, אני סבורה כי צדק בית משפט קמא עת קבע, שלא ניתן ללמוד מהוראת סעיף 27א1 לפקודת התעבורה על הסדר שלילי, המאיין את סמכותה של רשות מקומית להשתמש במצלמות נייחות לשם מימוש סמכויותיה מכוח כל דין.
אשר על כן, לא מצאתי לקבל את טענות המערערת בהקשר זה, שכן לדידי סמכות הרשות המקומית נובעת מכוח סעיף 5(א) לחוק העזר ביחד עם תקנה 72(א) לתקנות התעבורה, והוסדרה בחוזר מנכ"ל.
אשר לטענה, כי המפקח רשאי היה להורות לנהגת להזיז את רכבה בהתאם לסעיף 5א לחוק העזר ולא עשה שימוש בסמכותו- אני סבורה שיש לדחות גם טענה זו. אין הוראה בדין המחייבת את הפקח להורות כן, המחוקק נתן בידו סמכות נוספת מקבילה הנתונה לשיקול דעתו.
לאור האמור לעיל, מצאתי כי דין ערעור להידחות.