מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למשיכת שיקים מחשבון בנק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה ביקשה התובעת למשוך שיקים בנקאיים מחשבונה על שם לקוחותיה ועל שם ספקים ונותני שירותים של הלקוחות ("צדדים רחוקים").
...
אני מקבל את טענת הבנק כי ביצוע העברות באמצעות אתר האינטרנט, אינו מאפשר לבנק לזהות כדבעי את מבצע הפעולה ומונע ממנו אפשרות לפקח על ביצוע הפעולות ולמנוע אותן, אף אם יש חשש לפעולה בניגוד לדיני איסור הלבנת הון.
התוצאה מאחר שהשתכנעתי שסירוב הבנק להעניק לתובעת את השירותים הנתבעים הוא סביר, אין מקום לחייב את הבנק לפעול נגד שיקול דעתו המקצועי ולהעניק אותם לתובעת ולכן, אני דוחה את התביעה, בכפוף לאמור בסעיף ‎31 לעיל.
התובעת תשלם את הוצאות הבנק, בסכום של 50,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

אשר למצבה הכלכלי – המבקשת לא פרשה בפני בית הדין תמונה מלאה בנוגע למצבה הכלכלי ובכלל זה מקורות הכנסותיה, הוצאותיה ונכסיה כדרישת תקנות האגרה; תדפיס חשבון הבנק שצורף לתצהיר המבקשת מעיד על משיכות והפקדות של כספים, פרעון המחאות מחשבון הבנק בסכומים גבוהים, חיובים בכרטיס האשראי, מנוי לסלקום ולחברת נטוויז'ין וכד' שהמבקשת לא פירטה אודותיהם דבר בתצהירה.
...
לטענת המשיבה, דין התביעה להידחות על הסף, תוך הפנייה להליך קודם שנפתח על ידי המבקשת בבית דין זה (פ"ה 50322-07-17), אשר נמחק ביום 5.2.19 בהעדר תשלום אגרת בית הדין.
בתקנה 12 לתקנות האגרה נקבעו שני תנאים מצטברים למתן פטור מתשלום אגרה, אשר ביניהם מתקיימת זיקת גומלין, ואשר הוכחת התקיימותם מוטלת על מבקש האגרה, כדלקמן (ההדגשות הוספו): "(ב) הוגשה בקשה לפטור מתשלום אגרה וראה בית הדין שאין ביכולתו של המבקש לשלם את האגרה, ונראה לבית הדין שהליך מגלה עילה, רשאי בית הדין לפטור את המבקש מתשלום האגרה, כולה או חלקה..." לאחר עיון בבקשה, בכתב התביעה, בתגובת המשיבה ובתשובת המבקשת, על כל נספחיהם, מצאתי, כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר על יסוד כל אמור לעיל, לא מצאתי מקום להיעתר לבקשה ולפטור את המבקשת מתשלום אגרה.
יחד עם זאת, מתוך התחשבות במצבה האישי של המבקשת ובהתאם לסמכותי לפי תקנה 12(ו) לתקנות האגרה, המבקשת תשלם את האגרה בשני תשלומים שווים ורצופים, כאשר מועד פירעונם בתאריכים 3.10.19 ו- 3.11.19.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

גם לאחר שלילת הרישיון למתן שירותי אשראי, המשיכה המבקשת לפעול בחשבונה, ומשכה שיקים על החשבון.
במקרים אחרים לא צפויים, כמו למשל מקרה של המחאה שמסרה המבקשת לחברת מימון ושלא תכובד בעתיד ושבהם תצטרך המבקשת לעשות שימוש בחשבון על ידי העברת כספים לחברת המימון לצורך כסוי החוב בגין ההמחאה שחוללה, הצהירה המבקשת שהיא תספק לבנק את מלוא האסמכתאות המעידות על כך שמדובר בפעילות לגיטימית.
...
טענות הבנק בתמצית לטענת הבנק, יש לדחות את הבקשה לאור הפרת חובת תום הלב על ידי המבקשת אשר הסתירה מבית המשפט את התשתית העובדתית המלאה שעמדה בבסיס ההחלטה לסגור את החשבון הנוגעת לכך שנגד המבקשת ובעלי השליטה בה הוגש כתב אישום ומתנהל נגדם הליך פלילי, המייחס להם עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה ועבירות הלבנת הון בסך כולל של כ- 160 מילון ₪.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את האמור בבקשה ובתשובה לבקשה וכן את הטענות שנשמעו בדיון שהתקיים אתמול, באתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה.
סוף דבר מכל אחד מן הטעמים שנזכרו לעיל ובוודאי כתוצאה מהצטברותם, עולה בבירור כי דין הבקשה להידחות ומשום כך, היא נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

על פי הטענה, בגין הסחורה שרכשו מהמשיבה מסרו המבקשים שיקים שנמשכו מחשבון הבנק של החברה, אלא שהשיקים חוללו על ידי הבנק בשל חוסר כסוי ובהמשך הוגבל חשבון הבנק של החברה.
...
לפיכך, אני קובעת כי צו העיקול לא פקע וזאת מבלי שיש בכך הבעת עמדה באשר לסיכויי בקשה לביטול עיקול שתוגש לגופה.
מגמה זו גם היא מחייבת את המסקנה, כי משנמצאה זיקה לסמכותו של בית משפט זה, אין מקום להעברת התובענה לבית המשפט בירושלים.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הבקשה לביטול צו העיקול נדחית.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בסופו של דבר, בתום הדיון שנערך ביום 20.2.2020 הטיל בית הדין צו הגבלה נגד המשיבה, האוסר עליה לצאת מהארץ; לקבל, להחזיק או לחדש רישיון נהיגה; ולפתוח או להחזיק חשבון בנק או למשוך שיקים מחשבון בנק במשך חמש שנים.
בהמשך לכך, בהחלטתו מיום 9.5.2022 קבע בית הדין כי: "ככל שתתמיד האשה בסירובה לסידור הגט, ללא הסבר מספק, תיתקבל בקשת הבעל להטלת קנס יומי או שבועי על האשה ע"פ חוק כפיה וציות של פסקי גירושין". במהלך דיון נוסף בעיניין סידור הגט שהתקיים בבית הדין ביום 19.7.2022, ואשר אליו הגיעה המשיבה לאחר שהוצא נגדה צו הבאה, היא שבה על טענותיה בעיניין חוסר ההוגנות בחלוקת הרכוש ועמדה על סרובה לקבל את הגט.
...
הפעם, ובניגוד לעמדה שבה היא החזיקה עד לאותה העת, המשיבה טענה כי יש לדחות את התביעה וכי פניה לשלום בית.
ברם, אף אם במקרה דנן הייתה הצדקה מהותית להטלת סנקציות על המשיבה מכוח הפקודה, בחינת פרוטוקול הדיון מיום 7.9.2023 והחלטת בית הדין מיום 18.9.2023 מובילה למסקנה כי בהליך הטלתו נפלו פגמים חמורים המצדיקים את ביטולו.
נוכח האמור, מסקנתי היא כי אין בהבהרה מיום 19.9.2023 כדי לרפא את הפגמים שנפלו בהליך הטלת הקנס, ובהחלטת בית הדין מיום 18.9.2023.
מן הטעמים שפורטו לעיל, אני מורה על בטלות החלטת בית הדין מיום 18.9.2023, חרף ההבהרה מיום 19.9.2023.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו