מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למעצר עד תום הליכי הסגרה בגין רצח בארה"ב

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

העותר נחקר יום למחרת הרצח, אך לאחר שנקלעה החקירה למבוי סתום, הוקפא הטיפול בה. בשנת 2000 הגיע העורר לישראל וקיבל אזרחות ישראלית (מאוחר יותר הגיע לארצות הברית וגורש ממנה בשנת 2013 לישראל).
בשנת 2014 הגישה ממשלת רוסיה בקשת הסגרה בעיניינו של העורר, כאמור, ומכאן לבקשת המשיבה להכריז על העורר בר-הסגרה ולמעצרו עד תום הליכי ההסגרה.
אף נקבע כי הדרישה הראייתית לצורך הליך ההסגרה ולצורך הליך המעצר במסגרתו תהא דומה (אם כי לא זהה לחלוטין) (בש"פ 3974/07 פלוני נ' היועץ המשפטי לממשלה (20.5.2007); בש"פ 502/18 פלוני נ' היועץ המשפטי לממשלה (31.1.2018); בש"פ 5477/17 עמר נ' מדינת ישראל (19.9.2017); בש"פ 8316/15 פלוני נ' היועץ המשפטי לממשלה (5.1.2016).
חומר הראיות מצביע איפוא לכאורה על מעורבות העורר במעשה הרצח, באופן המקיים את הדרישה הראייתית הנדרשת לצורך מעצר בהליך הסגרה.
...
טימור גם סיפר כי קיבל מהעורר סכומי כסף שהתבקש למסור לידי אולג, 3,000 דולר לפני ביצוע הרצח, 7,500 דולר יום לאחר הרצח, וסכומים נוספים לאחר מכן, כך שבסופו של דבר שולם סך של 20,000 דולר.
באשר לקיומה של עילת מעצר והחשש מפני הימלטותו של העורר, מקובלת עליי הערכת בית המשפט המחוזי, אשר עמד על נסיבות המקרה ועל חומרת העבירה, כמו גם על הזהירות שראוי לנקוט בה נוכח מחויבותה הבינלאומית של ישראל כלפי המדינה מבקשת ההסגרה, בקבעו כי קיים חשש להימלטות העורר מאימת הדין.
אשר על כן, הערר נדחה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליך המתנהל כנגדו במסגרת עתירה להכריז עליו בר-הסגרה, כאשר מבקשת ההסגרה היא רוסיה, זאת כדי שיעמוד לדין ברוסיה.
לטענתה, קיומו של מניע לרצח יחד עם ההודעות המעידות כי המשיב פנה לטימור שימצא לו "מישהו מעורב בפלילים" ושאר החומרים המפורט בעתירה, מהוים תשתית ראייתית מספקת לצורך בקשת מעצר עד תום הליכים.
לטענתו, היה ידוע למשיב כי הוא נרדף, זאת נוכח בקשת ההסגרה שהוגשה לארה"ב מקזחסטן ולמרות זאת לא נימלט.
יודגש, כי במסגרת בחינת התשתית הראייתית הנדרשת בהליך המעצר לצרכי הסגרה כמו גם בהליך ההסגרה עצמו, אין מקום לברר את שאלת חפותו או אשמתו של מבוקש ההסגרה ואין לבחון את מהימנותן של הראיות.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טענות הצדדים בדיון שהתקיים לפני ולאחר שעיינתי במכלול המסמכים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום להורות על מעצר עד תום ההליכים גם ללא קבלת תסקיר, כפי שיפורט להלן.
לאור האמור, אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת ההסגרה ביום 2.2.17 הגישה ממשלת ארה"ב למדינת ישראל בקשה להסגרתו של המשיב לידיה, על יסוד הסכם ההסגרה שבין שתי המדינות, על מנת להעמידו לדין על ביצוע רצח מדרגה ראשונה, בגין רצח אמו.
לפיכך, במסגרת בקשה למעצר עד לתום הליכי הסגרה, על בית המשפט לבחון קיומן של ראיות לכאורה להוכחת המיוחס למשיב, קיומן של עילות מעצר והיתכנותה של חלופת מעצר (בש"פ 1496/09 יצחק אברג'יל נ' היועץ המשפטי לממשלה, 10.3.09, בש"פ 725/09 היועץ המשפטי לממשלה נ' מאיר אברג'יל, 30.1.09, בש"פ 3381/11 צבטקוביץ נ' היועץ המשפטי לממשלה, 11.5.11).
...
לגוף הבקשה טוען המשיב כי בחינת הראיות שבידי המבקש, יחד עם ראיות נוספות שהציג במהלך הדיון, אינה מובילה למסקנה הבלעדית שהמשיב הוא שביצע את העבירה המיוחסת לו. עוד הוא טוען כי סמוך לאחר האירוע נחקר המשיב ע"י הרשויות בארה"ב, שיתף פעולה ואף המציא, לבקשתם, בדיקת פוליגרף שנערכה לו, ולאחר כל אלה הותר לו לצאת כחוק מארה"ב ללא כל הגבלה.
המבקש טוען כי מקבץ הראיות שהוצגו, שהינן ראיות נסיבתיות, מוביל למסקנה כי המשיב הוא אשר רצח את המנוחה ולאחר מכן הזעיק את כוחות ההצלה בניסיון לצייר את ההתרחשות כהתאבדות או כשוד שהסתבך.
מדובר, למעשה, בניסיון לשכנע כי גם על בסיס הראיות הקיימות ניתן להגיע למסקנה אחרת, זאת בהתבסס על טענות לאי מהימנות הראיות, מחדלי חקירה או פרשנות הראיות.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, לא ראיתי צורך לדון בבקשת המשיב במסגרת ההליך שלפניי, וסבורני שיש להותירה לדיון במסגרת ההליך העיקרי.
לאור האמור, אני מורה על מעצרו של המשיב עד למתן החלטה בעתירה להסגרתו.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

למשיב מיוחסת עבירת רצח מדרגה ראשונה, על פי חוקי מדינת אלסקה בארצות הברית, רצח מדרגה שנייה, תקיפה מדרגה ראשונה, היתנהגות פסולה בנשק מדרגה ראשונה, שתי עבירות תקיפה מדרגה שלישית והיזק פלילי מדרגה שלישית.
יש לומר, כי גם אם בסופו של יום המשיב לא יורשע בעבירת הרצח מטעמים משפטיים או ראייתיים, הרי שחלקו בקרב היריות ברור, ובשלב זה יש לקבוע כי קיימות ראיות לכאורה כי פעל בצוותא עם סלזר.
סבורני, כי לאור חומרת העבירות המיוחסות למשיב והחשש להמלטות מאימת הדין, לא ניתן במקרה זה לשקול שיחרור לחלופה כלשהיא, ומכאן, אני מורה שהמשיב ייעצר עד לתום ההליכים במסגרת בקשת ההסגרה לארצות הברית.
...
עוד טען כי מדובר בעילת מסוכנות, שכן המשיב צפוי להיות מורשע בעבירה של ירי לכיוון קבוצת אנשים שעמדה ברחוב, ובנוסף צפוי לעמוד לדין בגין היזק פלילי, עבירה המקבילה לעבירת פריצה.
מכל האמור, סבורני כי בשלב זה ניתן לקבוע שקיימות ראיות לכאורה ברף הנדרש בשלב זה לאמור בכתב האישום שהוגש בארצות הברית נגד המשיב וכנגד סלזר.
סבורני, כי לאור חומרת העבירות המיוחסות למשיב והחשש להימלטות מאימת הדין, לא ניתן במקרה זה לשקול שחרור לחלופה כלשהי, ומכאן, אני מורה שהמשיב ייעצר עד לתום ההליכים במסגרת בקשת ההסגרה לארצות הברית.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד ובהמשך, עת שוחח המשיב בטלפון, הוא המשיך לאיים באומרו כי הוא ירצח את המתלוננת.
העוררת טענה, כי בידיה ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המשיב, בין היתר, הודעותיה של המתלוננת (שתיארה את מעשי המשיב ואת העובדה כי לאחרונה החל משתמש בסמים באופן קבוע), הודעותיו של רמונד (שהעיד גם כי המשיב נהג באלימות הן מילולית והן פיזית כלפי המתלוננת עת התגוררו בארצות הברית), עדותו של בן נוסף של בני הזוג (אסף), דו"ח פעולה ומצלמות גוף של שוטרים, עימותים בין המשיב למתלוננת ועוד.
לדידה, "לא מדובר בארוע שהנסיבות שלו מלמדות על נופח חריג של ביצוע העבירה. עבירות כאלה מוגשות בהליכים רגילים באופן שוטף ביום-יום, כאשר אני לא מבינה, למה ההליך הנוכחי הוגש כבקשה למעצר עד תום ההליכים, כאשר אנחנו מדברים על משיב ללא עבר פלילי בן 76, שעבר ניתוח מורכב כמה ימים לפני מעצרו". נטען, כי קיים סיכסוך רכושי בין המשיב לבין המתלוננת וכי גם בהליך הנוכחי מדובר "בגירסה מול גרסה". הסנגורית המלומדת הוסיפה וטענה, כי "העובדה שמדובר בתשוש נפש, לא צריכה ולא אמורה לחזק מסוכנות". המשיב נבדק על ידי פסיכיאטר שקבע חד משמעית שאין הוא מסוכן לא לעצמו ולא לאחרים.
במאמר מוסגר ייאמר כאן, כי עתירתה זו של העוררת שונה למעשה מהעתירה המקורית אשר נכללה בבקשת השיחרור בתנאים שהוגשה לבית המשפט קמא.
...
צוין, כי לאחר שעיין בחומר ראיות, מצא בית המשפט קמא כי קיימת תשתית ראייתית המבססת לכאורה את האישום המיוחס למשיב.
קבעתי כי החלטתי זו תינתן ללא קשר לתסקיר, אך באותה נשימה ציינתי, כי יהיה ראוי שתסקיר כאמור יוגש לתיק בהקדם האפשרי וככל האפשר עד מועד הדיון.
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי להודעת הערר על צרופותיה, לטיעוני הצדדים ולאחר שעיינתי בתיק בית המשפט קמא ובחומר הראיות שבתיק העוררת שנמסר לעיוני, נחה דעתי כי דין הערר להתקבל באופן שהדיון יוחזר לבית המשפט קמא אשר יקיים דיון בבקשה, לאחר שיונח בפניו תסקיר מעצר שיבחן את מכלול נתוניו של המשיב ושל חלופות המעצר השונות, ויניח בפני בית המשפט את המלצותיו בעניין המשך מעצרו של המשיב או בתנאים לשחרורו ממעצר ככל שימצא לנכון להמליץ על כך. כאמור, אין חולק בדבר קיומן של ראיות לכאורה לעניין העבירה המיוחסת למשיב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו