מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למניעת הטרדה מאיימת בין שכנים בבית משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אירועים אלה אינם בסיס התביעה ונועדו אך כדי לסבר את האוזן, בדבר היתנהלות הצדדים בהליכים שונים (תביעה בפני המפקחת על המקרקעין, בקשות לפי חוק מניעת הטרדה מאיימת ותלונות תכופות למישטרה).
בהחלטה מיום 15.8.2013 נקבע, שמדובר בסכסוך שכנים, הכולל לעיתים התבטאויות לא ראויות, אך בית המשפט לא שוכנע שבכוונת הנתבעת להטריד את מר בר נביא ומשפחתו, לאיים עליהם או לנקוט בפעולות המהוות הטרדה מאיימת.
ימית הבהירה, כי לא קיימת בינה ובין הנתבעת ולו הכרות מינימאלית (עמ' 1, שורות 39 - 42 לפרוטוקול), ואין לה נגיעה או עניין כלשהוא בסכסוך השכנים שבין רעיה ואיתי לנתבעת (עמ' 2, שורות 8 - 10 לפרוטוקול).
לא נותר אלא לקוות, שהצדדים ישכילו ליישב את הסיכסוך ביניהם ולחזור לחיים נורמליים, כשכנים בבית משותף.
...
לא הוכח מי החל בעימות, אולם שוכנעתי, כי בעת ששהו בקומת המחסנים החל ביניהן עימות מילולי שכלל גידופים משני הצדדים.
סיכום לאור האמור לעיל, אני מקבל את התביעה באופן חלקי בלבד, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע מס' 1 (איתי) סך של 4,500 ₪, לתובעת מס' 2 (רעיה) סך של 750 ₪ ולתובעת מס' 3 (ימית) סך של 12,000 ₪ ובסה"כ - 17,250 ₪.
בנסיבות העניין, תשלם הנתבעת לתובעים מחצית מאגרת המשפט (1,865 ₪) ושכ"ט עו"ד בסך של 3,000 ₪.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2024 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

המבקש והמשיב הם שכנים בבית משותף ברחוב י.ל. ברוך 47 בהרצליה.
לטענת המבקש הוא ובני משפחתו סובלים בשנים האחרונות מהטרדות בעינייני ניהול הבית המשותף, ובמקרה נשוא הבקשה הפך המיטרד לאיום ותקיפה פיזית.
מתן צו למניעת הטרדה הדדי מגשים בנסיבות העניין את תכלית החוק, וראו לענין זה ה"ט (נצרת) 2616-05-09 שרון פארטי יבור נ' גיל כוכבי, 25.08.09) שם נקבע כך : "במקרה זה, כאשר מדובר בצדדים מסוכסכים עם מטענים ריגשיים ואחרים שליליים, האחד כלפי השני, הדרך הנכונה היא מתן צו הדדי למניעת הטרדה מאיימת. צו כזה אינו נושא בחובו אותה סטיגמה הטמונה בצו שאינו הדדי, והוא מיועד אך ורק להרגעת הרוחות ולשמירה על שלוות חייהם של שני הצדדים. צו הדדי, במקרה דנן, ממלא אחר המטרות העומדות בבסיס חוק מניעת הטרדה מאיימת ומתיישב עם רוחו של החוק." לאור התרשמותי מהצדדים, כמו גם המתח והמטענים הקיימים ביניהם ובייחוד העובדה שכולם מתגוררים באותו בית משותף, יהיה זה נכון בבחינת צפיית פני העתיד להורות על מתן צו הדדי.
...
על יסוד טענות אלו, עתר המשיב למתן צו כנגד המבקש.
" לאחר ששמעתי את הטענות בדיון, עיינתי במוצגים שצורפו, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלבנטיים, סבורני כי מתן צו למניעת הטרדה מאיימת הדדי יהיה נכון וצודק בנסיבות מקרה זה. סעיף 1 לחוק מגדיר את מטרת החוק - "להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו". המונח "הטרדה מאיימת" מוגדר בסעיף 2 לחוק, כדלקמן: "הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של אדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו". המונח הטרדה מאיימת כולל שני יסודות מצטברים.
אשר-על-כן, ועל סמך כל האמור לעיל, ניתן בזה צו הדדי למניעת הטרדה מאיימת, האוסר על שני הצדדים: להטריד זה את זה בכל דרך ובכל מקום, לרבות בביתם ובמקום עבודתם.
אני מקבל דברים אלו ועל כן אינני רואה לנכון ליתן צו לפי סעיף 5(א)(6)  לחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי ותמצית טענות הצדדים התובע והנתבעים מתגוררים בשכנות בבית משותף בעיר ירושלים.
בין התובע לבין שכנים בבניין, ובעיקר עם המשפחות אשכנזי וקהת, קיימת מסכת יחסים עכורה לאורך שנים על רקע תלונות נגד התובע ואימו על מפגע תברואתי בשל גידול חתולים רבים בדירתם בעקבותיהן הוגש נגד התובע ואימו כתב אישום, טענות הדדיות על התנכלויות והטרדות, תלונות הדדיות במישטרה, תביעות הדדיות ובקשות לצוו לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת.
צו נוסף למניעת הטרדה מאיימת שניתן נגד התובע ביום 4.6.2020 בהעדר התייצבות לבקשת מר אשכנזי והנתבעת בהעדר התייצבות, בוטל בהחלטה מיום 22.7.2020 בה"ט 8946-06-20 במסגרתה נקבע, בין היתר, כי הטענות ביחס לתובע מוצו בהליכים לצוו מניעת הטרדה מאיימת שהתנהלו בשנת 2019 שלא מצאו ליתן צו בעיניין הטענות למפגעי ריח והפחדת ילדי השכנים, כי ארוע השלכת הפסולת הוא חד פעמי, עיקר הטענות נוגעות לאופן השמוש ברכוש המשותף החורגות מהליך הטרדה מאיימת והטענות להשמעת מוזיקה בשבתות ובחגים הן עניין לחוק למניעת מפגעים (נספח 2 לתצהיר התובע פסקות 10, 28 ו-29).
...
התביעה בגין הטרדה מינית, אפוא, נדחית.
סוף דבר מכל האמור התביעה נגד הנתבעת 1 - נדחית.
התביעה נגד הנתבע 2 מתקבלת בחלקה כך שהנתבע ישלם לתובע פיצוי בסך 5,000 ₪.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי בקשה למתן צו קבוע למניעת הטרדה מאיימת מכוח חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב – 2001 (להלן – החוק), וזאת לאחר שביום 1.2.24 נעתרתי לבקשת המבקש מר בן לדרמן (להלן – המבקש), ונתתי צו במעמד צד אחד נגד המשיב, מר יעקב יגר (להלן – המשיב), האוסר עליו להטריד, לאיים וליצור קשר עם המבקש ואישתו, וכן "לידפוק על תיקרת ביתו ולהמנע מכל עשיית רעש בלתי סביר לאחר השעה 20:00, שלא כתוצאה משימוש סביר בדירתו שלו". ביו0 5.2.24 היתקיים דיון במעמד שני הצדדים, וכפי שאפרט בהמשך, בסופו ביקשו הצדדים להגיש לבית המשפט ראיות שונות.
כבוד השופט רגב ציין, בין היתר, כך: "על אף שמעדותו של המבקש, הן בדיון במעמד צד אחד והן בדיון במעמד הצדדים, עולה כי הוא חש בפגיעה בשלוות חייו וכי מדובר בדפוס היתנהגות חוזר ומתמשך, מעדויות המשיבים משתקפת תמונה שונה – כי הטענות לעניין ההפרעה וההטרדה היו גם ביחס לדיירים קודמים בדירה (כולל אביו המנוח של בעל הדירה, המטפלים שגרמו עמו, שוכרת קודמת – ואף בתקופה בה נטען כי הדירה לא היתה מיושבת) וכי אין מדובר, כטענת המבקש, בקושי שנוצר רק בינו ובין השכן.
בסעיף 1 לחוק נקבע כי מטרתו של החוק היא "להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחרותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו". מתן צו למניעת הטרדה מאיימת במסגרת סיכסוכי שכנים סביב אופי השמוש בבית המשותף צריך להעשות במתינות ובזהירות.
...
לאחר שבית משפט השלום בכפר סבא (כבוד השופט א' רגב) נעתר תחילה לבקשה במעמד צד אחד (נגד המבקש כאן בלבד, מר לדרמן), הוא מצא לנכון לדחות אותה לאחר קיום דיון במעמד שני הצדדים, אליו גם התייצב מר שינה.
לאחר כל זאת, אני מקבל את הבקשה באופן חלקי ומורה כדלקמן: על המשיב ייאסר ליצור קשר במישרין או בעקיפין עם המבקש ובני משפחתו, בכל דרך שהיא; על המשיב ייאסר להקים רעש על דרך הכאת תקרת ביתו.
המשיב ישלם למבקש סכום זה בתוך 30 יום, באמצעות פנייה לב"כ המבקש, שאם לא כן יישא הסכום ריבית והצמדה כדין.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ברקע ההחלטה דנן בקשת המערערים במסגרת ה"ט 3389-02-24 אשר הוגשה בתאריך 3.2.2024 (מוצ"ש) במסגרתה טענו כי המשיבים פלשו לאחת הדירות בבניין והשתלטו על חלקים בבית המשותף ובכלל זה גינה הצמודה לדירת המערערים.
בתאריך 11.2.2024, יממה לפני המועד שנקבע לדיון בבקשת המערערים, הגישה המשיבה 3 בקשה לצוו למניעת הטרדה מאיימת כנגד המערערים בטענה נגדית כי בתאריך 25.1.2024 איימו עליה המשיבים תוך שימוש במוט ברזל, ניקבו את גלגל רכבה ועקב אירועים אלה היא נזקקה לטפול רפואי.
במסגרת החלטתו פרט בית משפט קמא, בין היתר כי בין הצדדים סיכסוך שכנים ותיק וכי היזדמן למותב להדרש לסכסוך במסגרת בקשה קודמת.
...
דיון לאחר שקראתי את מכלול כתבי בי-הדין ושמעתי את טענות הצדדים, החלטתי לדחות את הערעור מכוח תקנה 148 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018 שכן, התקיימו בהחלטה מושא הערעור, התנאים הרלוונטיים הנקובים בתקנה האמורה.
מבלי לפגוע באמור, סבורני כי במקרה בו מדובר באירוע אלימות בה מעורבים הצדדים שניהם, הרי שלצורך הסעד המבוקש בהליך מעין זה, אין בהכרח משמעות לשאלה מי פתח באלימות וכל מקרה צריך להבחן לפי נסיבותיו; בשים לב לכך כי מדובר בשכנים ובמכלול הנסיבות כאמור, טוב עשה בית המשפט הנכבד קמא עת הורה על צו הדדי, לטובת הצדדים כולם.
אשר לסוגיית הקנייניות הרי שאין מקומן בהליך זה ובצדק קבע בית ממשפט קמא את שקבע בעניין זה. לאור האמור הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו