מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למינוי סגן מנהל בית ספר בצו עשה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשתו, עותר המבקש לכך שיינתן צו מניעה זמני אשר ימנע קיומו או פירסומו של מיכרז, לרבות תוצאותיו, לתפקיד מנהל חטיבת הביניים בבית הספר וצו עשה זמני אשר יחייב את המשיבה להחזיר אותו לתפקידו כמנהל חטיבת הביניים בבית הספר.
בשנה שלאחר מכן, בשנת הלימודים תשע"ד, אשר הסתיימה בימים אלה, שהה המבקש בחל"ת, ובמהלכה עבד כסגן יו"ר ישיבת בני עקיבא בבית הספר וקיבל את שכרו מעריית נתניה.
המשיבה השתיתה את היתנגדותה לבקשה על מספר טעמים והקדימה וטענה, כי למעשה, המבקש שימש בפועל כמנהל חטיבת הביניים בבית הספר במשך 4 שנים לא רצופות: בשנת הלימודים 2008 ו- 2009 (תשס"ח ותשס"ט) ולאחר מכן, בשנת הלימודים 2012 ו- 2013 (תשע"ב ותשע"ג), ואילו בשנת הלימודים 2010 ובשנת הלימודים 2011, לא היה למבקש כתב מינוי מאת מנכ"לית משרד החינוך, כמתחייב.
נבאר להלן את השיקולים שהביאונו למסקנה זו. מכתבו של עו"ד הרשקוביץ אינו הבטחה מנהלית משקל רב ייחס המבקש בטיעוניו למכתבו של עו"ד הרשקוביץ ולמשקל הנכון שיש ליתן לו. לטענת המבקש, תוכנו של המכתב מצביע על כך שמדובר בהבטחה מנהלית לשבץ אותו כמנהל קבוע בחטיבת הביניים של בית הספר.
...
לאור כל האמור לעיל, אנו קובעים, כי בשלב זה לא הונחה בפנינו תשתית ראייתית שיהיה בה די כדי לקבל את טענתו של המבקש, לפיה הוא אוחז בידו הבטחה שלטונית.
לאור כל האמור לעיל, ובשלב מקדמי זה, אנו קובעים כי לא הונחה בפנינו תשתית ראייתית מספיקה שיהיה בה כדי לקבוע, בשלב לכאורי זה, כי נפל בהליך המכרז פגם המצדיק את קבלת הסעדים שנתבקשו על ידי המבקש, קרי, מניעה של פרסום המכרז ו/או תוצאותיו והשבת המבקש לתפקידו כמנהל חטיבת הביניים בבית הספר.
סוף דבר הבקשה נדחית והצווים הארעיים שניתנו בהחלטה מיום 30.06.14 – מבוטלים.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשע"ב 8ב' בנושא "נוהל מינוי מנהלים וסגני מנהלים במוסדות חינוך רישמיים" מיום 1 באפריל 2012 (להלן – חוזר המנכ"ל), פורסמו תנאי הסף שבהם נדרשים לעמוד מועמדים למשרות ניהול בבתי ספר יסודיים (נספח 3 לחוזר המנכ"ל) וכדלקמן: 6.1 ניסיון בהוראה – ניסיון בהוראה בפועל של 5 שנים לפחות בבתי ספר יסודיים ו/או על יסודיים (עד כיתה י"ב ועד בכלל) בארץ בהקף המזכה בותק בהוראה, שבהן הצליח המועמד בתפקיד של עובד הוראה.
ביום 29.8.2012 התובע הגיש בקשה למתן צו עשה זמני שיורה למשרד החינוך לבטל את המינוי של הנתבעות כמנהלות בתי הספר היסודיים ב' וא' בכפר ירכא בהתאמה ולמנות תחתיהן את התובע כמנהל של אחד מבתי הספר היסודיים הנ"ל. לחילופין התבקש לבטל את המינוי של הנתבעות ולהורות על כנוס ועדת היועצים העליונה על מנת שתמליץ על המועמד המתאים ביותר למשרות הנ"ל מקרב יתר המועמדים.
...
בנסיבות אלו, אנו קובעים שהתובע לא הופלה לרעה מחמת מינו ולא נפל פגם בשיקולי הועדה.
לאור כל האמור לעיל, אנו קובעים כי לא נפל פגם בהליכי המינוי של הנתבעות 2 ו - 3 לתפקיד של מנהל בית הספר היסודי ב' וא' בכפר ירכא בהתאמה ולפיכך, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת 1 הוצאות בסך של 2000 ₪ ולכל אחת מהנתבעות 2 ו -3 סך של 2,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד. ההוצאות ישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, שאחרת ישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד קבלת פסק הדין ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זו תביעה למתן צו עשה המורה על החזרת התובע לתפקידו כסגן מנהל בית הספר התיכון בג'ת, בהתאם להקף משרתו עובר ליום 30.8.04, וכן לפיצול סעדיו והגשת תביעה כספית בגין הפגיעה בשכרו לאור צימצום הקף משרתו, והפחתת תוספת גמול ניהול.
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: התובע טען, כי ההחלטה מיום 29.8.04, על ביטול 10 השעות הניהוליות ותפקידו כסגן מנהל ביה"ס, נבעה משיקולים פוליטיים לאור בחירתה של הנהלה חדשה לרשות המאוחדת באקה אל גרבייה וג'ת. אולם , צודקת הנתבעת בטענתה, כי התובע לא עמד בנטל הראיות המוטל עליו להוכיח טענתו זו. מנגד, בעדותו של התובע בביה"ד התברר כי, בעת מינויו של התובע לתפקיד סגן מנהל בית הספר, כיהן גיסו, ד"ר אבו פול מוחמד כראש מועצת ג'ת, אשר חתום על כתב המינוי של התובע וזאת מיום 30.5.2001.
בהתאם לכך, הרי שאף דין בקשת התובע לפיצול סעדיו והגשת תביעה כספית בגין צימצום הקף משרתו ובטול השעות הניהוליות – להדחות בזאת.
...
הנתבעת לא המציאה כל ראיה המעידה כי, התובע לא התקבל לתפקיד באמצעות מכרז, ולפיכך, דין טענתה זו – להידחות בזאת.
בענייננו, תפקידו של התובע כסגן מנהל ביה"ס הסתיים לאחר 3 שנים, והתובע לא המציא אישור בכתב ממנהל המחוז על היותו קבוע בתפקיד הנ"ל. לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי, דין תביעתו של התובע למתן צו עשה המורה על החזרתו לתפקיד סגן מנהל – להידחות בזאת, מאחר והתובע יכול היה לתבוע את תביעתו הכספית בתביעה הנוכחית ומשלא עשה כן, אין לו להלין אלא על עצמו.
בהתאם לכך, הרי שאף דין בקשת התובע לפיצול סעדיו והגשת תביעה כספית בגין צמצום היקף משרתו וביטול השעות הניהוליות – להידחות בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בבקשתו למתן צו עשה זמני עתר התובע לשבץ אותו כמנהל בית ספר פנוי או במצבת מנהלים.
התובע לא צירף להליך זה את מי שמונה לתפקיד סגנות בבית ספר הרצוג ולא שמענו את טיעוניו לבקשה זו. לסיום פרק זה משמדובר במקרה בו בין הצדדים עדיין שוררים יחסי עבודה ובשים לב לוותיקו של התובע במערכת החינוך, נמליץ למשרד החינוך שאם תפקיד סגן מנהל בית הספר הסגנות בבית ספר הרצוג עודנו פנוי, תנתן לתובע האפשרות להיתמנות אליו, או לחילופין להיתמנות לתפקיד סגן בבית ספר אחר בכפוף להוראות הדין כמו כן, התובע יוכל להגיש מועמדות לתפקידים שונים, לרבות תפקידי ניהול לקראת שנה"ל תשפ"א והועדה תיבחן מועמדותו בלב פתוח, בנפש חפצה ובשים לב לכישוריו.
...
על כן דין תביעת התובע ברכיב זה- להידחות.
סוף דבר על כן, דין התביעה והבקשה להידחות.
לאחר שבחנו את נסיבות העניין ולאור העובדה כי התובע מועסק במשרד החינוך ובמטרה שלא להערים קשיים נוספים אלא ההפך, להביא ליחסי עבודה טובים ופוריים, לא מצאנו מקום להורות על פסיקת הוצאות לחובת התובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד אין חולק, כי התובע שימש בתפקידו כמנהל בית הספר במשך 3 שנים, עד ליום 04.06.20, אז ביקש להתפטר מתפקידו מסיבות אותן הגדיר אישיות (נספח א' לכתב ההגנה).
לאור כל האמור לעיל, הסעדים שתבע הם: צו עשה המורה לנתבעת להשיב לתובע את דרגת השכר שלו בדרך של החרגה, וזאת עד לתיקון ההסכם הקבוצי שבו יינתן מענה לכל עובדי ההוראה, תשלום רטרואקטיבי של הפרישי שכר לתקופה של 3 השנים בהן שימש כמנהל בית הספר, פצויי הלנת שכר ופצוי בגין עגמת נפש בשל הורדתו בדרגה.
התובע גם לא היתמודד עם הטענה כי אכן שכרו עלה ב- 1,507 ₪ לאחר מינויו וכן לא היתמודד עם טענת הנתבעת עליה חזרה בסעיף 17 לסיכומיה, לפיה גם אילו נשאר בתפקיד סגן מנהל בית הספר נועם ברחובות, שכרו, בתוספת גמול חינוך, עדיין היה נמוך יותר מהשכר אותו הישתכר כמנהל בית הספר תחכמוני.
...
האם התובע, מר אסי אדרי (להלן – התובע) זכאי להיות מוחרג מההסכם הקיבוצי החל עליו כעובד הוראה, והאם זכאי הוא לפיצוי כספי בגין פגיעה לכאורה בתנאי העסקתו? אלו הן השאלות בהן עלי להכריע בתיק זה. אקדים אחרית לראשית ואציין כבר עתה, כי לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, ולהלן אפרט טעמיי.
בשולי הדברים, אציין, כי עמדתו של ארגון העובדים היציג של התובע – הסתדרות המורים – התומכת בעמדת משרד החינוך, מחלישה מאוד את טענותיו של התובע, אשר נבדקו גם על ידה ונמצאו חסרות בסיס, ואני דוחה את טענתו של התובע כי מחליפת המכתבים שהוצגה ניתן ללמוד כי אין הסכמות בין הצדדים להסכם הקיבוצי.
כאמור לעיל, התובע לא הביא ולו דוגמה אחת של מנהל בית ספר או של סגן מנהל בית ספר, שהוא מופלה ביחס אליהם, ועל כן מקובלת עלי טענת הנתבעת, לפיה, עניינה של תביעה זו הוא תביעה כלכלית לקביעת זכויות חדשות בנוגע לתובע.
אחרית דבר לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו