ביום 25.8.23 הגיש המבקש בקשה לפסילת חוות דעת המומחה ולחלופין מינוי מומחה רפואי נוסף בטענה כי המומחה סטה מכתב המינוי שניתן לו ע"י בימ"ש כאשר היתייחס לשאלת הרשלנות הרפואית מקום שעניין זה הוחרג ממינויו.
תמצית טענות המערער
בימ"ש קמא שגה עת דחה את בקשת המבקש לפסילת המומחה שמונה מטעמו מהנימוקים הבאים:
(1) הסתבר מעל כל ספק כי המומחה מגן על רופאים ומוסדות בתביעות שעילתן רשלנות רפואית והסתבר כי המומחה כותב חוות דעת באופן פרטי בתיקי רשלנות רפואית רק מטעם המשיבים ובכלל זה מוסדות רפואיים ולכן חוות דעתו לא יכולה להיות אובייקטיבית ועליה להפסל.
...
[הערה: ההדגשות בציטוטים שיובאו בפסה"ד להלן, אינן במקור ונועדו לשם ההדגשה בלבד]
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה ובתיק קמא, ומכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(1)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, שוכנעתי לדחות את הבקשה אף ללא צורך בתשובה, מהטעמים שיפורטו.
בימ"ש קבע – ובצדק – כי מעבר לעובדה שמסמך זה ניתן למבקש לאחר חוות הדעת ועל מנת להכשיל את המומחה, עצם הטענה שגויה מאחר והמילים "...ולא ניתנת לטיפול אפקטיבי לאחר גיל 6 שנים" אינם מלמדות כלל ועיקר כי לפני גיל 6 כן ניתן היה לטפל במבקש באופן אפקטיבי, שכן "המומחה כתב את ממצאיו ביחס לצעיר שהגיע אליו לבדיקה והתייעצות, וחיווה דעתו כי המצב שנמצא אינו ניתן לטיפול אפקטיבי לאחר גיל 6 שנים. מטרת הפנייה לא הייתה להעמיד בפני המומחה את השאלה אם ניתן היה לטפל במצב לפני גיל 6 שנים, ואין להבין מאותו מסמך את מה שלא נאמר בו."
לסיכום: המומחה מצא כי אכן אי-האבחון בגיל הרך של בעיית הראייה אצל המבקש מצביע על סטייה מנורמת הטיפול המקובלת, ברם עם זאת מצא כי אין קשר סיבתי בין אותה סטייה מנורמת הטיפול המקובלת לבין מצב עינו של התובע ,שכן מדובר בבעיה חריפה, מולדת, שלא ניתן היה לטפל בה ולהביא לשיפור משמעותי גם אם היה אבחון במועד.
סוף דבר
החלטת ביהמ"ש נשענת על התרשמותו מהמומחה שנחקר לפניו חקירה ארוכה מאוד, ועל כן לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.