מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למינוי כונס נכסים בהוצאה לפועל לצורך מימוש נכסים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בפסק הדין שניתן ביום 24.01.19, נקבע כי "ניתן בזאת צו עשה המחייב את הנתבעת 1 לפעול על מנת לאפשר לתובעים גישה נוחה, חופשית וסדירה בשטחה, במקום שייבחר על ידה, וברוחב שיאפשר נסיעה נוחה של כלי רכב, בכל שעה שיבחרו לעשות כן." בהתאם להוראות פסק הדין, "מאחר וכאמור הוקם מבנה (או מבנים) החוסמים את אפשרות המעבר, ניתנת לנתבעת שהות של 60 ימים להסרתם, או להכשרת דרך גישה מתאימה אחרת בשטחה, שתאפשר לתובעים גישה לשטחיהם...". עוד קבעתי, כי "באם לא תמלא הנתבעת אחר הצוו הנ"ל, יוכלו התובעים להגיש בקשה למינוי כונס נכסים לצורך ביצוע פסק הדין, בהתאם לתקנה 388 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, או לפועל בדרך אחרת לאכיפתו. ככל שתוגש בקשה כזו, תנתן לנתבעת הזכות להשיב לה, ותישקל גם האפשרות להפנות את התובעים ללישכת ההוצאה לפועל לצורך מימוש פסק הדין, בדרך של מינוי כונס נכסים או בכל דרך אחרת..." הנתבעת הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי, אשר נדחה בפסק דין מנומק, ובהמשך הוגשה על ידה בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון, אשר נדחתה.
...
ברע"א 5112/07, אלברט סיבוני נ' דידי יזרעאלי [28.01.2008] נקבע, כי "בדברינו האחרונים נמצא מענה גם לטרונייתו של המבקש על כך שבית המשפט נעתר לבקשה למינוי כונס נכסים ולא הפנה את המשיבה לממש את זכותה בלשכת ההוצאה לפועל...
סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהפעלת הסמכות למימוש המקרקעין, קיימת סמכות לרשם ההוצאה לפועל לבחור בדרך שבה הוא מבקש לממש, שעה שקיים יתרון, בבחירת הליך המימוש באמצעות כונס נכסים שתוטל עליו המלכה, שכן פרק ד' לתקנות ההוצאה לפועל, לא נעשה בו שימוש בגדרי לישכת ההוצאה לפועל, ואין מספיק מיומנות ללישכת ההוצאה לפועל במימוש את המקרקעין בדרך הזו, ותמיד עדיפה הדרך של מינוי כונס נכסים לצורך מימוש הנכס בהתאם לכתב ההרשאה.
...
אני סבור כי גם ביחס לכתב הרשאה מכוח פקודת המסים שחל לגביו הסדר זהה ביחס למשכנתא ומשכון , זאת על יסוד לשון הפקודה ומטרותיה-יצירת זכות קניין ישירות (שעבוד), מחייבת מסקנה לפיה תפקידו של רשם ההוצאה לפועל מוגבל לאופן המימוש ולא לשאלה האם מוצדק או כדאי לממש את הנכס ראו לעניין זה ע' מאור, א' דגני, על כונס נכסים – כינוס נכסים בהוצאה לפועל ובהליכי אכיפה מנהלית, 2015, עמ' 459; רעצ (עכו) 35828-12-16 עירית עכו נ' אחסאן רייס, פסקה 7 ו-8, ( 4.2.18); עשא (ת"א) 64191-01-14 א.ש. נכסים ובנין (1989) בע"מ נ' עיריית תל אביב (6.7.14).
מן הכלל אל הפרט; כבוד הרשם קבע בהחלטתו: "לאור האמור אני קובע כי בנסיבות הקיימות, בהן רשמה הזוכה עיקול על זכויות השוכרת בלבד, הנחות בזמן ובמדרג הנשיה מול המשכנתא שנרשמה הן על זכויות החייבת והן על זכויות הבעלים, קיומו של הבעלים רשום שלא נתן הסכמתו למימוש, וקיומה של הערת אזהרה לטובת צד ג' הטוען לזכויות בעלות, הרי שלא ניתן לממש את הנכס, בשלב זה." אני סבור כי כב' הרשם נקלע לכלל טעות בסיווג הזכות הקניינית של המבקשת וכי אין מדובר בעיקול שמהווה מחסום דיוני בלבד, אלא מדובר בזכות קניין של ממש ושעבוד הנכס לצורך פירעון החוב, וכפי שציינתי לעיל עצם הזכות הקניינית יש להביא במנעד השיקולים בעת מינוי כונס הנכסים.
לרשות קיימת סמכות מכוח סעיף 12ז' לפקודת המיסים (גבייה) לממש באמצעות כונס נכסים באופן עצמאי את מכירת המקרקעין, אך הנוהג, הינו פנייה ללשכת ההוצאה לפועל, אני סבור כי דרך זו עדיפה בעיניי, יש בה פיקוח מאת רשם ההוצאה לפועל סמכות מעין שיפוטית על הליכי הכינוס המבוצעים, ויש בהם כדי לתת לכל הצדדים, מימוש זכויות דיוניות בהתאם להליך מעין שיפוטי ולא מנהלי, והדרך הזו הרבה יותר עדיפה מאשר מינוי מנהלי של כונס נכסים שדרכו ניתן יהיה לממש את המקרקעין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 5.3.2013 (ת/3, נספח י"ד) קבעה רשמת ההוצאה לפועל, כי נוכח העובדה שלאחר המימוש יוותר חוב יותר גבוה לחייב ולערבים מזה, ונוכח זכות החייב לפדיון הבטוחה מזה, על הכונס להמציא עותק הבקשה וההחלטה לחייב (התובע) והערבים כדין, לתגובתם בתוך 7 ימים.
על כך יש להוסיף את דברי התובע, שבידי וואפיק היו שיקים אחרים של בנק הדואר על אותו סכום שלא ניפרעו, כך שלא הייתה לוואפיק כל מניעה לנקוט הליכי הוצאה לפועל בגין אותו חוב על פי שיקים אחרים כך שהתוצאה כלפי התובע הייתה נשארת זהה.
הכונס מגיע להסכם ומבקש ממי שמינה אותו, רשמת ההוצאה לפועל, אישור למכירת הנכס, וזה ניתן כעבור זמן.
...
סוף דבר על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובע ישלם לנתבעים את הוצאותיהם בניהול התביעה, לרבות שכר מומחה.
על פי תקנה 512, ובהתאם לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), סכום התביעה והעבודה שהושקעה, לרבות בהתייחסות לסכומים גבוהים יותר שהופיעו בסיכומי התובע, ישלם התובע לכל אחד מהנתבעים שכ"ט עו"ד בסך 117,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בעיניין זה יצוין כי בתיקי ההוצאה לפועל שניפתחו בגין מימוש הרכבים הוגשה בקשה למינוי כונס נכסים בטרם משלוח אזהרה, כאשר צוין בבקשה כי הבנק חושש, כי אם ייוודע לרן דבר הגשת הבקשה, יגרום לכך כי כלי הרכב יעלם ויתקשה לאתרם (ראה סעיף 19 לתצהיר בנימיני אשר הוגש בתמיכה לבקשת הבנק).
...
תביעה זו לא התבררה בסופו של דבר בשל פירוק חברת אורגנייה, אבל אנחנו למדים שחברה נוספת טענה לחוב שנצבר לחברת אורגנייה בסוף שנת 2017.
באשר לתביעה שכנגד ולנזקים הנטענים בדו"ח השמאי, הרי שמאחר ומסקנתי הינה שהבנק פעל כדין ולא התרשל במעשה או במחדל ולא הפר חובות שבחוק – הרי שדין התביעה שכנגד להידחות והרי שככל שנגרמו לחברת אורגנייה נזקים, הרי שהבנק לא חב לפצותו בגין כך. בעניין אותה חוות דעת מטעם רן ישראל ואורגניה אציין כי היא קבעה שהמשק הינו רווחי, אולם לא התייחסה לקושי בתזרים המזומנים עימו התמודדה החברה ובשאלה כיצד הייתה ממנת את הפעילות שלה בתקופה בה סבלה מתזרים מזומנים.
לסיכום התביעה העיקרית מתקבלת במלואה.
התביעה הנגדית נדחית במלואה.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכוח אותו פס"ד הוטלו עיקולים על הדירות ובחודש יולי 2021 עתרה המבקשת בבקשה למינוי כונס נכסים במסגרת הליכי הוצאה לפועל לצורך מימוש הדירות ופרעון חובו של המשיב 2 כלפיה.
...
בנסיבות אלו סבורני כי החלטת ביהמ"ש קמא בעניין זה של התקיימות התנאי הראשון, למצער בכל הנוגע לאופן בה נומקה, חסרה.
אלא שביהמ"ש קמא מצא לנכון, טרם חתם את החלטתו (תחת הפרק "סיכומו של דבר") להוסיף ולקבוע כי מחצית מסכום התמורה שיתקבל בגין מכירת דירה זו יישמר בנאמנות עד להכרעה בתביעה שלפניו (ס' 40א' להחלטה).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מחליט לקבל את הערעור באופן חלקי כך שקביעת ביהמ"ש קמא לפיה מחצית מתמורת דירה מס' 6 תישאר בנאמנות עד להכרעת בית המשפט קמא בהליך בפניו תבוטל ( במילים אחרות: המשפט השני בפסקה 40א' להחלטה יבוטל כך שהבקשה לעיכוב הליכי המימוש ביחס לדירה מס' 6 תידחה ללא סייגים).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו