דיון והכרעה
5) לאחר שבחנתי את החומר הקיים בתיק ונתתי את דעתי לטענות הצדדים, סבורני כי הדין עם המשיב, ולכן דין הבקשה למינוי בורר בעירעור - להדחות, הכל כפי שינומק להלן.
6) סעיף 15 בחוזה, כותרתו "יישוב סכסוכים ומחלוקות" ולפיו:
"א. כל סיכסוך ו/או מחלוקת שיתגלעו, אם יתגלעו, שאינם הנדסיים, בין חברי הקבוצה עצמם ו/או בין חברי הקבוצה לבין נציגות-חברי הקבוצה ו/או כל טענה ותביעה שתהא לצדדים כנגד נותני השרותים בפרוייקט (...) יובא להכרעה של בורר אשר ימונה ע"י יו"ר ועד מחוז ירושלים של לישכת עורכי הדין.
למען הסר ספק, מובהר ומודגש, כי לאף צד מן חברי הקבוצה לא תהא כל זכות ו/או רשות לעכב תשלומים ו/או להשהות ביצוע חיובים המוטלים עליו, כל עוד לא ניתנה החלטה כתובה ו/או פסק-בוררות, על כך מאת הבורר המוסכם ו/או מאת הבורר שימונה, כאמור, מטעם יו"ר לישכת עורכי-הדין.
...
24) מן הטעמים דלעיל, לאחר בחינת לשון החוזה והקשרם של הדברים, מסקנתי היא שהדין עם המשיב.
בנוסף, לא התברר די-הצורך מי ניסח את החוזה, ולכן גם לא נדרשתי לדיון לפי סעיף 25(ב1) בחוק החוזים שקובע, כי: "חוזה הניתן לפירושים שונים והיתה לאחד הצדדים לחוזה עדיפות בעיצוב תנאיו, פירוש נגדו עדיף על פירוש לטובתו".
· הערה שנייה: טענת המבקשים בסעיף 2 בתשובתם מיום 27.1.2020, לפיה בהליך בוררות אחר שהתנהל בעניינה של קבוצת רכישה זו, הוגש ערעור לפני בורר ללא כל הסתייגות, ולכן יש באמור כדי לחזק את ההבנה לפיה הסכימו הצדדים לערעור בזכות - אין בידי לקבלה, שכן העובדה לפיה הסכימו צדדים בהליך אחד למנגנון התדיינות מסוים, אין בה כדי לחייב צדדים אחרים בהליך אחר.
ברם, בהינתן לשון החוזה במקרה שלפנינו כמבואר לעיל, לא מצאתי כי יש בפסיקה המוזכרת כדי להוביל למסקנה אחרת בנסיבות העניין.
סיכום
26) הבקשה אם כן, נדחית.