מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למינוי בורר במחלוקת בין ספקית שירותי גבייה ללקוחותיה

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בכל מקרה של חילוקי דיעות בין הצדדים בכל הקשור להסכם זה ו/או לפרושו ו/או לתחולתו ו/או לביצועו ו/או כל ענין אחר הקשור או הנובע ממנו – יימסרו חילוקי הדיעות להכרעתו של בורר דן יחיד שימונה ע"י הצדדים בהסכמה.
מבקשי האישור טענו, כי אין לעכב הליך ייצוגי, בייחוד כלפי רשויות ציבוריות, בשל תניית בוררות, אלא במקרים חריגים; כי הליכים צבוריים נגד רשויות בעיניין הפעלת סמכותן לגבות תשלומי חובה, מקומם להתברר בפומבי, ולא בחדרי חדרים של בוררות הצפויה גם להתנהל שלא על פי הדין המהותי; שאין ללמוד מההליך בעיניין ביתן למקרה הנידון מטעמים שונים; וכי תניית הבוררות היא תנאי מקפח בחוזה אחיד.
המדובר בהסכם לקבלת שירותים, ויותר מכך – בעלי המגרשים מחויבים לקבלת השירותים מהחברה הכלכלית, ואין באפשרותם להיתקשר עם ספק אחר, או לנהל משא ומתן על תנאי הסכם הפיתוח מול החברה הכלכלית.
מהדיונים בועדת החוקה, חוק ומשפט אשר עסקו בתיקון מס' 5 לחוק החוזים האחידים, נלמד, כי למרות החשש מכך שניסוח הסעיף לאחר תקונו עלול למזער יתר על המידה את השמוש במוסד הבוררות כל אימת שמדובר בחוזה אחיד, הרי שבשני מקרים יש הסכמה והצדקה לקביעתה של חזקת הקפוח, והם: כאשר תניית הבוררות מונעת הגשת תביעה צרכנית לבית המשפט לתביעות קטנות או הגשת תביעה ייצוגית: ר' פרוטוקול מיום 25.2.2014, בעיקר בעמ' 36: "משה גלברד: ...אני העליתי את החשש מפני שני דברים עקריים ... החשש הוא שתניית בוררות תימנע ברור יעיל בבית-המשפט. ואני מסכים שתניית בוררות שמונעת אפשרות ללכת לבית משפט לתביעות קטנות צריכה להחשב כמקפחת בהקשר הצרכני. אותו דבר לגבי תובענות ייצוגיות, שזה הכלי היום הכי חשוב בידי הצרכנים, ויש חשש שתניית בוררות בחוזה צרכני בעצם תחסום תובענה ייצוגית, כי כשהלקוח יבוא לבית-משפט יגידו לו: יש לך תניית בוררות, עיכוב הליכים לפי סעיף 5 לחוק הבוררות וכו'". בהמשך אף הועלה רעיון "לעשות תיקון עקיף גם בחוק תובענות ייצוגיות וגם בבית משפט לתביעות קטנות שאומר במפורש, שהסכם בוררות בחוזה צרכני לא יביא לעיכוב הליכים". ובפרוטוקול מיום 8.8.2012, בעמ' 31: "בעיה שנייה, היום בארצות-הברית ספקים מכניסים תניות בוררות – מה שקורה בארצות-הברית יקרה אצלנו אחרי כמה שנים, זה רק עניין של זמן, כמו בכל אופנה – מסיבה אחת פשוטה, לחסום תובענות ייצוגיות. הלקוח בא לבית-המשפט, מגיש תביעה, ישר קופץ הספק, סעיף 5 לחוק הבוררות, עיכוב הליכים, וחסמנו את הדרך לתובענות ייצוגיות. לכן, כשמדובר על חוזים אחידים צרכניים, התנאי השני – כדי שלא תחול חזקת הקפוח – צריך להיות שזה לא ימנע הגשת תובענות ייצוגיות. אני לא יודע אם המקום הנכון הוא להכניס את זה כאן או להכניס את זה כחריג בחוק תובענות ייצוגיות, אבל אנחנו בכלל לא ערים לנושא הזה, שהוא נושא לוהט בחוץ-לארץ. לשמחתנו, הספקים עדיין לא ערים לו, אבל אחרי כמה הרצאות שנתתי השנה, אני חושב שיתחילו להיות ערים לעניין הזה.
חברי, כב' כב' השופט ואגו ציין שם, כי (בעמ' 4): "אף מעבר לצריך, אעיר, שספק בעיניי, אף אם תניית הבוררות תבחן לפי סעיף 4(8) של החוק, לאחר תקונו, האמנם היה דינה להתבטל. הראציונאל, שלפיו סעיף בוררות גורף, המחיל עצמו על 'כל סיכסוך בין הספק ללקוח', עלול להכביד על לקוח, החפץ להתדיין בעיניין שערכו מועט, או להגיש תביעה ייצוגית, אינו חל כאן. טענות המהות של המבקשים אינן כאלה, שהסכם הבוררות, בפני עצמו, יכול לסכל או להכביד מאד על ליבונן בהליך שפוטי או מעין שפוטי. ספק רב, עוד יותר, אם היה זה המקרה לביטול ולאיון סעיף הבוררות מכל וכל. ניתן היה, לו נמצא הצדק לכך, לשנותו, לפי הסמכות שבסעיף 3 רישא של החוק, כדי להחריג ממנו מחלוקות ששוויין פעוט, או שראוי לבררן בערכאות הרגילות. מכל המקובץ – אין מקום לקביעה, שמדובר בסעיף בוררות הסכמי, שהוא בבחינת תנאי מקפח בחוזה אחיד, זה שנקשר בין מי מהמבקשים, לבין המשיבה". והינה במקרה שלפנינו אכן מדובר בסעיף בוררות גורף, המחיל עצמו על כל סיכסוך בין הספק ללקוח, ועלול להכביד על הלקוח החפץ להגיש תובענה ייצוגית.
...
בסופו של דבר הושאר שם הניסוח הקובע כי סעיף בוררות בחוזה אחיד יוחזק כתנאי מקפח, ללא התייחסות פרטנית לתביעות צרכניות או לתביעות ייצוגיות.
חברי, כב' כב' השופט ואגו ציין שם, כי (בעמ' 4): "אף מעבר לצריך, אעיר, שספק בעיניי, אף אם תניית הבוררות תיבחן לפי סעיף 4(8) של החוק, לאחר תיקונו, האמנם היה דינה להתבטל. הרציונל, שלפיו סעיף בוררות גורף, המחיל עצמו על 'כל סכסוך בין הספק ללקוח', עלול להכביד על לקוח, החפץ להתדיין בעניין שערכו מועט, או להגיש תביעה ייצוגית, אינו חל כאן. טענות המהות של המבקשים אינן כאלה, שהסכם הבוררות, בפני עצמו, יכול לסכל או להכביד מאד על ליבונן בהליך שיפוטי או מעין שיפוטי. ספק רב, עוד יותר, אם היה זה המקרה לביטול ולאיון סעיף הבוררות מכל וכל. ניתן היה, לו נמצא הצדק לכך, לשנותו, לפי הסמכות שבסעיף 3 רישא של החוק, כדי להחריג ממנו מחלוקות ששוויין פעוט, או שראוי לבררן בערכאות הרגילות. מכל המקובץ – אין מקום לקביעה, שמדובר בסעיף בוררות הסכמי, שהוא בבחינת תנאי מקפח בחוזה אחיד, זה שנקשר בין מי מהמבקשים, לבין המשיבה". והנה במקרה שלפנינו אכן מדובר בסעיף בוררות גורף, המחיל עצמו על כל סכסוך בין הספק ללקוח, ועלול להכביד על הלקוח החפץ להגיש תובענה ייצוגית.
המסקנה הינה אפוא, כי כאשר מבוקש לעשות שימוש בסעיף הבוררות על מנת לעכב הליכים בהליך של תובענה ייצוגית (להבדיל מעניין ביתן), הרי שלא נסתרה חזקת הקיפוח, ודינו של סעיף הבוררות להתבטל ככל שהוא חל על הליך של בקשת אישור או של תובענה ייצוגית שראוי לבררן בבית המשפט.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בהחלטה מאותו יום נקבע כי החוב הנתבע מורכב משני רכיבים: האחד, חוב בגין שירות שהעניק התובע לנתבע בעיניין תביעה לקצבאות שמעניק המוסד לביטוח לאומי.
לאחר עיון, הגעתי לכלל מסקנה כי התנאי הנכלל בהסכם שכר הטירחה ושקובע כי מחלוקת בנוגע להסכם שכר הטירחה תתברר בבוררות, הוא תנאי מקפח בחוזה אחיד ולכן, דין בקשת התובע להעברת העניין להידון בפני בורר להדחות.
עיון בהסכם שכר הטירחה מגלה שזה נערך על ידי התובע מראש והוא משמש תבנית לחוזים רבים, לצד השלמת תנאים בכתב יד, כמו למשל: "שכר הטירחה לטפול בתיק". בהסכם שכר הטירחה ישנה כותרת "תנאים כלליים", ששם אין שום שינוי בכתב יד. מדובר בשורה של תנאים קונקריטיים קבועים ואחידים (כולם תכתיבים שניסח התובע ולמענו), וביניהם תנאי הבוררות, אשר זה נוסחו: "מחלוקת בנוגע להסכם זה (ביטולו, ביצועו, תשלומים, וכו') לרבות ההכרעה לעניין הקף תחולת הבוררות או יישומה, היא תתברר בבוררות, בפני בורר יחיד אשר ימונה על ידי לישכת עורכי הדין. יובהר כי ככל ששכר הטירחה לא ישולם במועד, כל זמן עבודה שיידרש מעוה"ד לשם גביית החוב יתוסף לחוב ויחושב לפי התעריף השעתי שנקבע בס' 5". בהסכם שכר הטירחה ישנן מספר הערות בכתב יד. מדובר בעיקר בהערות "טכניות", כמו למשל פרטי הנתבע, לצד סכום שכר הטירחה שלו יהיה זכאי התובע, ככל שתביעת הנתבעת תתממש (שליש מן הסכום שיקבל הנתבע).
בעוד שהספק יוכל לספוג בנקל את העלויות של ניהול בוררות גם בסוגיות מעוטות ערך, כאשר תקום לו עילה כלפי הלקוח, ולא רק כשמדובר בעניינים "קרדינאליים", הרי, זה האחרון, פעמים הרבה, יאלץ להמנע מעמידה על זכויותיו, שעה שנמנעת ממנו, מכוח ההסכם, הגישה לערכאות המשפטיות, לרבות, למשל, לבית משפט לתביעות קטנות".
...
ממכלול תנאי הסכם שכר הטרחה וההתקשרות החוזית הכוללת בין הצדדים, עליה עמדתי גם מהתרשמות בלתי אמצעי מן הנתבע (חקירתו הנגדית שנוהלה בהליך ההתנגדות לביצוע שטר) , הגעתי לכלל מסקנה שקיימים פערי כוחות בין הצדדים ופערים אלו מצביעים על התכלית המנויה בסעיף 4(8) לחוק.
לא שוכנעתי מטענות התובע, כי די בעובדה שהנתבע מבין עברית, או שהלה התנהל במשך תקופה ארוכה "ללא מתורגמן, בהליכים שנשאו פרי" (סעיף 11 להשלמת הטיעון מטעם התובע), כדי לסתור את החזקה שבסעיף 4(8) לחוק ולכן, התנאי שבסעיף 9 בהסכם שכר הטרחה, הוא תנאי מקפח בחוזה אחיד ואני מורה על ביטולו.
אשר על כן, אני קובע שבקשת התובע להעברת הבוררות נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ש: מה קרה ב-2004? ת: ב-2004, בסמוך לאמצע 2004 שהם קנו את, שאלקואה קנתה את המכרות האלה, הם בעצם הודיעו לו שהוא יפסיק להיות הנציג בארץ כי לאלקואה היה נציג משלה, מה שקרה שבדצמבר 2004, לאחר מכן, מר רום ניפצע קשה בתאונה, הוא ניפצע קשה בחוליה ראשונה שזו פציעה מאוד קשה, היה מאושפז תקופה ארוכה, הוא לא תפקד כשנה ומה שקרה שבעצם, בעצם העסק כימעט והיה מתמוטט, הגב' אירנה ויצמן היא שניהלה לו את כל העסק, יבוא וקניות ומכירות והכל, אמרה לי שהיא רוצה לעזוב כי היא תלויה במשכורת ולא היה ברור מי ישלם לה ואם היא הייתה עובתה (צ"ל עוזבת, י.פ.) כל היה מתמוטט והיו לה גם הצעות כי לקוחות גדולים הציעו לה לעבור אליהם, אני שכנעתי אותה, לקחתי על עצמי לא היה עם מי לדבר אף אחד לא היה שם רק אני, שכנעתי אותה שתמשיך, אני אדאג למשכורת, היא אכן המשיכה, המשיכו למכור סחורה אבל מה שקרה שהספקים מחו"ל רצו להפסיק לשלוח משלוחים כי הכל יכול לעבוד חוץ מתשלומים לספקים כי לא היה מי שיחתום ואז אני נכנסתי לתמונה עוד פעם ודברתי אתם, אני באנגלית עם האחראי שמה, היא ברוסית ושכנענו אותם שיהיה בסדר, הוא יחזור לתפקד, הגיעו אליהם גם רמזים על מצבו וכולם חשבו שהוא לא יחזור ושכנענו אותם להמשיך ואז הם המשיכו לספק סחורה ונוצר מצב של חוב של 1.5 מיליון $, כשהם ראו את זה הם שלחו נציגה בכירה לארץ ואז הגענו להסדר אתם, שאני מישתתף פעיל בהסדר הזה, שהוא קיבל זיכיון לחמש שנים נוספות שזה לא היה צפוי בכל ובמסגרת, כל זה היה במסגרת תשלום החוב.
מכאן גם באה דרישתו של זאב רום, לקזז את הסכומים ששולמו ביתר לתובע, על חשבון תשלום שכרו של התובע, מהמועד בו לטענתו הוא גילה את הטעות בתשלום שכר זה. איני גם יכול להכריע במחלוקת בין הצדדים, אם נכון היה התובע להמשיך לעבוד בשכר של 2,500 ₪ לחודש, אם לאו.
מה שכן ניתן לומר, שמשרד רוה"ח אותו מעסיק עתה זאב רום כריטיינר, עושה את עבודתו בשכר של 2,500 ₪ לחודש בתוספת מע"מ. בעדותו אומר עו"ד סטינוס: "ש: מה שכר הטירחה שנגבה מהם בגין השירותים של הינה"ח ועריכת דו"חות.
ת: אז הוא אמר אני לא נותן לו, לא מעביר לו עד שאתה לא נותן לי כסף, לא נותן לי דרישה של כסף, לא יודע, מיליונים, אני נדהמתי אבל אמר לי רו"ח פריידקס, שהוא היה יו"ר של רואי חשבון בארץ, יו"ר של הלישכה בזמנו, הוא אמר תשמע יש חוק כזה, הסכמה, שאם אתה מסכים ללכת לבוררות ללישכת רואי חשבון, הוא חייב להעביר את זה, אז אמרתי לו אני מוכן, אם יגידו לי שלם אני אשלם כל סכום, העיקר שיחזיר, שהיה לי, כל הזמן מס הכנסה היו לי בעיות עם קנסות.
העד: כשקיבלנו את המינוי, הוצאנו בקשה לאישור של רואה החשבון, של ראט, לשיחרור התיקים ואז קיבלנו תשובה שלמעשה הייתה שם, יש סיכסוך כספי בינו לבין החברות, הצענו לגשת לגישור, נחתמו מיסמכי גישור וקיבלנו שיחרור לטפל בדברים השוטפים כדי למנוע כביכול קנסות נוספים שנוכל לבטל את כל הקנסות שהוטלו בעבר ולקבל אישורי ניכוי מס במקור, הייתה היתדיינות מלאה, אני לא הייתי צד להם, בעיקר אריה ביגר, שותפי, מול המשרד של ראט ובאיזשהן שלב גם עורבו עורכי הדין כי רצו להגיע להליך של גישור ע"מ שנוכל להתקדם.
ת: המטרה של החברה, קודם כל הנידון זה חב' זרום כמו שהזכרתי, כי היו ליקויים בהגשת טפסי הנכויים לשנת 2009 והסברנו שלחברה, היא חברה חדשה, קיבלנו חברה, מינוי חדש במשרדינו, הקובץ של 126 לשנת 2009 שהוגש ע"י רו"ח קודם, זה מה שהזכרתי ותיארתי מקודם, לא הוגש כראוי, לנו אין את הנתונים לעשות שיחזור כי יש הליך טכני שמשדרים, צריך שיהיה לך את הקוד לדווח ע"מ לתקן, לבטל וכו' וציינו פה שאין לנו שתוף, יש סיכסוך משפטי בעיניין שכר טירחה בין הצדדים, בין רואה החשבון הקודם לבין הלקוח, רשמנו פה את..
...
כותב ומשיב לכך ב"כ הנתבעים: "8. בסופו של יום, טענות התובע הנוכחיות במסגרת התובענה דנן עומדות בסתירה חזיתית אל מול התנהלותו ארוכת השנים ואל מול מכתבו שלו עצמו לאחר סיום ההתקשרות. העמדת טענות התובע במבחן של היגיון פשוט, שכל ישר וניסיון חיים, תביאה למסקנה בדבר חוסר סבירותן ואמינותן באופן שדי בו כדי להוביל לדחיית התביעה דנן.
אני מחליט שלא לעשות צו להוצאות מהנימוקים הבאים: בפסק הדין נאמר: "בהתחשב ששני הצדדים – רו"ח יצחק ראט וזאב רום – ונימוקיהם עמהם, העדיפו לנהל את מערכת הקשרים העסקיים ביניהם ללא הסכם בכתב, מקום שהיה ראוי שכך ייעשה, ובהעדר מסמכים מספקים אחרים היכולים לתמוך אחת מן הגרסאות, הגעתי למסקנה שלא ניתן בעניינים ובנושאים הנדונים בפני, להעדיף גרסה אחת על פני רעותה. ניכר היה, שאף אחד מן השניים אינו מביא בפני בית המשפט את מלוא העובדות וההסכמות לאשורן.
נוכח האמור, סבור אני כי אין לעשות צו להוצאות במערכת היחסים בין התובע רו"ח יצחק ראט לבין הנתבע זאב רום ושאר החברות הנתבעות.
נוכח האמור, החלטתי שלא לעשות צו להוצאות גם במערכת היחסים בין התובע רו"ח יצחק ראט לבין הנתבע אריאל רום.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בדיון שהתקיים בפניי ביום 10.6.2019, מונתה בהסכמת הצדדים עו"ד ענבל בית הלחמי כבעלת תפקיד לצורך ניהול החברה בתקופת הביניים עד להכרעה בבקשה לפירוק החברה, או בבקשה לביטול פסק הבוררות שניתן על ידי כב' הבורר עדי זרינקין במחלוקת שהתגלעה בין החברה לבין מר יוסף אשכנזי.
עוד עלה מהבקשה, כי החברה מצויה בקושי תזרימי אשר הקפו ומשמעויותיו עודן בבדיקה, ונבחנת אפשרות להתגבר עליו מקידום ייצור הכנסות ממכירת יין ומגבייה מלקוחות.
נוכח המפורט לעיל, הנני מקבל את הבקשה ומורה כדלקמן: בעלת התפקיד מוסמכת להפעיל את עסקי החברה, בהתאם להוראות בית המשפט כפי שתינתנה מעת לעת, והכל תוך גביית חובות באופן שוטף ובצוע תשלומים אך ורק בגין מוצרים ושירותים שיסופקו לחברה לצורך פעילותה השוטפת.
בעלת התפקיד תהא רשאית לנקוט צעדים לייעול פעילות החברה לפי שיקול דעתה לרבות פיטורי עובדים ושכירת שירותי מי מעובדי החברה ו/או אחרים אשר לדעתה סיועם הכרחי לצורכי שקום החברה והמשך פעילותה עד למכירת פעילותה, מניותיה או פירוקה.
כל הספקים החיוניים ימשיכו לספק לחברה בתקופה שהחל מיום 10 ביוני, 2019 וכל עוד מינויה של בעלת התפקיד בתוקף בתנאי תשלום ובתנאי אספקה שהיו נהוגים בין הצדדים עובר ליום 10 ביוני 2019, אלא אם יוסכמו תנאים אחרים בין ספקים אלו לבין בעלת התפקיד.
...
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, נחה דעתי כי יש מקום להיעתר לבקשת בעלת התפקיד כפי שהוגשה בכתב על ידה.
נוכח המפורט לעיל, הנני מקבל את הבקשה ומורה כדלקמן: בעלת התפקיד מוסמכת להפעיל את עסקי החברה, בהתאם להוראות בית המשפט כפי שתינתנה מעת לעת, והכל תוך גביית חובות באופן שוטף וביצוע תשלומים אך ורק בגין מוצרים ושירותים שיסופקו לחברה לצורך פעילותה השוטפת.
בעלת התפקיד תהא רשאית לאמץ או לוותר על התקשרויות חוזיות קיימות ובכלל זה להשתחרר מהסכמי שכירות, הפעלה, ביצוע עבודות או אספקת שירותים אשר לגביהם תגיע בעלת התפקיד לצורך ניהול החברה למסקנה, כי אינם כלכליים עבור החברה וכי הם מכבידים על המשך פעילות החברה והכל לפי שיקול דעת בעלת התפקיד לצורך ניהול החברה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוסף על כך נוסע שיבקש לקבל בחזרה את הסכום העודף אשר נגבה ממנו באשראי ייאלץ לפנות לשירות הלקוחות של המשיבה בשביל שתזכה אותו (ראו דבריו של המנכ"ל בעמ' 51 לפרוטוקול, שורות 26–32), היא ולא שום גורם אחר.
הוראות החוק יוצרות, איפוא, רקמה נורמאטיבית פתוחה ואותה נדרשים בתי המשפט ובית הדין למלא תוכן על מנת שתוגשם תכליתו של חוק החוזים האחידים ועל מנת לעצב את הדין באופן המבטא תפיסה חברתית ראויה באשר ליחסים שבין ספקים ללקוחות שהתקשרו בחוזה אחיד [.
בפיסקה האחרונה בסעיף 8, שכותרתו „ספקי השירותים ואחריותם כלפי הלקוחות“, נקבע: ספקי השירותים אשר מספקים את שירותי התחבורה הנם קבלנים עצמאיים ואינם מועסקים על ־ידי החברה, הם אינם משמשים כנציגינו ו/או שלוח[י]נו ואיננו משמשים כנציגיהם ו/או שלוחיהם בשום אופן וצורה.
] לאחר שנתתי דעתי על הטיעונים שבמחלוקת זו באתי לכלל מסקנה כי לצורך ההכרעה בשלב הנוכחי, נראה כי הטקסט שצוטט לעיל (להוציא הגדרתם של ספקי השרות) יוצר תניות מקפחות בחוזה אחיד.
...
הטענה כי המשפטים שלפנינו נכנסים לגדרן של חזקות הקיפוח שבסעיף 4(1) ו-4(3) לחוק החוזים האחידים – מקובלת עליי, נכון לעכשיו.
בראי כל אשר לובן, אני סבורה כי בקשת האישור שלפניי מעוררת שאלות מהותיות של עובדה ושל משפט המשותפות לכלל החברים בקבוצה.
ס ו ף ד ב ר התנאים הדרושים לאישור התובענה הייצוגית מתקיימים במלואם ולפיכך אני מאשרת אותה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו