מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש לאחות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 4.3.15 ניפתח תיק מספר 10836-03-15 בבית המשפט לעינייני מישפחה, לאחר שהתובע הגיש עבור הנתבע בקשה למינוי אפוטרופוס לגוף ורכוש החסויה בהתאם לבקשתו של מורי.
בתקופה הרלוואנטית לתביעה, אחותו של מורי, לאנה, פתחה כנגדו בשלושה הליכים: תביעה להעתקת מקום מגורי החסויה ב-א"פ 11535-12-15, ביטול מינויו של מורי כאפוטרופוס על החסויה ב-א"פ 28275-04-16 וכן בקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט ב-א"פ 11611-05-16 (להלן: "ההליכים").
...
משכך ולאור כל האמור לעיל, אני מוצא כי עורך הדין מיכאל זכאי לתשלום שכר טרחה בגין 110 שעות עבודה.
סיכום על כן ולאור כל האמור לעיל אני קובע כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע סך של 13,610 ₪ (110-5,000-20,000X351) בגין שכר טרחתו.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ההליך הנוכחי מקורה של הבקשה דנן בתביעה שלישית שהוגשה לבית המשפט לעינייני מישפחה ביום 25.5.2017, ובה עתרו אביה ואחותה של החסויה (בשמם, כמו גם בשם האם) לביטול מינויו של המבקש כאפוטרופוס לגוף ולרכוש (א"פ 54920-05-17; להלן: תביעת האפוטרופסות).
...
לאחר שנתתי דעתי לדברים, אני סבורה כי אין בהם כדי להטות את הכף בהליך שבפני וכי מקומן של הטענות להתברר במסגרת הדיון בערעור שהגיש המבקש, ואשר צפוי כאמור להתקיים ביום 24.2.2021.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לסעד זמני.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

על הפרק, לדאבון הלב, 'מלחמת אחים': מן העבר האחד – המבקשים, שני אחים; מן העבר השני – המשיבים 4-2 והמשיבים 7-6, אם המשפחה, שלוש אחיות ואח נוסף; בתווך, המשיב 1, אבי המשפחה הסובל מאלצהיימר, ורכושו הרב – הפרטי והעסקי.
זאת בהמשך לעמדתו העקרונית, כפי שהוצגה גם לפני בית המשפט למשפחה, ולפיה "נוכח המחלוקות בין בני המשפחה ועל מנת לשמור על רכושו של האב ועל טובתו, יש למנות שניים מבין ילדים כאפוטרופוסים לגוף ולרכוש [...] באמצעות מינוי שניים מילדים של האב כאפוטרופוסים לרכוש הפרטי ולגוף, ולא בן מישפחה אחד בלבד (אחד מהבנים ואחד מהבנות), יוכלו שני בני המשפחה שימונו לפעול יחד עבור אב המשפחה, לפקח אחד על השני, להתנהל בשקיפות ולקבל החלטות מושכלות וראויות ביחס לרכושו ולגופו". לצד האמור הדגיש המשיב 2, כי אין בדבריו משום הסכמה לטענות שהעלו המבקשים בבקשת הרשות לערער.
...
ביום 14.3.2020 דחה בית המשפט המחוזי את הבקשה, וקבע בהחלטתו כדלקמן: "הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור הוגשה, בפועל, רק ביום 20/2/20, כחודש תמים לאחר הצפת הבעייתיות בהחלטתי מיום 22/1/20. אף זה נעשה בלשון רפה, של אזכור 'זהירות משפטית יתרה', ולאחר שנעשה ניסיון, בתגובה על החלטות קודמות, 'לזגזג' בסיווג פס"ד החלקי, ואולי להגדירו כהחלטת ביניים – מה שכיום ברור שאינו ההגדרה הנכונה. משהערות בימ"ש זה והחלטותיו נפלו על אוזן לא קשבת אצל המבקשים, ולבסוף 'נפל האסימון', נעשה מאמץ לאתר 'טעם מיוחד' למחדל להגיש ערעור בזכות במועד החוקי לכך. ההמתנה למתן פס"ד המשלים נומקה בטעמים שונים – איני רואה באיזה מהם טעם מיוחד כחוק. נראה, שמדובר בחוסר עירנות, היעדר מודעות ושימת לב לקויה להכרח הדיוני להשיג על פסק הדין במועדו. אלה – אינם בבחינת טעם מיוחד [...] גם סיכויי הערעור או חשיבות העניין מהיבט המבקשים – אינם שיקול מכריע. סדרי הדין וההקפדה על מועדים חקוקים – חשובים ומשרתים אינטרס משמעותי מאד, של שוויון בין מתדיינים ומראית פני הצדק וההגינות בהליכים משפטיים. המבקשים כאן – בפשטות – מבקשים 'הנחות דיוניות' ומחילה על מחדליהם, כאשר לאורך חודש ימים (כמעט), נמנעו מהגשת הבקשה המתחייבת, שלא לדבר על הצורך וההכרח, למצער, להגיש הבקשה עוד בטרם שהמועד להגשת הערעור חלף ומיד כשנדלקה 'נורת האזהרה' שאוזכרה (ואז – השיקולים והאיזונים משתנים משמעותית). המחלוקת האמיתית בתיק – אינה עם המשיב 1 ולכן עמדת האפוט. לדין אינה מרובת משקל. טיעוני באי כוח המשיבים המתנגדים לבקשה – משכנעים. לסיכום – אין בנמצא טעם מיוחד להארכת המועד כנדרש בדין ובהיעדרו – אין מקום לקבלת הבקשה והיא נדחית". מכאן הבקשה לרשות ערעור שלפנַי, במסגרתה טוענים המבקשים כי שגה בית המשפט המחוזי בדחותו את בקשתם.
לאחר עיון בטענות הצדדים מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
לבסוף, לעת סיכום, קבע בית המשפט למשפחה כדלקמן: "הנני מורה על מינויה של [המשיבה 3] כאפוטרופה לעניינים הרפואיים, האישיים ולענייני הרכוש הפרטי של [המשיב 1] [...] כאמור, ההכרעה בעניין רכושו העסקי של [המשיב 1] ועניין תוקפם של ייפוי הכוח שנתן לילדיו [...] תינתן בנפרד" (סעיפים 45-44 לפסק הדין החלקי).
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 6.8.15 מונתה המבקשת כאפוטרופא לגוף ורכוש לאם (אחותה) וזאת במינוי זמני למשך 6 חודשים (א"פ 14537-08-15 ).
...
לאחר ששקלתי את הדברים באתי לכלל מסקנה כי טענות פמת"א ביחס למניעי הבקשה, מלבד זאת שלא הוכחו, ממילא אין בהן כדי להשליך על התובענות שבפניי, והכל כפי שיפורט להלן.
יחד עם זאת, מקובלת עלי עמדת הגב' ונדיגר, כי על מנת למנוע ניגוד עניינים, אין לאפשר למבקשת מינוי בלעדי ויש להותיר את הגב' ונדיגר כאפוטרופוסית ביחד עם המבקשת.
נוכח כל האמור לעיל, משהבקשה עולה בקנה אחד עם טובת הקטין ואימו ומשאין במינוי האפוטרופסות כדי להשליך על שאלת מעמדה של המבקשת, אני נעתר לבקשות וממנה את המבקשת כאפוטרופוסית נוספת על גופם ורכושם של הקטין ואימו.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המשיבים 1,2 ו-3, הם נכדיה של האם מבנה ואחיו של המבקש, ט' ב' ז"ל. לאם אין ילדים נוספים.
לטענת המבקש, בעיניין מינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש של אדם, יש להכריע בשתי שאלות: האחת, שאלה של צורך, והשנייה, שאלה של זהות.
...
עוד מוסיפה ב"כ היועמ"ש כי לא ברור מה הסעד אותו מבקש לקבל המבקש שעה שבית משפט קמא נעתר לבקשתו בהליך העיקרי והוא מינה את המבקש כאפוטרופוס על האם.
דיון והכרעה: לאחר שנתתי דעתי להחלטת בית משפט קמא, לבקשת רשות הערעור, לתשובת המשיבים, לעמדת האפוטרופא לדין ולעמדת ב"כ היועמ"ש, מסקנתי היא כי דין בקשת רשות הערעור להידחות.
משום האמור לעיל, ומטעמים נוספים הקשורים בהיקף המצומצם של התערבות ערכאת הערעור בהחלטות ביניים מסוג מתן ארכות והמסורות לשיקול דעתו, גם בהיבט של ניהול ההליך לפניו, לא שוכנעתי כי קמה עילת התערבות בהחלטה קמא.
לצד זאת אין תכלית לארכות נוספות וסבורני כי ככל שלא הוגשה עד להיום חוות דעת רפואית מטעם המשיבים 1-3, וטרם חלף המועד להגשתה בהתאם להחלטות בית משפט קמא, כי אז על המשיבים להגישה בתוך 21 ימים מהיום.
אשר על כן, משלא שוכנעתי כי נפלה שגגה בהחלטת בית משפט קמא המצדיקה את התערבותי, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
המבקש ישלם למשיבים הוצאות משפט בסכום של 3,500 ₪ אולם אלה ישולמו רק אם יציגו המשיבים ויגישו בגדרי ההליך קמא חוות דעת רפואית נגדית, שהרי לשם כך נועדה הארכה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו