מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למינוי אפוטרופוס לאם ללא תעודה רפואית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת הדגישה פעם נוספת בסעיף 11 לכתב ההגנה, כי היא מסכימה להבדק אצל כל מומחה שיידרש על מנת להוכיח את צדקת דבריה וכי היא מבקשת שבית המשפט ימנה מומחה לצורך בדיקת מצבה הבריאותי וידחה את הבקשה למינוי אפוטרופוס לרכושה על הסף.
התובעת העידה כי לא היה שום צורך משפטי שגרם לעורכת הדין לבקש למנות מומחית פסיכיאטרית שכן לטענתה, אמה לא צירפה שום מסמכים לתמוך את בקשתה למינוי אפוטרופוס וניתן היה בקלות להדוף את טענות האם בלי מינוי של פסיכיאטרית מטעם בית המשפט.
שנית, הבקשה נתמכה בתעודה רפואית של מומחה בעל שם, ואף אם מדובר במסמך בכתב יד, הוא נערך לאחר שהמומחה פגש בתובעת וקבע כי היא סובלת ממחלת נפש (קביעה שעליה אגב חלקה המומחית שמונתה בהסכמה על ידי בית המשפט).
...
אעיר כי איני מקלה ראש בטענת התובעת כי עצם מינוי אפוטרופוס לדין, אף שאינו שולל כשירות משפטית, אינו צעד רצוי, והוא מקפל בתוכו אלמנט מובנה של פגיעה בה, בכבודה ובחירותה, אלא שכאשר עמד סיכון של מינוי אפוטרופוס לרכוש כחלופה ממשית בה תמכה העו"ס בהיעדר התובעת, ועל יסוד החומר שעמד בפני בית המשפט, אני מקבלת את עמדת עורכת הדין, כי בסיטואציה שנוצרה, צעד זה היה פוגעני פחות ממה שעמד על הפרק, וכי היה בו בגדר ייצוג מיטבי של התובעת ולא רשלנות.
שאלת הנזק אני מקבלת גם את הטענה כי התובעת לא הוכיחה נזק וגם מטעם זה דין התובענה להידחות.
סוף דבר לאור המסקנות אליהן הגעתי ומאחר שלא הוכחה רשלנות או פגיעה באוטונומיה מצד עורכת הדין, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תמה"ח (תמה"ח) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כן ציינה שבעת שפנתה לבנק לצורך טפולי שיניים של אמה, סירב תחילה הבנק לאפשר משיכת הכספים שכן הבקשה אמורה לבוא מצד המבקשת.
עמדת האפוטרופא לדין חרף ייצוגה של המבקשת על ידי עו"ד, מצאתי מקום בנסיבות העניין להורות על מינוי אפוטרופוס לדין אשר היתנגדה אף היא למינוי בתואנה שבהעדר תעודה רפואית המצדיקה מינוי אפוטרופוס ונוכח היתנגדותה הנחרצת של המבקשת, אין מקום למנות עבור המבקשת אפוטרופוס.
גם הבת כאמור, העידה על העובדה שלאמה אין שיקול דעת, לא מסוגלת לקבל החלטות באופן קצוני ואינה מסוגלת לדאוג לעצמה.
...
ממכלול הראיות שהוצגו בפניי התרשמתי כאמור בחוות דעת העו"ס כי המבקשת הגם שאינה מוגדרת כלוקה במחלה נפשית כלשהי, אינה מתפקדת, רוב שעות היום מבלה בשוטטות, אגרנות זבל, פחים, בקבוקים הנאגרים בדירתה המטונפת.
אשר על כן, ממכלול הראיות שהוצגו בפניי מתברר שהמבקשת היא אדם שאינו יכול, דרך קבע או דרך ארעי, לדאוג לענייניו, כולם או מקצתם, ואין מי שמוסמך ומוכן לדאוג להם במקומו כאמור בהוראות סעיף 33 (א) ( 4) לחוק.
לא השתכנעתי כי כך הוא הדבר ובמיוחד נוכח דברי הבת שהתקשתה לשכנע את אמה למשוך סכום כסף עבור טיפול שיניים לטובת האם עצמה ורק לאחר הפעלת לחצים מצד הבת שהבהירה כי מדובר בהוצאה לטובת האם, נעתר הבנק לרצונה.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לעניין זה אדגיש כי חרף העובדה כי התעודה הרפואית של ד"ר ש' הנה מיום 19.6.17 ונערכה לצורך תמיכה בבקשה למינוי אפוטרופוס למנוחה, הבקשה למינוי אפוטרופוס הוגשה לבית המשפט רק ביום 6.9.17 בחלוף כ 3- חודשים ממועד עריכתה, מה שיחד עם שאר ההליכים שהוגשה בעיניינה של המנוחה תרמו להתרשמות בית המשפט כבר בתיק האפוטרופסות כי הבקשה מוגשת במסגרת המאבק בין הצדדים על רכוש המנוחה עוד בחייה.
הנוטריון שאל את התובע מדוע אמו אינה מתקשרת בעצמה וזה השיב שהיא צלולה אך בת 100 שנים וגופנית היא חלשה להבדיל ממצבה המנטאלי : ולכן בקשה את עזרתו של התובע בעיניין זה, ראו לעניין זה עדותו בעמ' 3 ש' 3-6 "ש.
...
סיכום 10 לאור כל האמור לעיל התובענה לקיום צוואת המנוחה מיום 24.9.2017 , ת"ע 62510-07-18 11 מתקבלת.
התנגדות לה, ת"ע 62551-07-18 והבקשה למתן צו ירושה, ת"ע 62533-07-18 נדחות.
חרף התוצאה אליה הגעתי ובנסיבות המיוחדות של תיק זה, לא מצאתי כי יהא זה צודק וראוי להשית על הנתבעים הוצאות ולפיכך הנני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך א"פ (א"פ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הבקשה היא למינוי המבקש כאפוטרופוס לכל ענייניה של גב' נ' שהיא אימו.
יוער כי הבקשה הוגשה ללא תעודה רפואית וללא ראשית ראיה להעדר יכולת של גב' נ' לקבל החלטות, לנהל את ענייניה, להביע עמדתה בשאלת המינוי ולהופיע בבית המשפט ולפיכך התבקש המבקש להגיש אסמכתות אלו.
לא הובאה תעודה רפואית או כל ראיה אחרת שיכולה להעיד על העידר יכולת לנהל את ענייניה למעט המיגבלה הפיזית שפורטה בבקשה, בתסקיר ובעמדת האפוט' לדין.
...
מהטעמים שפורטו לעיל, ומשלא מצאתי כל נימוק המצדיק סטיה מהמלצות התסקיר המקובלות עלי במלואן, אני דוחה את הבקשה למינוי אפוטרופוס.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

( הנתבע טען בכתב ההגנה שאמו לא הייתה חסויה ולא הייתה זקוקה לאפוטרופוס (סעיף הוא לא הכחיש את מצבה הרפואי הקשה של האם אך טען שכשרותה לא נשללה בכלל או באופן הפוסל את פעולותיה המשפטיות, לרבות העברת זכויות בדירה (סעיף 258 ).
בעיניין זה יצוין שמתעודת רופא שנחתמה ביום 19.7.2012 , כלומר כחודש וחצי לאחר חתימת ייפוי הכוח השני, נקבע ללא כל סייג, שהאם זקוקה למינוי אפוטרופוס ואף אינה מסוגלת להביע דעתה בעיניין מינוי אפוטרופוס.
הנתבע טען בכתב ההגנה שלא היה בכוונתו לשמש כאפוטרופוס לאימו והוא נאלץ לטפל בה עקב מחלתה ולאחר שהתובעת לא הראתה נכונות לעשות כן. בעת הדיון בבקשה למינוי אפוטרופוס לאב, הביע הנתבע רצונו לשמש אפוטרופוס ולא הקפיד להבחין בין אפוטרופסות לאב לבין אפוטרופסות לאם.
...
בנוסף לקביעה שהנתבע הוא האחראי הבלעדי לסילוק החוב שבגינו נרשם עיקול על זכויות המנוחה בדירה, כאמור לעיל, אני מורה על ביטול הערת האזהרה שנרשמה לטובת הנתבע.
אני מחייב את הנתבע להשתתף בהוצאותיה המשפטיות של התובעת בתובענה זו בסך 50,000 ₪, סכום זה כולל מע"מ. בדיון מיום 23.4.2014 חייבתי את התובעת בהוצאות בסך 2,500 ₪ בגין הטרחה אשר נגרמה לנתבע כתוצאה מכך שהתרתי לה להגיש כתב תביעה מתוקן.
לאור תוצאות המשפט החלטתי לבטל חיוב זה. תשומת לב הגזברות לעובדה שבדיון מיום 8.12.2014 חייבתי את הנתבע לשלם לאוצר המדינה 16 .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו