מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למינוי אפוטרופוס זמני לקטין

בהליך א"פ (א"פ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפני בקשה למינוי אפוטרופוס זמני לשם מתן הסכמה וחתימה על מסמכים לבצוע פעולה רפואית דחופה (פיום קנה) לאביו של המבקש, חרף היתנגדות שניים מאחיו.
(ע"א 506/88 יעל 27 ,( שפר, קטינה, באמצעות אמה נ' מדינת ישראל .
...
לסיכום: שלושת השיקולים הרלבנטיים למתן טיפול רפואי לחולה הנוטה למות, תומכים בביצוע פיום הקנה למשיב.
נוכח המחלוקת בין האחים בענין זהות האפוטרופוס (אף אילו הפעולה הרפואית תאושר), תחת מינוי אפוטרופוס למתן הסכמה לצורך ביצוע הפעולה הרפואית, ולאחר ששוכנעתי כי פעולה זו דרושה לשמירת שלומו של המשיב, וכי יש לבצעה מהטעמים שפורטו לעיל, אני מאשרת לבית החולים "זיו" בצפת, לבצע פיום קנה למשיב, וזאת מכוח הסמכות הקבועה בסעיף 68 (ב) לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב - 1962 .

בהליך א"פ (א"פ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפיכך, שעה שחוק האומנה אינו נותן מענה למצב הדברים במקרה שלפנינו, יש להעניק למבקשים סמכויות אפוטרופסות קבועות במסגרת אומנת קרובים ובהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות התשכ"ב 1962- (להלן: "חוק הכשרות") הם המתאימים ביותר להיתמנות כאפוט' על הקטינה.
בשולי הדברים יוער כי גם בעובדה כי מאז החלטתי מיום 5.5.21 , אשר דחתה את בקשת המבקשים למינוי זמני, לא עלה הצורך לפנות לבית המשפט בעינייני הקטינה, יש כדי להעיד כי בנסיבות, די בסמכויות המוענקות לפלונית לפי חוק האומנה.
...
בשולי הדברים יוער כי גם בעובדה כי מאז החלטתי מיום 5.5.21 , אשר דחתה את בקשת המבקשים למינוי זמני, לא עלה הצורך לפנות לבית המשפט בענייני הקטינה, יש כדי להעיד כי בנסיבות, די בסמכויות המוענקות לפלונית לפי חוק האומנה.
לאור המסקנה אליה הגעתי, דומני כי מתייתר הצורך להידרש להוראות חוק הכשרות.
לאור כל האמור והמפורט לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בנוסף, בשים לב להסכמת המשיב הוריתי נכון לאותו שלב על מינוי המבקשת כאפוטרופה זמנית לקטינים, לעינייני בריאות וחינוך בלבד, לתקופה של ששה חודשים, תוך שצוין שלא מצאתי בטענות דחיפות מיוחדת המצדיקה אותה עת מתן סעד זמני לפיו המבקשת תמונה כאפוטרופה זמנית ללא הגבלת סמכות.
...
מקובלת עליי עמדת המשיב בעניין זה, כי יש לפעול להסדרת ההורות וכי מינוי אפוטרופוס לקטינים אינו סעד ממצה.
איני מקבלת את גישת המשיב לפיה משעה שעד כה התנהלה המבקשת מבלי להסדיר את האפוטרופסות, עליה להמשיך לפעול כך. אמנם מאז הגיעה לישראל בחודש ינואר 2020 הצליחה המבקשת להתנהל בענייני הקטינים, אולם עובדה זו אין משמעותה שיש להורות לה להמשיך לעשות כן מבלי להסמיכה באופן פורמלי.
בהתאם למפורט לעיל – אני מורה על מינוי המבקשת כאפוטרופסית זמנית לקטינים וזאת עד לתום בירור התביעה לכינון הורות או עד החלטה אחרת.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נבקש סמכויות פקוח 19 ו- 68 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, לצורך פקוח, צימצום, או הרחבת זמני השהות של הקטינות עם אלמונית.
טעה ביהמ"ש קמא שנתן את ההחלטה ללא שהוגשה עמדת היועמ"ש ובטרם הכרעה בקשה למינוי אפוטרופוס לדין.
...
ההחלטה לא מתייחסת כלל לנזק שייגרם לקטינות אם בסופו של דבר לא יינתן למשיבה צו הורות ויהיה צורך "להשיב את המצב לקדמותו" באופן שייגרום להן נזק גדול, שכן עולמן יטולטל פעם נוספת.
לפיכך, דין הבקשה להידחות.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪ והמזכירות תעביר את הערובה שהפקידה המבקשת על פירותיה לב"כ המשיבה, על חשבון ההוצאות.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי בקשת רשות ערעור המכוונת כנגד החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה באשדוד (כב' השופטת כרמית חדד) מיום 04.05.2023 בגדרה וכשם שמשתמע ממנה, נדחתה לעת הזו בקשת המבקש לדחייה על הסף של תביעת המשיבות לקביעת זמני שהות של הקטינים שבכותרת עמן, תוך שבית המשפט הורה על עריכת תסקיר ראשוני ללא מעורבות הקטינים בעריכתו.
למען הסר ספק יובהר, כי לא נעלמו מעיניי טענות המבקש ודאגתו לשלומם הנפשי של ילדיו הקטינים, אשר למרבה הצער והכאב נגזרה עליהם יתמות מאם בגיל כה צעיר, וניתן כמובן להבין לליבו, אך כפי שהובהר לעיל, מצאתי כי מתן הוראה לעריכת תסקיר ללא מעורבות שלהם וללא חשיפתם לעובדים סוצאליים כמו גם דחיית בקשת המשיבות למנות להם אפוטרופוס לדין מלמדת כי טובתם ניצבת לנגד עיני בית המשפט קמא ולא נזנחה חלילה.
...
לטענת המשיבות, דין הבקשה להידחות משהיא מקדימה את זמנה, שעה שבית המשפט קמא טרם הכריע בשאלת קיומה או העדרה של זכות עמידה להן, והלכה למעשה טרם נקבע על ידו האם יש מקום לסילוק התביעה על הסף אם לאו.
הנה כי כן, באתי, כאמור, לכלל מסקנה כי הדרך בה בחר לילך בית המשפט קמא מאזנת כהלכה בין כלל השיקולים הרלוונטיים ונסיבות המקרה דנא, ולא מצאתי כי יצאה שגגה מלפניו, וכי יש להתערב בהחלטתו.
על יסוד כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו