הינה כי כן, מהמסמכים שהוגשו עולה היתנהלות בעייתית של התובעים אשר ניסו שוב ושוב לשים ידיהם על רכושו של המנוח במהלך חייו, בתחילה באמצעות ניסיונו של התובע להיתמנות כאפוטרופוס לרכושו ולאחר מכן בהגשת תביעה למימוש המחאה בנקאית שהמנוח לכאורה העביר לתובעת.
מסקנה זו מתחדדת בייחוד לאור מערכת היחסים הבעייתית בין התובע למנוח כמפורט לעיל שביסודה מרכיבים ממשיים של ניצול וניסיונות להשתלט שוב ושוב על רכושו של המנוח.
כאמור, למרות שהתובע ידע מפורשת כי למנוח מונתה אפוטרופא על גופו ורכושו, כך שהוצאת המנוח ביום 15.01.2013 מבית האבות לרשותו נעשתה שלא כדין, הוא עשה דין לעצמו.
אולם, במסגרת בקשה זו הסתיר התובע מידע קריטי ולא גילה לבית המשפט כי התובעים מצויים במצב כלכלי קשה וכי קיימים כנגדם הליכי הוצל"פ בגין חובות בסדר גודל – 1,600,000 ₪, נתונים משמעותיים לכל מי שמבקש להיתמנות כאפוטרופוס על רכושו של אדם.
...
ואולם, לאחר בחינת מכלול הטענות וכן לאחר חקירת המומחית בפני ביהמ"ש, שוכנעתי כי אין בטענות אלו ממש, ואפרט:
ראשית, במקרה דנן, מנסים התובעים לאחוז במקל בשני קצותיו: מחד, התובעים טוענים כי צוואת המנוח משקפת את רצונו של המנוח תוך הסתמכות והפנייה אל מסקנות חוו"ד הראשונה של המומחית מיום 1.10.2020 (סעיף 8 לסיכומי התובעים) ומאידך, טוענים כי אותה המומחית אשר הגיעה למסקנה הנכונה בחוו"ד הראשונה שגתה ואף התנהלה באופן לא מקצועי במסגרת חוו"ד המשלימה מיום 1.4.2021 כאשר בחנה את חתימות העדים על גבי הצוואה.
סיכומם של דברים, נוכח כל האמור לעיל, עולה בבירור כי התובעים לא הרימו את נטל ההוכחה שהועבר לכתפיהם להוכחת מהימנותה של הצוואה ולא הצליחו להסיר את הספקות בנוגע לאמיתותה; ועל כן, דין עתירתם לקיום הצוואה להידחות מכל וכל.
סוף דבר:
אשר על כן, נוכח כל האמור לעיל, אני מורה כדלקמן:
התובענה לקיום הצוואה, נדחית.
נוכח התוצאה ובשים לב להיקף ההליך ומשכו, אני מורה כי התובעים ישאו בהוצאות הנתבעים בסך 50,000 ₪ ובאופן הבא: 25,000 ₪ לאוצר המדינה ו-25,000 ₪ לנתבעים 2-11.