מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למחיקת תצהירי עדות ראשית בשל אי עמידה במועדים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

באופן כללי יותר, נטען כי היה מקום לשקול חלופות דיוניות אחרות, פוגעניות פחות, כלפי המבקש בשל אי-העמידה במועדים.
מכל מקום, מאחר שבמסגרת קדם המשפט רשאי בית המשפט להורות על הגשת תצהירי עדות ראשית (תקנה 63(ב)(3) לתקנות), טוב יעשה בית המשפט אם שעה שהוא מורה כן, יבהיר כי אי עמידה במועדי הגשת התצהירים עלולה להביא למחיקת כתב הטענות.
...
המסקנה שאליה הגעתי היא ממוקדת – השימוש בתקנה 42 לא היה נכון מבחינת תכליותיה של התקנה, ואף ביטא סעד שאינו מידתי.
אם כן, בסיכומו של דבר, נקיטת הסנקציה לפי תקנה 42 לתקנות לא התאימה בנסיבות העניין.
סוף דבר: הערעור מתקבל במובן זה שפסק דינו של בית משפט השלום שניתן בהיעדר הגנה ביום 18.1.2021 מבוטל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שהתובע לא הגיש תצהירי עדות ראשית מטעמו בתוך המועדים שנקבעו בהחלטת בית המשפט, הגיש הנתבע 12, ביום 30.10.2022, בקשה למתן הוראות לגבי אופן המשך ניהול ההליך בתיק לרבות "מחיקת התביעה עקב זניחתה על ידי התובע ו/או אי קיום הוראות ביהמ"ש בהתאם לתקנה 41(א)(3) ו/או (4) לתקנות סד"א, תשע"ט - 2018". התובע, בתשובתו לבקשה, הודיע כי אכן לא הגיש תצהיר, ועתר להאריך את המועד להגשת התצהירים.
ביום 30.10.2022 הוגשה על ידי הנתבע 12 בקשה למחיקת התביעה בשל אי הגשת תצהירי עדות ראשית.
בו ביום, ועוד בטרם התקבלה החלטה בבקשה, הגישה הנתבעת 3 היתנגדות לבקשת התובע להארכת מועד, במסגרתה ציינה, בין היתר, כי לא הסכימה להארכת מועד, כי לא וויתרה על ההוצאות שנפסקו וכי היא עומדת על בקשתה למחיקת כתב התביעה.
...
לאור כך היה מקום למחוק את ההליך ולהורות לתובע להגיש תביעתו מחדש, ורק מפאת הסכמתו האדיבה של הנתבע 12, אינני מורה כך. בנסיבות העניין אני סבורה כי על התובע לשלם הוצאות, כתנאי להגשת התצהירים, כאשר מחדלו הוביל לביטולו של הדיון.
אני קובעת כי הדיון יבוטל.
במסגרת החלטתי מיום 22.5.2023 קבעתי כי "המועדים והתנאים שנקבעו במסגרת ההחלטה מיום 7.5.2023 להגשת תצהירי העדות הראשית מטעם התובע, נקבעו כשברקע הדברים מו"מ המתנהל בין הצדדים בניסיון לייתר את בירור התובענה" וכי, "על כן, אין בניהול מו"מ כאמור כדי להצדיק, כשלעצמה את הארכת המועד המבוקשת". כן נקבע, לאור התנגדות הנתבעת 3 לבקשה, כי ממילא "אין די בהסכמת רוב הנתבעים (אשר ממילא גם לא צורפה לבקשה), לדחיית מועדים לשם גיבוש הסדר פשרה, שעה שחלק מן הנתבעים מתנגדים לכך" וכי "בנסיבות אלה אף אין בכך להביא לייעול ההליכים בתיק". לאור האמור הוריתי על דחיית הבקשה.
לאור התנהלות שיטתית זו של התובע, אשר לא באה אל תיקונה גם לאחר הזדמנויות מספר שניתנו לו לפני ולפנים משורת הדין, אני מורה על מחיקת כתב התביעה שהוגש על ידו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביקשתי את תשובת התובעים, ולבקשת ב"כ הנתבע גם דחיתי את מועד הגשת תצהיריו עד לאחר מתן החלטתי.
ביקשתי את תשובת הנתבע לבקשת התובעים וציינתי כי לאחר מכן תנתן החלטתי הן בבקשת הנתבע למחיקת כתב התביעה בשל אי-הגשת תצהירי עדות ראשית והן בבקשת התובעים לתיקון כתב התביעה.
הנתבע אינו מכחיש כי לפחות במשך מספר שנים הוא השתמש בחלקים מהבניין שבבעלות התובעת; גירסתו, שהדבר נעשה בהסכמת התובעים עומדת, לכאורה, בנגוד לפסק דין הפינוי החלוט שניתן נגדו; לכל הפחות, משהתובעים הגישו את תביעת הפינוי היה ברור לנתבע ששהותו בבניין איננה בהסכמתם, אך הוא עדיין המשיך לשהות בו עד למתן פסק דין הפינוי; הנתבע, ככל הנראה, לא פינה את הבניין גם לאחר מתן פסק דין הפינוי, לפחות משך תקופה מסוימת נוספת (לטענת התובעים, הוא לא פינה אותו גם היום); גם הכחשתו את השמוש שעשה בחשמל הבניין איננה ברורה.
...
ביקשתי את תשובת הנתבע לבקשת התובעים וציינתי כי לאחר מכן תינתן החלטתי הן בבקשת הנתבע למחיקת כתב התביעה בשל אי-הגשת תצהירי עדות ראשית והן בבקשת התובעים לתיקון כתב התביעה.
בהתחשב בכל האמור, אני מחליט: הבקשה למחיקת התביעה - נדחית.
הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת, בכפוף לכך שהתובעים ישלמו לנתבע הוצאות בקשה זו בסך 5,000 ₪, עד ליום 27.6.2023.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

רק ביום 5.6.2023 (למחרת המועד האחרון להגשת ראיות התובעים), לאחר שבבוקרו של יום ניתנה החלטה לפיה התובענה תימחק למחרת היום בשל אי הגשת ראיות התובעים, הוגשה בקשת ב"כ התובעים לדחות ליום 4.7.2023 את הגשת ראיות התובעים, תוך שבבקשה מלין התובע על כך שרק ביום 4.6.2023 (המועד האחרון להגשת ראיות התובעים) העביר ב"כ הנתבעים "מענה חלקי בלבד וגילה גילוי כללי של מסמכיו". נטען כי בו ביום (המועד האחרון להגשת ראיות התובעים) "הועברה דרישה נוספת לב"כ הנתבע להשלים את ההליך כראוי". נטען כי התובע פנה אל ב"כ הנתבעים "מספר רב של פעמים לצורך קבלת המענה לתצהיר ולגילוי המסמכים אולם זה האחרון ביקש, קולגילית, לדחות את המועד מידי פעם בשל נימוקים שונים אשר התקבלו אצל התובעים בשל יחסי ידידות בין ב"כ התובעים לב"כ הנתבע". בית המשפט התבקש "שלא לידון לכף חובה את אדיבותו של התובע". עוד נטען בבקשה כי תצהיר גילוי מסמכים מטעם התובעים נחתם עוד ביום 30.4.2023 ביחד עם התשובות לשאלון מטעם הנתבעים, ולא הועבר לב"כ הנתבעים בשל מחדלי הנתבעים להעביר את המסמכים מטעם מרשיו.
כמו כן יש לצפות מתובע כאמור שלא ייצור מחדלים באופן שיעמיד את בית המשפט בפני מעשה עשוי של הפרת החלטה שיפוטית (אי הגשת ראיות התובעים ואי הגשת כל בקשה מטעמם עד לאחר המועד האחרון המקורי שנקבע להגשת ראיותיהם (4.6.2023)) וכן שיקפיד להציג בפני בית המשפט תמונה עובדתית שלמה (הטענה לגבי הצעה להחלפת מסמכים הדדית הופיעה רק בתגובה לתשובה אשר כלל לא היתה לתובעים זכות להגיש).
הנתבעים יגישו ראיותיהם ((תצהירי עדות ראשית ותיק מוצגים מלא) עד יום 7.9.2023 בשעה 12:00.
...
התובעים ישלמו הוצאות בסך 2,000 ₪ לאוצר המדינה.
הנתבעים ישלמו הוצאות בסך 4,000 ₪ לאוצר המדינה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] ביום 10.7.2018 החליט פרופ' ביאר, מנהל בית החולים דאז, בהחלטה מנומקת על אי מתן קביעות לתובע ועל סיום עבודתו בבית החולים לאלתר בשל אי עמידה בתקופת הניסיון לאור אי התאמה לתפקיד של רופא מומחה[footnoteRef:32].
] ביום 25.11.2018 התביעה העיקרית נמחקה לבקשת התובע וזאת על רקע רצונו לתקן את התביעה ולהגיש תביעה כספית לאחר שנזקיו יתגבשו באופן סופי.
מטעם בית החולים הוגשו תצהירי עדות ראשית של פרופ' הלברטל, מנהל בית החולים הנוכחי, ד"ר סוירי, מנהל המחלקה הנוירוכירורגית בבית החולים וד"ר סאלם בלאן, מנהל מכון הקרינה.
מועד כניסת התקנות נקבע ליום 1.11.2017 ואולם בסעיף 2(ב) לתקנות נקבעה תקופת מעבר, כך שהתקנות לא יחולו על טפול או ייעוץ פרטי שיתנו על ידי רופא בתוך תקופה קצרה מששה חודשים ממועד הטיפול או ייעוץ שניתן על ידו לאותו אדם במסגרת מרפאה ציבורית עד ליום 31.12.2017 ועל ייעוץ פרטי, גם אם הייעוץ ניתן על ידי הרופא בתוך תקופה קצרה מששה חודשים מהייעוץ הקודם שניתן במסגרת המרפאה הציבורית או הקהילתית עד ליום 31.12.2018.
לפיכך, גם אם היה מקום לאפשר לתובע פרק זמן ארוך יותר על מנת להתכונן לשימוע תוך הסכמה למול התובע ונציגות העובדים בדבר הארכת תקופת הניסיון בהתאמה, משעה שהתובע לא ביקש דחיה של השימוע ו/או עיון במסמכים נוספים לצורך הכנה לשימוע, לא ניתן לומר כי נפל פגם בהליך השימוע בהיתחשב בפרק הזמן הקצר שעמד לרשותו עד לשימוע.
...
פיטורי התובע מבית החולים בסמוך לתום תקופת הניסיון וכפועל יוצא, פיטוריו גם מהתאגיד ומהטכניון גרמו לו לצער רב עקב הפגיעה בהכנסות ובמעמד ובפרט על רקע הסיקור התקשורתי של הליך הפיטורים והשלכותיו על שמו הטוב והמוניטין המקצועי בבית החולים ומחוצה לו. כך גם, לאחר הפיטורים, התובע לא הצליח למצוא עבודה בארץ לרבות כרופא נוירוכירורג כללי בקופת חולים ובתפקידים שונים בחברות תרופות ובחברות הזנק רפואיות ובסופו של דבר, נאלץ להעתיק את מקום מושבו ומשפחתו לחו"ל. בנסיבות אלו, אין מחלוקת שנגרמה לתובעת עגמת נפש רבה בעקבות הפיטורים.
] סוף דבר 101.
בהתחשב בסכום התביעה והיקפה ביחס לתוצאה, התובע ישלם לכל אחת מהנתבעות הוצאות בסך 10,000 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו