הקדמה:
לפני תביעה לסעד הצהרתי בגדרה עותר התובע להצהיר, כי במסגרת הליך שיוך דירות המתנהל אצל הנתבע 1 - קבוץ מסדה (להלן: "הקבוץ"), יש לו זכויות במיגרש מספר 43 והדירה הבנויה עליו הידועה כגוש 15711 חלקה 005 תת חלקה 043, ביחד עם מיגרש מספר 44 והדירה הבנויה עליו (הצמודה לזו הבנויה על מיגרש 43) באותו גוש וחלקה כאמור (להלן בהתאמה- "מיגרש 43 ומגרש 44") כאשר שתי הדירות הנ"ל מהוות יחידת דיור אחת, שלתובע זכויות בה, הכל בהתאם לתכנית מתאר ג/19607.
בסופו של הדיון בבקשה נתקבלה החלטת בית המשפט, ולפיה לבקשת בא כוח התובע אשר קיבל את המלצת בית המשפט נמחקה הבקשה ובוטל צו המניעה הארעי שניתן ביום 27.12.15.
לטענתו, תנאי בסיסי לשיוך דירה לחבר הוא מגורים בדרך קבע בקבוץ, כאשר בין השנים 2010-2015 חי התובע מחוץ לקבוץ בתנאי עצמאות כלכלית ולא היה שותף פעיל לתהליכים שקיים הקבוץ ובכללם לתהליך שיוך דירות, ובעקבות כך, במהלך שנת 2011 בחר, כי תשויך לו דירה אחת, את דירה 31א.
לטענת הקבוץ, התובע יצא לחופשה מיוחדת הנ"ל על דעת עצמו ביום 1.5.10, כאשר רק ביום 7.6.10 אישרה האספה הכללית את בקשתו ליציאה לחופשה מיוחדת.
לפיכך, לו היה התובע בוחר במיגרש שעליו שתי דירות או יותר, הוא היה נידרש לשלם לקבוץ את מלוא שווין של הדירות (ללא ערך הקרקע המשולם לרמ"י), מאחר והותק של התובע ביום הקובע לשיוך היה 0.
בנוסף, סבורני כי יש לדחות אף את הסעד שנתבקש לחילופי חילופין- להורות ליתן לתובע מיגרש ודירה בגודל ובשווי השווה לזה שניתן לחברים אחרים בקבוץ, ולהשוות אותו בשיוך הדירות בקבוץ לחברים אחרים.
...
בנוסף, סבורני כי יש לדחות אף את הסעד שנתבקש לחילופי חילופין- להורות ליתן לתובע מגרש ודירה בגודל ובשווי השווה לזה שניתן לחברים אחרים בקיבוץ, ולהשוות אותו בשיוך הדירות בקיבוץ לחברים אחרים.
ברי הוא, כי עת חתם התובע על הסכם השיוך, לא ניתן להחזיר את הגלגל אחורנית, שעה שהתובע לא הציג והראה כל זכות מוכחת ולא רק נטענת לעשות כן.
סוף דבר:
התביעה נדחית.
התובע ישלם לקיבוץ הוצאות ההליך (לרבות שכ"ט עו"ד) בסך כולל של 15,000 ₪.