בנוגע למערכת היחסים עם חברת Drip-in, קבע הבורר - "מחמת הספק" כלשונו - כי אף ברכיב זה לא גרמו המשיבות להפרת חוזה, ולכן לא נפסק פיצוי כספי למערערים גם בראש תביעה זה.
לבסוף, ובהעדר ראיות, דחה הבורר את טענת המערערים לפיה חברה נוספת בשם NIBCO הפסיקה לשלם תמלוגים למערערים בשל היתערבות המשיבים.
בקשה נוספת למחיקת סעיפים מכתב התביעה נדחתה אף היא (בש"א (מחוזי ת"א) 12797/04; הרשם ש' ברוך ז"ל), וערעור על ההחלטה נדחה אף הוא (ע"א (מחוזי ת"א) 3409/05; השופטת דותן).
אך להבדיל מדיני הנזיקין, רשאי בית המשפט בבואו לפסוק פיצויים בגין הפרת פטנט להיתחשב "במעשה ההפרה של הנתבע ובמצבו של התובע עקב מעשה זה" וכן רשאי הוא להיתחשב בשיקולים השונים כדלעיל, והרשימה איננה סגורה (עניין עין טל בעמ' 501; עמיר פרידמן ויוסי סיוון "פיצויים בתובענה בגין הפרת פטנט" (פורסם באתר של המכללה האקדמית למשפט ועסקים רמת גן, http://www.clb.ac.il/law/communication/articles/16.
רו"ח זונטג העמיד את הרווח על 229,000$ ובית משפט קמא הפחית מכך סכום של 29,000$, לאור הערת רו"ח זונטג בהקדמה לחוות דעתו (פסקה 3.17 לחוות הדעת) כי הסכום אליו הגיע מהוה רף עליון שאינו לוקח בחשבון סיכון עסקי כלשהוא אף שחוסר ההתחשבות בסיכון "אינו מקובל בהתקשרויות מסוג זה". איני רואה להתערב בכך, באשר רשאי היה בית משפט להפחית את סך הפיצויים על פי שיקול דעתו לאור רכיב הסיכון, אם מכוח סמכותו הכללית לאמץ חוות דעת מומחה על כל רכיביה או חלק מרכיביה, ואם מכוח סמכותו לפי סעיף 183(ד) לחוק הפטנטים הקובע כדלהלן: "נתבעו פיצויים, רשאי בית המשפט לחייב את הנתבע במתן דין וחשבון על הקף ההפרה; אולם בבואו לקבוע את שיעורם של הפיצויים, לא יהא בית המשפט כפות בדין וחשבון אלא רשאי לקבוע את שיעורם לפי כל נסיבות המקרה..." (ראו עניין עין טל בעמ' 499; ת.א. (ת"א) 1346-07 עבדה נ' חגים- נחלים שיווק בע"מ (לא פורסם, 2.3.2010); פרידמן וסיוון בעמ' 7).
...
דין הטענה להידחות.
מכל מקום, גם לאחר שבחנו טענות המערערים לגופן, לא ראינו להתערב בהכרעת בית המשפט מן הטעמים שצויינו לעיל.
מנגד, מצאנו כי יש לקבל את הערעור שכנגד באשר לפיצוי בגין התערבות המשיבות ביחסי המערערת עם חברת Irridelco, מן הטעם שפסק הבוררות מהוה מעשה בית דין בנקודה זו.
אשר על כן, אמליץ לחברי לדחות את הערעור העיקרי ולקבל את הערעור שכנגד, כך שיבוטל הפיצוי בסך 30,000 ₪.