מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למחיקת סעיפים מכתב תשובה בתביעת תגמולי ביטוח

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת התובע למחוק סעיפים מכתב ההגנה.
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה, בתשובה לתגובה ובכל יתר המסמכים שבתיק להלן החלטתי: מבוא וטענות הצדדים התובע הגיש כנגד הנתבעת תביעה לתגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה נטען, לאחר פגיעתו בתאונת עבודה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה, בתשובה לתגובה ובכל יתר המסמכים שבתיק להלן החלטתי: מבוא וטענות הצדדים התובע הגיש כנגד הנתבעת תביעה לתגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה נטען, לאחר פגיעתו בתאונת עבודה.
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת לפיה עשיית שימוש בסנקציה הקבועה בהנחיות המפקח על הביטוח תגרום לחוסר צדק מהותי.
סבורני כי הותרת סעיף 9 לכתב ההגנה על כנו היא אשר תגרום לחוסר צדק משווע, שעה שהנתבעת שילמה לתובע משך שנים ארוכות תגמולי ביטוח, עת ידעה ולכל הפחות יכולה היתה לדעת בנקל כי נפגע בתאונת עבודה, וחרף האמור לא העלתה כל טענה בקשר עם פגיעתו בתאונת עבודה.
מהטעמים המפורטים לעיל - בקשת התובע מתקבלת במלואה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כתב התביעה הוגש בטרם דחתה המשיבה את התביעה, בכתב ההגנה ניתנה לראשונה תשובת המשיבה לתביעה נגדה ולכן רשאית לטעון את כל טענותיה נגד התביעה.
המבקש הגיש את תביעתו לתגמולי ביטוח בחלוף קרוב לשנתיים ממועד התאונה ולאחר כשנה הגיש תביעה לבית המשפט מחשש שהתביעה תיתיישן ולכן לא המתין לקבלת מכתב דחייה מהמשיבה, משלא עלה בידה בפרק זמן זה לאתר את המסמכים הנחוצים לה לצורך בירור חבותה.
בבקשתו למחיקת סעיפים מכתב ההגנה, עותר המבקש למחיקת הטענות בדבר העדר כסוי בטוחי; טענה המכחישה את עצם קרות התאונה או נסיבותיה או קשר סיבתי לניזקי המבקש (המהוה לכשעצמה הרחבת חזית לשיטת המבקש); טענה לגבי אי-המצאת מלוא המסמכים הדרושים; טענה לנכויות קודמות; טענה בדבר הפרת חובת הגילוי ואי-הקטנת הנזק.
קביעה אפריורית בשלב ראשוני של בירור התביעה כי המסמכים אינם רלוואנטיים עלולה לחטוא לאמת, כאשר מדובר בהליכים הנוגעים לאותה תאונה, ואינה מצדיקה מחיקה על הסף של סעיפים מכתב ההגנה טרם עריכת הבירור, אף אם בסופו של יום לא יהיה בחומר המבוקש על ידי המשיבה להועיל לה. המבקש עצמו מודע לנסיבות העיכוב בקבלת החומר מחברת "הראל" ועל פניו אין מדובר בהתמהמהות מכוונת מצד המשיבה והעיכוב סביר בנסיבות.
...
החלטת בית המשפט קמא בית המשפט קמא לא נעתר לבקשת המבקש תוך שסקר את השתלשלות ההליך ונימק את החלטתו.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה על נספחיהן, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
בית המשפט קמא סקר את המסגרת הנורמטיבית והעובדות הרלוונטיות והחליט כי המסמכים אותם ביקשה המשיבה לאתר רלוונטיים להגנתה, אשר על כן לא מצא להיעתר לבקשת המבקש למחיקת כתב ההגנה או סעיפים מתוכו.
סוף דבר נוכח האמור, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 28.2.22 הגיש המשיב בקשה למחיקת הסעיפים מכתב ההגנה של המבקשת במסגרתם הועלו הטענות של הפרה יסודית של יסודות חוזה הביטוח ומרמה בתביעת התגמולים.
טענות המבקשת המבקשת חזרה ככלל על טענותיה בתשובה לבקשת המשיב למחוק סעיפים מכתב ההגנה וחידדה בעיקר כי בהצעה לביטוח שהגיש המשיב למבקשת, הגדיר המשיב את עסוקו כאיש מכירות.
...
כך גם בחוות דעתו של המומחה התעסוקתי, ד"ר יעקב מונסטירסקי, מיום 6.6.18, אליו הופנה המשיב על ידי המבקשת נכתב: "מכל האמור לעיל ובהתייחס לגילו, עיסוקו, עיון במסמכים הרפואיים, דעתי היא שמר ג. י. מוגבל לבצע התקנת פרקטים משום שעבודה זו מחייבת הרמת משאות כבדים ועמידה ממושכות (לרבות בתנוחות לא נוחות) מ – 16.6.18 ועד 31.12.18. לעומת זאת, כשיר לנהל את העסק ולבצע מכירה בהיקף מלא מ – 16.6.18." חרף זאת, ועל אף שהפוליסה מגדירה את עבודת המשיב כאיש מכירות, קיבלה המבקשת את תביעת המשיב כי אינו כשיר לכל עבודה ושילמה תקופה ארוכה תגמולי ביטוח לפי אובדן כושר עבודה מלא.
מקובלת עליי קביעת בית משפט קמא כי מכתבה של המבקשת למשיב מיום 25.11.19 אינו מהווה מכתב דחייה.
סוף דבר דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

כמו כן, הנתבעת תטען כי מדובר בהסתרת פרטים ו/או הכשלת ברור חבות ו/או מירמה בתביעת תגמולי ביטוח בהתאם לסע' 25 לחוק חוזה ביטוח ו/או כי הנזק הנטען והמוכחש לא נגרם כתוצאה מהארוע הנטען.
בבקשה נטען כי הנתבעת לא העלתה את הטענות בסעיפים מושא הבקשה בהזדמנות הראשונה, "קרי, תשובתה הראשונה לפנייתו של המבוטח בעיניין נשוא התביעה". לטענת התובע, במקרה שמדובר בעובדות חדשות שהמבטח לא ידע עת דחה את התביעה ולא יכול היה לדעת אותן במאמץ סביר, לא ניתן להחיל את הסנקציה בהנחיית המפקח על הביטוח; אולם לטענתו זה אינו המקרה לפנינו.
בנסיבות אלה אין למחוק מכתב ההגנה את טענות למסירת פרטים כוזבים, הסתרת עובדות או הכשלה, ככל שהם נוגעים לנזק בלבד (להבדיל מעצם קרות מקרה ביטוח) ובפרט, לנזקים הנוספים בלבד (להבדיל מנזק הטינטון, בגינו הודיעה הנתבעת לתובע כי תביעתו אושרה במלואה, וכאשר היא לא הראתה בתשובתה שהיתקבל אצלה לאחר מכן מידע חדש שעליו לא ידעה ועליו לא היה עליה לדעת).
...
כאשר נדחית תביעתו של תובע, על המבטחת לפרט את כל נימוקי הדחייה לתביעתו בהזדמנות הראשונה שיש לה ואם לא עשתה כן לא תוכל המבטחת להעלות, במועד מאוחר יותר נימוק נוסף לדחייה, אותו יכלה לטעון בהזדמנות הראשונה.
אולם המצב בענייננו, בו נשלחו לתובע לפני הגשת התביעה ולפני משלוח מכתב הדחיה, מכתבי אישור תביעת ביטוח בגין "מקרה הביטוח הנדון" בנוגע לטנטון, דומה למצב שבו מבטח כותב במכתב דחייה מפורשות כי הוא דווקא מכיר בכך שאירע מקרה ביטוח (וכי תביעת הביטוח נדחית מטעמים אחרים).
סיכום נוכח התוצאה המעורבת, ועל מנת שהסעד בהחלטה זו יהיה ברור, חלף מחיקה מכתב ההגנה, הנני קובע כי הנתבעת מושתקת מלטעון כי האירוע מושא התביעה לא היה מקרה ביטוח לפי הפוליסות מושא התביעה; כן כי היא מושתקת מלטעון כי התובע מסר פרטים כוזבים, הסתיר מידע או הכשיל את בירור החבות, והכל בנוגע לעצם קרות מקרה ביטוח וכן בנוגע לטנטון.
הנני מוציא את אותו מסמך מהתיק, והוא לא נשקל בכתיבת החלטה זו. בגין התנהלותו הפסולה, החלטתי שלא לזכותו בהוצאות למרות שהוא זכה באופן חלקי בבקשה זו. ניתנה היום, כ"ח אדר תשפ"ג, 21 מרץ 2023, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

הוראה זו משלימה את הוראת סעיף 27 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981, שלפיה אם סבורה המבטחת כי המבוטח זכאי לתגמולי ביטוח, עליה לשלמם, "תוך 30 ימים מהיום שהיו בידי המבטח המידע והמסמכים הדרושים לבירור חבותו". בהנחיית הממונה מיום 9.12.1998, קבע הממונה כי "כאשר נדחית תביעתו של תובע, על המבטחת לפרט את כל נימוקי הדחייה לתביעתו בהזדמנות הראשונה שיש לה ואם לא עשתה כן לא תוכל המבטחת להעלות, במועד מאוחר יותר נימוק נוסף לדחייה, אותו יכלה לטעון בהזדמנות הראשונה". אם חורגת המבטחת בכתב הגנתה מנימוקי מכתב הדחייה, הדבר עשוי להצדיק מחיקת חלקים ממנו (עיינו, רע"א 10641/05 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' אסולין (4.5.2006) (להלן – עניין אסולין)).
מעבר לכך ולגופו של עניין, גם אם אתעלם מאי-צירוף התצהירים ונושא נטל השיכנוע ואסתמך על המסמכים שצרפו הצדדים לבקשה ולתשובה, עיון במסמכים אלו מלמד גם הוא, כי הנסיבות הנוגעות לאי-משלוח מכתב הדחייה טרם הגשת התביעה טעונות בירור עובדתי במהלך בירור ההליך.
...
מודגש היטב, אינני קובע בכך כל מסמרות – אולם די בכך שהדבר דורש בירור עובדתי, על מנת שלא להיעתר לבקשה.
מטעמים אלו, דין הבקשה להידחות.
בהתחשב בטירחה שהייתה כרוכה בבירור הבקשה, התובעת תשלם לנתבעת הוצאות בסך 5,000 ש"ח. ניתנה היום, י' אדר ב' תשפ"ד, 20 מרץ 2024, בהעדר הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו