מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למחיקת סעיפים בכתב הגנה מתוקן לפי תקנה 143

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

גם הסנקציה על הפרת צו להשיב על שאלון, בהתאם לתקנה 122, היא מן הסוג שמתאים לבעלי דין (מחיקה או דחיה של התביעה אם בעל הדין המפר הוא התובע ומחיקת כתב הגנתו של הנתבע המפר).
כך, הסמכות להתיר תיקון כתבי טענות (תקנה 143(1)) קבועה בתקנות 96-91; הסמכות להחליט בדבר צירוף בעלי דין ומחיקתם (תקנה 143(2)) קבועה בתקנות 27-21); הסמכות ליתן הודעה לצד שלישי (תקנה 142(2)) קבועה בתקנה 216; גם הסמכויות להורות על הגשת תצהירים (תקנה 143(5)), ליתן סעד זמני (תקנה 143(4), לסלק את התביעה על הסף (תקנה 143(8)) וליתן פסק דין חלקי (תקנה 143(9)) נקבעו בתקנות אחרות.
יתרה מכך תקנה 143(3) לתקנות מעניקה לבית המשפט סמכות להורות על הליכי גילוי גם אם עבר המועד לכך לפי תקנה 120.
אין משמעות הדבר שהתקנה מרחיבה את סמכותו של בית המשפט להורות על מענה לשאלון גם ביחס למי שאינו בעל דין בנגוד לאמור בתקנה 105 הנ"ל, והעובדה שבסעיף קטן זה לא מצוינת מפורשות ההגבלה לגבי בעלי הדין בלבד אינה משנה לעניין זה. אציין כי עיון ביתר הסעיפים הקטנים המופיעים בתקנה מלמד כי גם בהם אין הגבלה מפורשת ביחס להוראות שיינתנו לבעלי הדין בלבד ולכן ההקש שניסתה המבקשת לייצר בעיניין זה שגוי מיסודו.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, בהודעה, בתשובות ובתגובה מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
לא נוצרו יחסי שליחות בין המשיבות הפורמליות לבעלי הדין ודין הטענה להידחות.
התוצאה לא מצאתי כי המבקשת הצביעה על מקור סמכות רלבנטי להורות למשיבות הפורמליות להשיב לשאלונים אותם צירפה ולפיכך דין הבקשה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עם זאת, במסגרת ההחלטה נקבע לגבי תביעות 14 ו-28 בסעיף 147 להחלטה כך: "לאור האמור על בעל הפטנט להגיש נוסח מתוקן לתביעות 14 ו-28 התואמות את האמור בפירוט וזאת תוך 21 יום. בכפוף לאישורי כי הנוסח אכן מבהיר את התביעות כנדרש בסעיף 65 לחוק ועומד גם בתנאי סעיף 66 לחוק, יפורסם התיקון להתנגדויות הציבור. לא יוגש תיקון כאמור, יימחקו תביעות 14, 28 והתביעות התלויות בהן." יתר התביעות אושרו במסגרת החלטת סגנית הרשם.
בדיון טענו הנתבעות כי ככל שהתובעים אינם מעוניינים בעיכוב ההליך עד לאחר הכרעה של סגנית הרשם בהתנגדות, הרי שיש לידון בבקשה למחיקת סעיפים בטרם יחלו הצדדים בקיום ההליכים המקדמיים.
לפי הוראות תקנה 120 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות"), הליכי גילוי המסמכים יחלו עם המצאת כתב ההגנה האחרון או כתב התשובה, לפי המאוחר (ר' גם גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 242-241 (2015)).
תקנה 143 לתקנות קובעת כך (ההדגשות הוספו – א.ר.ב): "בקדם-משפט או לצורכי קדם-משפט מוסמך שופט –
...
אך, אני סבורה כי לא תהיה כל מניעה להגישן אף בהמשך, ואין סיבה שיהיה בבקשות אלו כדי להשליך על החובה לקיים הליכים מקדמיים.
לנוכח כל האמור לעיל, בשל הרצון לקדם את ההליך, אני מורה על המשך ההליכים, באופן שהליך גילוי המסמכים ומענה לשאלונים ינוהל כסדרו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להורות על מחיקת סעיפים בכתב ההגנה המתוקן בהתאם לסמכותי ע"פ תקנה 143 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד- 1984.
...
סבורני כי אין לקבל אף טענתה זו. התובע פנה אל הנתבעת בטענה, כי הנזקים שנגרמו לו נגרמו בשל נזקי מים אשר לטענתו הינם במסגרת הכיסוי הביטוחי כשלא הגיש את תביעתו ותבע את תגמולי הביטוח עבור סיכונים אשר הוחרגו מלכתחילה .
באשר לטענת השיהוי סבורני, כי הננו נמצאים בשלב של קדם המשפט כשהשיקולים לקבלת הבקשה שעה שמדובר בהנחיות המחייבות את הנתבעת ובעלות משמעות שעה שהסנקציה באי קיומן הינה אי מתן אפשרות להעלותן, יש לקבל את הבקשה.
מכאן, לאור האמור לעיל, הנני מקבלת את בקשת התובע ומורה לנתבעת למחוק מכתב ההגנה את הסעיפים הבאים: סעיף 2- מלבד הטענה כי הנתבעת מכחישה את האמור בכתב התביעה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1972 בעליון נפסק כדקלמן:

" לבקשת המשיב-התובע מחק השופט המלומד של בית-המשפט המחוזי בקדם-משפט את הסעיפים האמורים מכתב-ההגנה, בקבעו שאין בהם לא כדי לאמת את האמור במכתב שהוא נושא התובענה, ולא כדי לשמש הגנה מפני התביעה.
על-פי תקנה 96 מוסמך בית-המשפט למחוק מכתב-טענות כל דבר "שאין בו צורך או שהוא מביש, או עלול להפריע לדיון הוגן בתובענה, לסבכו או להשעותו". טענה שבכתב-הגנה באה להשיב על טענה שבכתב-התביעה, וכפירת הנתבע בטענת התובע מעמידה פלוגתא, התוחמת לבעלי-הדין את התחום להבאת ראיות.
על-פי תקנה 143 (1), "למחוק כל דבר שאינו דרוש לענין". בעשותו כן אין בית-המשפט כופה על הנתבע לנקוט קו הגנה פלוני, אלא הדין קובע מה משמש לו הגנה מפני התביעה.
אכן טענת "אמת דברתי" נטענת בסעיף 1 לכתב-ההגנה המתוקן שלא נמחק.
כאן מתעוררת השאלה: כיצד ייצא נתבע ידי חובת הטיעון על-פי תקנה 85? היביא הוא טענתו לענין הנזק בכתב-ההגנה שלו, אף-על-פי שהזכות להוכיח נדחית ומותנית עכשיו כמו שמורה סעיף 22 הנ"ל? או האם ימציא פרטי הטענה רק לאחר שהשופט קבע את חבותו? 9.
...
מבחינה מעשית נראה לנו הפתרון, שבקדם-משפט בתביעת לשון הרע יורה השופט על דיון בשלבים, אגב שמירת זכותו של הנתבע להגיש פרטי טענותיו לענין שיעור הנזק לאחר שנסתיים השלב הראשון לחובתו.
בנתון להערות אלה אנו דוחים את הערעור.
המערער ישלם למשיב סך 500 לירות הוצאות הערעור (כולל).

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש כתב-תשובה לכתב ההגנה המתוקן (שהוגש בעקבות כתב התביעה המתוקן), והמבקשת עותרת למחיקת סעיפים מכתב-תשובה זה, בהתאם להוראות תקנה 64 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות").
עוד עותרת המבקשת, לחייב את התובע בהפקדת ערובה, בהתאם לתקנה 519 לתקנות, וכן היא עותרת להפרדת הדיון, בהתאם לתקנה 143 לתקנה, באופן שתחילה תידון ותוכרע שאלת החבות, ולאחר-מכן שאלת הנזק – אלו הבקשות אשר בפני.
בשורה ארוכה של פסקי-דין נקבע, כי שיקול-דעתו של בית המשפט בבקשה להטלת הערובה המבוקשת הינו רחב, ואמות המידה – אימתי ינתן צו להפקדת ערובה, פורטו, למשל, ברע"א 2241/01 נינה הופ נ' ידיעות תקשורת בע"מ ואח', תק-על 2001(2) 537 (להלן: "פרשת הופ"), שם נקבע, מפי כב' השופט טירקל, כדלקמן: "מקובל עלינו כי בית המשפט משתמש בסמכותו לפי תקנה 519(א) לתקנות, בעיקר בשני מקרים:
...
ודוק: קיומם של יחסי המרות נטען גם בכתב התביעה המתוקן, ולכן צירוף העובדות והסקת המסקנה בדבר אי-התיישנותה של התובענה, אינו מהוה העלאת טענה חדשה.
אודה, כי התלבטתי בשאלה, האם יש לחייב את התובע בהפקדת ערובה לתשלום הוצאות המבקשת, ובסופו של דבר החלטתי להמנע מלעשות כן. יובהר, כי התובענה נמצאת בשלב ראשוני, ולמעט הטענות, אין בפני ראיות להוכחתן.
באשר לבקשה לפיצול הדיון, אינני סבורה כי בנסיבות התובענה יש מקום לפצלה, ובענין זה, אבקש להעיר לבא-כוח התובעת על התנסחותו הפוגענית, התנסחות צינית, קנטרנית ובוטה שאינני מוכנה להסכין לה. סוף דבר, הבקשה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו