מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למזונות זמניים לקטינות לאחר משבר נישואין

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו, מצא בית המשפט לעינייני מישפחה: "כי לאחר תשלום המזונות מצוי בידי המשיבה סכום של 6,000 ש"ח. לסך זה יש להוסיף את קצבת הילדים המשולמת למשיבה על-ידי המל"ל בסך של 344 ש"ח המגדיר את סך הכנסתה לסך של 6,344 ש"ח. יוצא, איפוא, כי לאחר תשלום המזונות, נוצר פער של כ-3000 ש"ח לטובת האב – פער אשר אינו מצדיק הפחתת מזונות זמניים". על החלטה זו הגיש המבקש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי במסגרתה טען, כי היה מקום להפחית את המזונות הזמניים שהושתו עליו משעת ניתנה ההחלטה (ביום 25.2.20) טרם נקבעו הסדרי השהות וכיום הצדדים חולקים הסדרי שהות שוויוניים ומשמורת משותפת; המשיבה עברה להתגורר בבית הוריה בעיר אחרת; בקרוב ימלאו לבת הבכורה 6 שנים; המשיבה מסתירה את מלוא הכנסותיה; נפלה שגיאה ברורה ומהותית בקביעת בית המשפט לעינייני מישפחה את הכנסתו החודשית בסך 12,000 ש"ח על בסיס תלושי השכר ותדפיס חשבון הבנק.
מטעמים אלו, מלכתחילה לא סברתי כי יש מקום לבקש היתייחסות המשיבה לטענות המבקש כלפי דחיית טענותיו לשינוי נסיבות שהצדיק לגישתו הפחתת המזונות הזמניים שנפסקו, טענות שזכו למענה בהחלטות הערכאות קמא (אציין כי לבת הבכורה טרם מלאו שש שנים במועד בו ניתנו החלטות בתי המשפט דלמטה ובית המשפט המחוזי ציין בהחלטתו, בין השאר, כי העובדה שההחלטה מיום 25.2.20 ניתנה בטרם נקבעו הסדרי שהות בין המבקש לקטינות לא מלמדת שלא היתקיימו אז כלל הסדרי שהות בין המבקש לקטינות).
העיקריות שבהן: במהלך כל שנות הנישואין ועד לחודש יוני 2019, חודשים ספורים טרם פרוץ המשבר, הישתכר המבקש כ-12,000 ש"ח בחודש בשירות קבע בצה"ל; העסק בו עובד המבקש כשכיר מאז חודש דצמבר 2019, הוא בתחום שירותי החשמל (המבקש חשמלאי בהכשרתו) והגם שרשום על שם אחיו הצעיר של המבקש (פועל תחת העוסק מורשה של האח) נושא דוקא את שמו של המבקש (יצוין כי החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה מיום 14.11.2021 כמו גם החלטת בית המשפט המחוזי נושא הרמ"ש לא הזכירו כלל עובדות אלו ואת הקשר המשפחתי בין המבקש לבין מי שמנפיק את תלושי שכרו, אחיו הצעיר); המשיבה צרפה לתביעתה למזונות תיכתובות עניפות עם המבקש, במהלך תקופת הנישואין ובתקופת שרותו בצבא קבע, שיש בהן כדי להצביע, לכאורה, כי הוא אכן בעליו של העסק או למצער מישתכר ממנו הכנסות לא מבוטלות.
...
בנסיבות אלו, מצא בית המשפט לענייני משפחה: "כי לאחר תשלום המזונות מצוי בידי המשיבה סכום של 6,000 ש"ח. לסך זה יש להוסיף את קצבת הילדים המשולמת למשיבה על-ידי המל"ל בסך של 344 ש"ח המגדיר את סך הכנסתה לסך של 6,344 ש"ח. יוצא, אפוא, כי לאחר תשלום המזונות, נוצר פער של כ-3000 ש"ח לטובת האב – פער אשר אינו מצדיק הפחתת מזונות זמניים". על החלטה זו הגיש המבקש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי במסגרתה טען, כי היה מקום להפחית את המזונות הזמניים שהושתו עליו משעת ניתנה ההחלטה (ביום 25.2.20) טרם נקבעו הסדרי השהות וכיום הצדדים חולקים הסדרי שהות שוויוניים ומשמורת משותפת; המשיבה עברה להתגורר בבית הוריה בעיר אחרת; בקרוב ימלאו לבת הבכורה 6 שנים; המשיבה מסתירה את מלוא הכנסותיה; נפלה שגיאה ברורה ומהותית בקביעת בית המשפט לענייני משפחה את הכנסתו החודשית בסך 12,000 ש"ח על בסיס תלושי השכר ותדפיס חשבון הבנק.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה ובתגובת המשיבה על נספחיה (לרבות נספח מס' 1 הוא תגובת המשיבה לבקשה להפחתת מזונות שהוגשה לבית המשפט לענייני משפחה), מצאתי כי דינה להידחות.
מקריאת תגובת המשיבה (שכאמור הייתה ממוקדת בטענת המבקש לאותה 'טעות רבתי' שנפלה בקביעת הכנסתו על-ידי בית המשפט לענייני משפחה) נחה דעתי כי מקרה זה אינו מצדיק מתן רשות ערעור.
סוף דבר בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המשיב הגיש תגובה ביום 10.8.2020 ומכאן החלטה זו. המבקשת והמשיב נישאו זל"ז ביום 27.8.2009 ומנישואין אלה נולדו הבנות א', ב' ו - 9 ו - , ג' קטינות כבנות 4 שנים (להלן: "הקטינות").
אירע משבר בחיי הנישואין והצדדים אינם מתגוררים תחת קורת גג אחת.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על צרופותיהם, לרבות בבקשה למזונות זמניים ובתגובת המשיב, נוכח סכום המזונות המינימלי הנידרש עבור קטינים, שאינו דורש ראיה בהיותו בתחום הידיעה שיפוטית של ביהמ"ש (ראה: בר"ע 1895/02 ב.י. נ' ,( ב.נ., (לא פורסם, 20.1.03 ), וע"מ 1114/03 א.ש נ' א.ש, (לא פורסם, 27.1.04 בשים לב לטענות הצדדים בנוגע לחלוקת זמני השהות ולגובה ההכנסות בפועל מוחלט כדלקמן: אני מחייבת המשיב לשלם למזונות הזמניים של הקטינות א', ב' ו - ג' לידי אמן, דמי מזונות לא כולל מדור בסך של 3,000 ₪ לחודש ( 1,000 ₪ כל קטינה) החל מיום 30.7.2020 ובכל 30 לחודש (להלן: "דמי המזונות
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על צרופותיהם, לרבות בבקשה למזונות זמניים ובתגובת המשיב, נוכח סכום המזונות המינימאלי הנדרש עבור קטינים, שאינו דורש ראיה בהיותו בתחום הידיעה שיפוטית של ביהמ"ש (ראה: בר"ע 1895/02 ב.י. נ' ,( ב.נ., (לא פורסם, 20.1.03 ), וע"מ 1114/03 א.ש נ' א.ש, (לא פורסם, 27.1.04 בשים לב לטענות הצדדים בנוגע לחלוקת זמני השהות ולגובה ההכנסות בפועל מוחלט כדלקמן: אני מחייבת המשיב לשלם למזונות הזמניים של הקטינות א', ב' ו - ג' לידי אמן, דמי מזונות לא כולל מדור בסך של 3,000 ₪ לחודש ( 1,000 ₪ כל קטינה) החל מיום 30.7.2020 ובכל 30 לחודש (להלן: "דמי המזונות

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בחודשים שלאחר פרוץ המשבר בין הצדדים, המשיך המשיב להפקיד סכומי כסף גבוהים לחשבון המשותף, וזאת עד למועד שבו פתחה המבקשת בהליך של פירוק שתוף כנגד המשיב.
אשר לסוגית מזונות האשה, טען המשיב כי המבקשת אינה זכאית לקבל מזונות אלה, בין היתר, לנוכח הטעמים הבאים: מספר שנים לאחר נשואי הצדדים גילה המשיב, כי המבקשת ניהלה רומן עם לקוח של אביה; המבקשת הייתה זו שיזמה את פרידת הצדדים ובשנת 2017 אף פנתה לבית הדין הרבני בבקשה לגירושין.
סיכומו של דבר, יש להורות על מחיקת הבקשה לפסיקת מזונות זמניים בהיעדר כל אסמכתא מתאימה לגיבוי הנטען או לחילופין, להורות כי הצדדים יישאו באופן ישיר בהוצאות תלויות השהות של הקטינים עימם.
...
בשים לב שהמדובר במזונות זמניים בלבד, ושטרם בוצע פירוק השיתוף אני מורה כי המשיב ישלם לידי המבקשת עבור מזונות שלושת ילדיו הקטינים כפי שפורט בסעיף 75 לעיל.
בנוסף, המשיב ישלם לידי המבקשת 63% מההוצאות המפורטות להלן: 79.1 .
לנוכח האמור, אני ממנה בזאת מומחה מטעם בית המשפט, רואה החשבון, מר רונן קידר מרחוב ז'בוטינסקי 33 ר"ג טלפון: 03-5752665 פקס: 03-5752710 - להערכת שווי הכנסות הצדדים מכל מקור שהוא, לרבות נכסי הצדדים, לשם חיוב המשיב במזונות.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העובדות הצריכות לענייננו: בעקבות משבר בנשואי הצדדים, פתח המשיב בחודש אוגוסט 2020 בהליכים משפטיים כנגד המבקשת בבית הדין הרבני בנתניה.
דיון והכרעה אמנם, עניינה של בקשת רשות העירעור שבפני היא החלטת ביניים של בית משפט, במסגרת קביעת חבותו של המבקש בדמי-מזונות זמניים עבור שלושת הקטינים שעה שבהלכה עקבית ורבת-שנים נקבע, כי התערבותה של ערכאת העירעור בסוגית מזונות זמניים תהא מצומצמת, וזאת אף בשים-לב לכך שמדובר בהחלטה זמנית, אשר אינה חורצת את גורל התביעה כולה.
לאחר קריאה מעמיקה של בקשת רשות העירעור על נספחיה, של תשובת המשיב ושל תיק בית משפט קמא מצאתי לידון בבקשה כבערעור, ולקבל את העירעור באופן חלקי, זאת בעיקר משום חלוף הזמן הרב מיום שהוגשה התביעה, המועד שבו ניתנה ההחלטה למזונות טרום זמניים, מבלי שבית משפט קמא בחן שיעור המזונות הזמניים על יסוד הרצאות פרטים ונתוני הכנסה לרבות תדפיסי חשבון עדכניים ומלאים, אף נכון למועד בו ניתנה.
...
אפנה לדברי, מן העת האחרונה ב-רמ"ש 57290-01-22 א. נ' ב. (17.02.2022): "הגם, שיודגש, כי על הערכאות הדיוניות לציין במסגרת החלטותיהן בסוגית דמי-מזונות זמניים, את הנתונים הספציפיים עליהם הם מסתמכים בעת קביעת דמי-המזונות הזמניים, סבור אני, כי בענייננו שעה שבית משפט קמא, פירט, במסגרת ההחלטה מושא בקשת רשות הערעור, את טענות הצדדים בפרוטרוט, וציין במסגרת החלטתו את אותם אבני-בוחן שנלקחו בחשבון בעת ההכרעה תוך "גיבוש החלטתו והעברת רעיונותיו בכור ההיתוך של שיקול הדעת השיפוטי" (ר', א. ברק שיקול דעת שיפוטי 48-46 (1987)), אין טענות המבקש מצביעות על פגם היורד לשורשו של עניין, אשר מצדיק את התערבות ערכאת הערעור, בשלב זה, וזאת גם בשים-לב לגילאי הקטינים, זמני-השהות שלהם עם כל אחד מן הצדדים, וגובה דמי-המזונות הזמניים, אשר נקבעו לעת הזו'".

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע בזעיר אנפין המבקשת והמשיב (להלן גם: "הצדדים"), יהודים, נישאו זל"ז כדמו"י ביום.
לטענתה, ההוצאות השוטפות הגיעו כדי מאה אלף ₪ בחודש (ואף למעלה מכך) עד פרוץ המשבר הזוגי.
נקבע כי זמני השהות של המבקש עם הקטינים, הם פעם בשבוע אחרי הצהריים, וכל סוף שבוע שני; ב. קיימים פערי הישתכרות בין הצדדים, ונקבע כי מדובר בפער "ניכר ומשמעותי" לטובת המבקש; ג. לשון הסכם הממון, אשר בהתאם לה נפסק בשלב זה על ידי בית משפט קמא, כי המבקש יישא בלעדית בתשלום מזונות הקטינים.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה ובתיק קמא שוכנעתי לדחות הערעור אף ללא צורך בתשובה, מכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(2) + (5) לתקנות.
התוצאה היא, כי קביעת בית המשפט קמא בנושא מזונות זמניים ניזונה מממצאים עובדתיים חלקיים.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו