מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחקירת צד ג' בהוצאה לפועל

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש נחקר על תצהירו והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה בדיון.
דיון היתנגדות לבצוע שטר המועברת לדיון בבית המשפט, רואים אותה כבקשת רשות להיתגונן (ראו; סעיף 81א(ג) לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1976).
...
את הטענה כי יש להחיל במקרה זה את הוראות חוק ההלוואות, אין בידי לקבל ומכאן שניטל עוקצה של טענת המבקש.
המבקש מפנה להוראת סעיף 55 (ב) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 ומבקש לקבל את ההתנגדות מטעם זה. אינני מקבלת את הטענה.
ההתנגדות נדחית.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בספרו של ד' בר אופיר, הוצאה לפועל הליכים והלכות, מהדורה שביעית יוני 2019, בעמ' 443 נאמר בעיניין זה כדלקמן: "רשם הוצל"פ רשאי להזמין כל אדם לחקירה על יכולתו הכלכלית של החייב, כולל גם מי שידוע או ידועה בציבור של החייב או החייבת לפי סעיף 67(ב) לחוק. מי שמוזמן לחקירה איננו יכול לבקש רשות ערעור על עצם הזמנתו, מכיוון שלהחלטה המורה על הזמנתו לא קדם "הליך" שבעקבותיו ניתן פסק דין אשר ניתן לתקיפה בעירעור.
ברצ"פ (ת"א) 57157-03-17 עזרא נ' אור הקסם בע"מ, נדחתה בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל אשר דחתה בקשה לזמן צד ג' על מנת שיציג את ההסכם שלו עם החייבת.
...
לאחר מכן עתרו המבקשים לבטל את חקירותיהם בעוד שהמשיבים התנגדו לכך, ועל כן ניתנו ביום 1.12.19 ההחלטות מושא בקשת רשות הערעור לפיהן, "נוכח עמדת הזוכה ומנימוקיה ושעה שעומדת לזוכים הזכות לחקור אודות יכולת החייבת באמצעות בעלי מנותיה על מנת להיפרע מהחוב, הבקשה לביטול מועד הדיון נדחית". על פי האמור בבקשה, לחברה אין יכולת לשלם את חובה לפי פסק הדין למשיבים ועוד תלויות ועומדות כנגדה תביעות נוספות שטרם הסתיימו.
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה לתגובה, ובמסמכים שצורפו, אני סבורה שדין הבקשה להידחות כפי שיפורט להלן.
על כן, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל, אלונה שדה, מיום 10.11.20 בתיק הוצאה לפועל מספר 22-05228-08-7, אשר דחתה בקשת המבקש לבטל חיובו בהוצאות שניתן במעמד צד אחד בלבד, בהיותו צד ג' בתיק.
באפשרות הראשונה, אם נשווה אותו לחייב, בשים לב לכך שהוראות סעיף 46 המשוות את חקירת צד ג' לחקירת החייב, הרי שצד ג' הוא החייב לצורך אותה חקירה ובמקרה זה, צד ג' אינו המערער, אלא החברה ומשכך, שעה שהחברה לא התייצבה, ניתן לחייב את החברה בהוצאות (אם כי ראוי לעשות זאת במשורה, כאשר ניתן לבחון תחילה את הדרכים החלופיות של אכיפת הבאתה באמצעות צו הבאה, זאת בפרט כאשר עסקינן בצד ג' אשר נתן תשובה לצוו העיקול, אלא שזו לא הניחה את דעת הזוכה ורשם ההוצאה לפועל).
...
מכל מקום, באותה בקשה, ציין המערער באותה נשימה, כי לא קיבל את הזימון לדיון ולכן, אין בידי לקבוע על סמך אותה בקשה, כי המערער אמנם ידע על הזימון לדיון.
לאור כל האמור, הערעור מתקבל.
לאור החלטתי זו, יש לסגור את תיק ההוצאה לפועל שנפתח בגין החיוב בהוצאות.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ואם נחזור שלב אחד אחורה, נראה כי באותו מקרה ועוד בטרם הגיעה המחלוקת להכרעתו של בית המשפט המחוזי, פנה הזוכה במסגרת תיק ההוצאה לפועל בבקשה לזימון צד ג' לחקירה, לפי סעיף 46 לחוק ההוצאה לפועל, ובהחלטה שניתנה ביקש כב' רשם ההוצאה לפועל כי הזוכה יגיש את אישורו של בית המשפט המוסמך בעינייני חידלות פרעון (החלטות כב' רשם ההוצאה לפועל אסף אבני, מהימים 13 ו-20.7.17, בתיק הוצאה לפועל מס' 03-15361-07-2).
...
בנסיבות, בהינתן צו עיכוב ההליכים, בגבייה הקולקטיבית בתיק חדלות הפרעון, מתוך חשש להעדפת נושים וכדי לשמור על שוויון בין הנושים השונים, אני סבורה כי צדקה כב' הרשמת עת הפנתה את הזוכה לקבל את אישורו של בית המשפט של חדלות פירעון.
אי לכך, אין הצדקה להתערב בהחלטתה של כב' הרשמת ודין הבקשה להידחות.
אני מורה אפוא על דחיית הבקשה לרשות ערעור.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה בנסיבות, לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ועיינתי בכל אשר הובא בפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי אין מקום ליתן רשות להגן, ולהלן יבוארו הנימוקים; בהתאם לתקנה 108(ב) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979, עת הוגשה היתנגדות לפי תקנה 106, יצווה רשם ההוצאה לפועל לעכב את ביצוע השטר נגד המתנגד, ויעביר לבית המשפט המוסמך לידון בתביעה על פי השטר, את הבקשה לבצוע השטר, כתב ההיתנגדות וכל המצורפים אליהם.
סעיף 81א(ג) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 קובע, כי היתנגדות לבצוע שטר על סכום קצוב, או תביעה בסכום קצוב, המועברת לבית משפט, דינה כדין בקשת רשות להיתגונן בסדר דין מקוצר.
וראו בעיניין זה, את המשך חקירתו ועדות המבקש, ביחס למהות הרכב, והטענה לכך שעסקינן במונית לשעבר, למד קלומטר גבוה ועיקולים (שם, שורות 28-32 ועמוד 3, שורות 1-9).
...
דיון והכרעה בנסיבות, לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ועיינתי בכל אשר הובא בפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי אין מקום ליתן רשות להגן, ולהלן יבוארו הנימוקים; בהתאם לתקנה 108(ב) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979, עת הוגשה התנגדות לפי תקנה 106, יצווה רשם ההוצאה לפועל לעכב את ביצוע השטר נגד המתנגד, ויעביר לבית המשפט המוסמך לדון בתביעה על פי השטר, את הבקשה לביצוע השטר, כתב ההתנגדות וכל המצורפים אליהם.
בית המשפט לא הקשיב לי. אני סבור שהרכב שווה 70,000 ₪.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, הנני להורות על דחיית ההתנגדות, ועל מתן פסק-דין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו