טענות האיש
קביעת אחוזי זכאות האשה
מועד הפרישה כפי שקבע האקטואר הוא 31.7.21 ולפי זה נעשה חישוב זכויות האשה מהפנסיה (190 חודשי שתוף מתוך 208) בעוד שלמעשה מועד הפרישה הוא מאי 2023, לפי זה נוספו עוד 46 חודשים (מאוגוסט 2019 עד מאי 2023), נמצא שהתקופה המשותפת היא 74.8% וחישובי זכאות האשה 37.4%
סיבת הגירושין
כמו שעלה בדיונים והאשה לא הכחישה את הדברים, הרי הסיבה לגירושין היא חייה הכפולים של האשה עם מאהב.
עוד הוטעמה הגישה האמורה בדברים שנאמרו בדיוני הוועדה לחוקה חוק ומשפט ובדברי ההסבר לתיקון מספר 4 לחוק (להנמקות האמורות, ר' עמ"ש 56643-06-20 הנ"ל, פסק דינו של כב' השופט א. זגורי, בתמ"ש 29202-05-14 הנ"ל, פסק דינו של כב' השופט שקד בתמ"ש 9926-04-10 הנ"ל. מעיון בפרוטוקול הדיון שהתקיים בועדת החוקה חוק ומשפט בנושא עולה, שנשמעו דיעות שונות, ולאו דוקא דיעה השוללת את ההכרה בפער בכושר ההישתכרות כנכס בר איזון).
האמת ניתנה להיאמר, שהדברים נקבעו עוד בבע"מ 4623/04, לאמור (סעיף 23 לפסק הדין, ההדגשה לא במקור):
הצורך להזקק לחלוקה של נכסי הקריירה יתעורר בעיקר במקרים מובהקים שבהם נוצר פער ממשי וברור בין בני הזוג מבחינת כושר ההישתכרות שלהם – פער שנובע מכך שאחד מבני הזוג נטל על עצמו ויתור משמעותי מבחינת ההתפתחות המקצועית והתמקד במרחב הביתי, ובכך אפשר לבן-הזוג האחר להשיא את כושר הישתכרותו.
חלוקה לא שויונית של הזכויות
חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973 מאפשר במקרים חריגים חלוקה לא שויונית של הזכויות וז"ל החוק:
ראה בית המשפט או בית הדין נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת רשאי הוא לבקשת אחד מבני הזוג – אם לא נפסק בדבר יחסי ממון בפסק דין להתרת נישואין – לעשות אחת או יותר מאלה במסגרת איזון המשאבים:
[.
...
סוף דבר, האישה טוענת שיש לתת תוקף של פס"ד לדו"ח האקטואר ללא שינויים ולפעול לפי החלופה השנייה של חו"ד הנ"ל.
מועד הקרע
קודם שבית הדין ייתן דעתו בעניין דו"ח האקטואר ובהשגות האיש עליו, יש לדון בשאלה המקדמית והיא שאלת מועד הקרע.
מסקנה זו נובעת מפרשנות סעיף 5(ג) לחוק כהסדר שלילי.
השופט בן ציון גרינברגר גרס (בתמ"ש 20964/08) כתב:
"ניתן להסיק כי על ביהמ"ש לשאוף לעשיית צדק כלכלי בחלוקת משאבי הזוג, וכי בתיקון לחוק העניק המחוקק לבית המשפט הסמכות האקוויטבילית לסטות מחלוקה שווה כשנסיבות המקרה מחייבות את המסקנה כי לא יהיה זה צודק מבחינה כלכלית לבצע את איזון המשאבים שווה בשווה".
עוד כתב בפסק דינו דלעיל של השופט גרינברגר בתמ"ש 20964/02 במקרה זה, האישה טענה כי הבעל לא היה זכאי למחצית הרכוש משום שהוא גם לא עבד במשך תקופה משמעותית וגם לא תרם כלל לניהול הבית.
כאמור לעיל בנידון דידן אין מדובר במצב מעין זה.
מסקנה
לאור האמור ולאחר שיקול הדעת ומשא ומתן ארוך בין דייני ההרכב, בית הדין מחליט שלצורך איזון סופי ומוחלט של הנכסים כולל התייחסות לשאר הטענות הרכושיות, האיש יעביר לאישה סך של 500,000 ש"ח, מתוך כלל הזכויות המהוונות על פי חוות דעת רואה החשבון, וזאת בתוך 30 יום.