בהמשך, צירף דואק כמשיבה מס' 2 את חב' פרטנר פיתרונות תיקשורת נייחים (להלן: "חב' פרטנר נייחים"), תאגיד הקשור לחב' פרטנר, אשר בידיו הפרטים הרלוואנטיים בנוגע לכתובות ה-IP המצוינות.
היו שנתנו תשובה שלילית, היו שהשיבו בחיוב, והיו שהתנו את החשיפה בתנאים אלה ואחרים (אברהם אברהם "מי אתה "אחד שיודע״? על חשיפת שמו של משמיץ אלמוני במרחב הדיגיטאלי" 75 שנות עצמאות במשפט ישראלי (דפנה ברק ארז עורכת 2022).
מאז, קנתה הלכה זו שבטה בפסיקה הישראלית, ובית המשפט העליון חזר עליה פעמים רבות (ר' לדוגמא ע"א 9183/09 The Football Association Premier League Limited נ' פלוני, סה(3) 521 ; ע"א 1622/09 גוגל ישראל בע"מ נ' חברת ברוקרטוב (נבו 1.7.2010)).
כבר בתגובה מטעם פרטנר, עוד בתחילת ההליך, היא הודיעה כי (ס' 6): "פרטנר שותפות אינה צד למחלוקת בין הצדדים להליך זה, ובהתאם להוראות הדין והרישיון היא מיתנגדת באופן עיקרוני לחשיפת פרטים מזהים של מנוייה, שלא בהסכמתם. עם זאת, פרטנר שותפות משאירה את הבקשה דנן לשיקול בית המשפט הנכבד". ואכן, לאורך כל ההליך (ר' למשל ס' 3 לתגובת פרטנר לבקשת התובע) שבו חב' פרטנר וחב' פרטנר נייחים על עמדתן, כי הן מותירות את ההחלטה לשיקול דעתו של בית המשפט, בכפוף לתשלום עבור שירותי ההמצאה.
בספרם "דיני לשון הרע - הדין המצוי והדין הרצוי" בעמ' 259 (2019) הסבירו המחברים חאלד גנאים, מרדכי קרמניצר ובועז שנור, כי: "לכל מחשב המחובר לרשת מוקצה מספר (IP – Internet Protocol) המציין את כתובתו ברשת ומשמש לזיהויו. הגלישה במחשב מותירה עקבות המתבטאים בכתובת - IP של מחשב הגולשים, ואחריהם ניתן לנסות להיתחקות".
אולם, כפי שהבהיר המחבר מיכאל בירנהק במאמריו "חשיפת גולשים אנונימיים ברשת" (חוקים ב 51), בעמ' 58: "ספקי תיקשורת מקצים את הכתובות ללקוחותיהם על בסיס דינאמי. ההקצאה נעשית בעצם היהתחברות לרשת האנטרנט באמצעות הספק ולכן אין צורך שהגולש ידע על קיומה של ההקצאה או על מספר ה-IP עצמו. מחשב שמחובר ברגע מסוים לרשת האנטרנט באמצעות ספק הגישה יקבל כתובת IP למשך הגלישה. כאשר יתנתק תחזור הכתובת לספק השרות ותהיה פנויה להקצאה לגולש חדש. זו כתובת IP דינאמית. כאשר מדובר בכתובת IP קבועה כל העת, המיועדת רק לשימושו של גולש מסוים, היא נקראת כתובת סטאטית".
על כן, מדגיש בירנהק בספרו [מרחב פרטי] הזכות לפרטיות בין משפט לטכנולוגיה (תשע"א), בעמ' 343 כי אדם המחזיק בכתובת IP של המעוול כלפיו יכול: "לשים פעמיו לספק שירות הגישה ולבקש בדיקה במאגר הנתונים שלו, ככל שהמידע נשמר שם. אם המידע נשמר אצל הספק, הרי הוא יכול לבדוק למי מגולשיו הקצה את כתובת ה-IP הנדונה. ההצלבה אפשרית אם ספק השרות יודע את פרטי לקוחותיו – נתון שקיים בדרך כלל מטבעו של השרות – ואם שמר את נתוני הקצאת הכתובת IP. מאחר שההקצאה היא כיום ברובה דינאמית, המידע צריך להיות מדויק ברמה גבוהה. לא די לשאול למי הוקצתה כתובת ה-IP ביום מסוים, אלא יש לבחון את ההקצאה בדיוק של שעה ודקה".
ואכן, הפסיקה עמדה על קושי זה בבר"ע (מחוזי-חי') 850/06 רמי מור נ' ידיעות אינטרנט מערכות אתר YNET -מערכת הפורומים, פס' 42-44 לפסק דינו של השופט עמית (נבו 22.4.2007): "רק ספק הגישה יכול לדעת לאיזה משתמש שייך ה-IP ולשם כך עליו לדעת את השעה המדוייקת, עד לרמת השניה בה נעשה הפירסום המשמיץ, כי בעידן האנטרנט המהיר, אותה כתובת IP עשויה לעבור בין מספר משתמשים במהלך דקה. העדר סנכרון מדוייק בין ספק הגישה לשעון הפורום, עלול להביא לטעות בזיהוי [...] מכאן, שבשיקולי בית המשפט אם להורות על חשיפת זהותו של הגולש-הנתבע, יש ליתן את הדעת לכך, שחשיפת ה-IP וחשיפת שמו של המשתמש, עשויה להיות אך קדימון לשורה של הליכים נוספים כמו [...] בדרך לכל אלו, חשיפת המידע עשויה להוביל למספר אנשים שעשויים למצוא עצמם מול הליכים משפטיים ללא עוול בכפם, תוך פגיעה בפרטיותם. מטעם זה, גם אם בית המשפט נעתר בתחילת הדרך לבקשה, רשאי בית המשפט לשנות את החלטתו בכל נקודת זמן בהמשך הדרך, ככל שהליך חשיפת זהותו של הנתבע כרוכה בקשיים טכניים או בהכבדה יתרה על ספקי הגישה או על צדדים שלישיים" (ר' גם ת"א (שלום-ת"א) 165617-09 ישראל סורין שוחט נ' אלעד קושניר (נבו 20.9.2016)).
...
לפיכך, דין בקשתו של דואק לדחייה (בירנהק "גבולות האנונימיות של ה״אחד שיודע״" הארת הדין ה 1, 16-17 (התשס"ט)).
סוף דבר:
דין הבקשה עבור הפרופילים "יוסי דואק המוניטין" ו-"חדשות הקריות" להתקבל בחלקה.
דין הבקשה עבור הפרופיל "יוסי דואק (יוסקה הנוכל)" – להידחות במלואה.