מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחיוב המינהל להאריך תקופת חכירה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רק בחלוף למעלה משבע שנים מתום תקופת החכירה, פנה המפעל לראשונה אל המינהל בבקשה להארכת תקופת החכירה.
שקולי המינהל, בבואו לשקול אם לחדש את תקופת החכירה למשך 49 שנים נוספות, באמצעות הקצאת מיגרש התמורה לייעוד של בנייה למגורים, חייבים להעניק משקל ראוי לעקרונות שויון והגינות בחלוקת זכויות במשאבים צבוריים.
...
לא מצאתי ממש ביתר טענות הצדדים והן נדחות.
סוף דבר: התובענה נדחית.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי ובהתחשב בהיקף ההליכים, אני מחייב את המבקשת (המפעל) בשכ"ט ב"כ המשיבה (רשות מקרקעי ישראל) בסך 10,000 ₪ לתשלום לא יאוחר מיום 10.9.15.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

אמנם, מר ברזילי, השמאי המומחה מטעם בית המשפט, התיימר לפרש את תנאי החכירה ומדיניות המינהל וקבע בחוות דעתו ואף הוסיף וטען בעדותו כי המבקשת אינה נהנית מן ההשבחה ביתרת המקרקעין כי על פי הבנתו חבה היא בהשבת המקרקעין למינהל, ואולם, לפרשנותו לא יכולה להיות כל תוחלת, ובודאי שאיננה עדיפה על כל פרשנות אחרת שהרי מלאכה זו נתונה בידי בית המשפט.
המבקשת בדיון, שהתקיים בפני ביום 15.5.16, הודיעה כי היא מנהלת משא ומתן אל מול המינהל בענין הארכת תקופת החכירה, מבלי שהניחה כל תשתית עובדתית באשר לתוצאות ההליך הנידון.
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי בהינתן העובדה כי בוצעה הפקעה של חלק ממקרקעין מכוח הוראות חוק התכנון והבניה, בשטח בשיעור של 40.85% משטח המגרש בו החזיקה המבקשת, ובהינתן העובדה כי יתרת המקרקעין הושבחה בשיעור העולה על שווי פיצויי ההפקעה עד לתקרה של 40% משווי המקרקעין – תקרת הפטור על פי חוק התכנון והבניה, אין המבקשת זכאית לפיצוי בגין הפקעת שיעור זה. אשר לפיצוי בגין היתרה העולה על שיעור הפטור, שהיינו 0.85%, המדובר בשיעור המקים זכות לפיצוי מכלל השטח שהיה בחכירת המבקשת, כיחידת מגרש אחד, וזאת בהתאם לקביעת השמאי מטעם בית המשפט – מר ברזילי, כמפורט בעמודים 33-35 לחוות דעתו, בסך של 48,277 ₪, נכון ל- 20.11.1995.
בהתאם לאמור אני מורה על העברת עותק מפסק דין זה לידי המינהל, שמא יש רלבנטיות לתוצאה זו במישור היחסים הפרטי שבין המינהל למבקשת.
ככל שלא תוגש כל תביעה ו/או דרישה מטעם המינהל בנדון, בתוך 60 יום מיום מסירת פסק הדין לידי המינהל, ישלמו המשיבים למבקשת את פיצויי ההפקעה שנפסקו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 20.11.1995 התביעה בעיקרה נדחית, למעט שיעור הפיצוי שנקבע, כמפורט לעיל, עליו היו המשיבות נכונות להידבר כבר בראשית ההליכים אשר התקיימו בתיק זה. משנדחתה התביעה בעיקרה ומקום בו חשפה התביעה את המשיבות לעלויות התדיינות גבוהות במיוחד, נוכח העמדת התביעה על סכום פיצוי מופרך של 23 מיליון ₪, ובהינתן התוצאה לעיל, ראיתי לנכון לחייב המבקשת בהוצאות המשיבות בסך של 30,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 30.4.2000 ניתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה בתביעת המינהל (להלן: הסכם הפשרה) לפיו בכפוף לתשלום דמי הוון יאריך המינהל את תקופת החכירה ל- 49 שנים נוספות מיום 1.4.1992 עד 31.3.2041 בהתאם לתב"ע, לפיה בוצעה הקצאת מקרקעין לאגודת העיתונאים בשנת 1950.
האגודה הגישה את התביעה הנדונה במסגרתה עתרה לחייב הנתבעים לשלם לה הפרשים בגין דמי החכירה השנתיים לשנים 2007- 2013 בסך של 4,102,400 ₪, שהם לטענתה ההפרש בין הסכומים שגבו הנתבעים בגין השכרת הנכס למשרד הבטחון, העושה שימוש בנכס כיום, לבין הסכומים ששולמו בפועל לאגודה, או לחילופין לתשלום דמי חכירה על פי חוות דעת השמאי מטעמה, ובצרוף 250,000 ₪ בגין הפרת ההסכם על ידי הנתבעים.
הסעיף הרלוואנטי הוא סעיף 3 להסכם הקובע כדלקמן: "תקופת החכירה היא מיום חתימת ההסכם עד ליום 30.6.1999. בתום תקופת החכירה לפי הסכם זה תהיה לחוכר הזכות לחדש את החכירה לתקופה חדשה של 49 שנים נוספות על בסיס תנאי חכירה שיהיו נהוגים אז לגבי חכירת אדמה מקק"ל למטרה דומה המפורטת בסעיף 2- אם החוכר יבקש הארכה כזו מאת המחכיר שנה אחת או יותר לפני גמר תקופת החכירה. בקביעת דמי החכירה של המיגרש לא יקחו השמאים בחשבון את המבנים וכל השיפורים שנעשו ע"ח החוכר.
...
במענה לפניה זאת נשלח לאגודה מכתב המינהל מיום 31.8.1998 במסגרתו צוין שהמינהל הגיש נגד האגודה תביעה כספית בגין הפרת חוזה החכירה (ת"א (מחוזי ת"א) 2563/98, להלן: תביעת המינהל) ונוכח ההליך המשפטי לא ניתן להיעתר לבקשת החידוש.
טענות הנתבעים לטענת הנתבעים יש לדחות את התביעה על הסף הן מחמת התיישנות והן בשל היותה לוקה בשיהוי כבד, ויתור ומניעות.
עתירה שלא ניתן להיעתר לה שכן נושאים אלו לא נדונו במסגרת פסק הדין.
סוף דבר תביעת האגודה מתקבלת באופן חלקי כך שעל הנתבעים לשלם לאגודה את הסך של 430,400 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
הנתבעים ישלמו הוצאות האגודה בסך של 12,000 ₪ וכן ישלמו את חלקה של האגודה בשכרו של מומחה בית המשפט, ושכר טרחת עורך דין בסך של 50,000 ₪ בצירוף מע"מ. ניתן היום, ח' סיווןח' סיוון תש"פ, 31 מאי 2020, בהעדר הצדדים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 3455-03-17 קסנטיני נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' לפני כבוד השופט רמי חיימוביץ בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ובעניין: המבקשת מיטל אופיר (נאמנת) המשיבים: 1.רפאל קסנטיני (חייב) 2.ניסים קסנטיני 3. כונס הנכסים הרישמי ב"כ הנאמנת עו"ד חן קופלין ב"כ משיבים 2-1 עו"ד איתי דביר; עו"ד רותם זיגדון ב"כ כנ"ר עו"ד עידן פרידון;עו"ד גיא העליון החלטה
כותרת ההסכם היא, כאמור, "הסכם הענקת זכויות במקרקעין במתנה (ללא תמורה)". המשיב 2 הוגדר "המעביר" והחייב הוגדר "המקבל". במבוא ההסכם נכתב כי המעביר זכאי להרשם כבעל זכויות חכירה לדורות במקרקעין מכוח צו ירושה; כי המעביר מתכוון לפעול לרישום זכויותיו, להארכת החכירה ו"לפיצול המקרקעין לשני מגרשים"; וכי "[]המעביר מעוניין להעניק במתנה (ללא תמורה) למקבל את המיגרש (וכל הבנוי עליו) המהוה את החלק הצפוני של המקרקעין, בשטח ששטחו המדוייק ייקבע ע"י המינהל בעת ובמסגרת פיצול המקרקעין לשני מגרשים כאמור (להלן: 'הנכס')". בגוף ההסכם מסכימים הצדדים על העברת הנכס במתנה (סעיפים 3-2); "מתחייבים לעשות כל שיידרש" לצורך הארכת תקופת החכירה ופיצול החלקה לשני מגרשים, שאחד מהם הוא הנכס שניתן במתנה לחייב (סעיף 4); מסכימים כי החייב יישא בעלויות הכרוכות בהארכת החכירה ובפיצול (סעיף 5); ומבהירים כי ההסכם תקף "כבר מעת חתימתו" ואם לא ניתן יהיה לפצל את המקרקעין "מכל סיבה שהיא, יישאר הסכם זה בתוקף והצדדים ימשיכו להחזיק ולהיות בעלי הזכויות במקרקעין במושאע" (סעיף 6).
...
הראיות אינן תומכות בטענת המשיבים כי המתנה בוטלה ב-2011, ולכן דין הבקשה להתקבל.
המסקנה מכל אלו היא כי המשיבים לא הוכיחו שהסכם המנתה בוטל ב-2011 או מאז, והראיות מחזקות מסקנה הפוכה לפיה ההסכם לא בוטל.
בנסיבות אלו יש לקבל את בקשת הנאמנת ולאפשר רישום זכויות החייב לפי ההסכם במרשמים, כפוף לדין ולכללי המנהל.
סוף דבר הבקשה מתקבלת.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבה 4 צירפה כנספח ה' לכתב התשובה מטעמה את החלטת כב' ראש ההוצל"פ. עולה ממנה כי המשיבה 4 הנה כונסת נכסים כבאת כוח זוכים, וכי העיריה ביקשה להשית תחילה את חיוב הארנונה בגין המקרקעין, על שכמה של כונסת הנכסים.
המשיב 5 סבור, כי תחילה יש ליתן צו המסמיך אותו לחתום בשם אבנית על מיסמכי הארכת החכירה אצל מינהל מקרקעי ישראל, להורות לרשות מינהל מקרקעי ישראל לאשר את הארכת תקופת החכירה אצל רשם המקרקעין, על מנת לאפשר את סיום העברת זכויות מן המוכרות אליו ולרשום זאת כדין ברשם המקרקעין.
מצד המבקשת אי הסרת העיקול ומצד המשיבות 2 – 4 באי טפול בהארכת תקופת החכירה ואי רישום זכויותיו כרוכש מאת המוכרות.
...
אין בתצהירה כל התייחסות לקיומו של בעלים רשום – מינהל מקרקעי ישראל; לא מוסבר כהלכה מעמדן של המשיבות 3 ו- 4; לא נזכר המשיב 5; אין זכר לניסיונות קודמים לגבות את חובות הארנונה ממחזיקים אחרים ולאו דווקא מן המשיב 1;לא ניתן שום מידע משמעותי לגבי היקף חוב הארנונה; מדוע המבקשת סבורה שיש לגבות מן המשיב את כולו או חלקו; ואם רק את חלקו אזי – מהו היקף החוב הנטען כלפי המשיב 1; משך הזמן בו נצבר; והיקף זכויותיו הנטענות של המשיב 1 במקרקעין; הצורך בפירוט האמור מתחזק לאור העובדה שהשטח הרשום של המקרקעין בלשכת רישום המקרקעין הינו 1,388 מ"ר, שעה שהמשיב 1 וטמיאן בכתב התשובה שלו, טען לזכויות ב-51 מ"ר בלבד מתוך השטח הנ"ל. מסקנות : המסקנה היא כי המרצת הפתיחה במתכונת בה הוגשה אינה יכולה לעמוד.
משכך, באתי לכלל מסקנה כי ההליך הנוכחי אינו ראוי להתברר במתכונת זו ולא ייתן מענה הולם ונכון לבירור הזכויות במקרקעין.
סבורני כי בתוצאה אליה הגעתי אין כדי לפגוע באופן בלתי מידתי במבקשת או במי מן המשיבים.
סיכום : מן המקובץ לעיל, אני מורה בזאת על מחיקת המרצת הפתיחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו