מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחיוב הוצאות גרירה ואחסנה לפי סעיף 57ד לפקודת התעבורה

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית: חקיקת הכנסת בדבר איסור מינהלי על שימוש ברכב, מצוי בסעיף 57א בפקודת התעבורה, התשכ"א-1961 ולשונו כמפורט להלן: (2) היה לשוטר יסוד להניח כי נהג עבר לעיניו עבירה מן העבירות המפורטות בחלק א' לתוספת השביעית, רשאי הוא לידרוש מהנהג להילוות אליו אל קצין מישטרה או ליטול ממנו את רישיון הרכב, והוראות סעיף 47(ג), (ד) ו-(ו) יחולו, בשינויים המחויבים; היה לקצין מישטרה יסוד להניח כי יוגש כתב אישום נגד הנהג, רשאי הוא למסור לו הודעת איסור שימוש ברכב שבו נעברה העבירה לתקופה של 30 ימים, ואם במהלך שלוש השנים האחרונות נימסרה הודעת איסור שימוש באותו רכב לפי סעיף זה, או שניתן לגביו צו איסור שימוש לפי סעיף 57ג – לתקופה של 60 ימים, וליטול את רישיון הרכב; (3) הוראות סעיף קטן זה לא יחולו לגבי עבירות קנס.
סעיף 57ד בפקודת התעבורה, קובע כי הוצאות בשל גרירת הרכב למגרש וכן הוצאות העמדתו במיגרש זה, למשך תקופת איסור השמוש לפי סעיפים 57א עד 57ג, בשיעור שנקבע לפי סעיף 57(ב)(2) ישולמו על ידי בעל הרכב עצמו.
משהפרה המשיבה את עיקרון חוקיות המנהל, הריני מפעיל את סמכותי מכוח סעיף 57ד בפקודת התעבורה, ומורה על חיוב המשיבה בהוצאות גרירת ואחסנת רכב המבקש כאמור להלן: המשיבה תישא באופן מלא בהוצאות גרירת רכבו של המבקש.
...
(להלן – בפקודה) בקשה זו הוגשה לאחר החלטת בית המשפט המחוזי בבאר-שבע (ע"ח 27010-06-17) לפיה רשאי ב"כ המבקש לפנות בבקשה נפרדת למותב זה בעניין שאלת מימון הוצאות הגרירה ואחסנת הרכב בפרשה זו. בהמשך להחלטות אחרות שנתן מותב זה בבקשות דומות (ראה בא"ש 10235-01-18) ולאור הבנתי כי אגף התנועה התכוון לפרסם נהלים חדשים וברורים אשר יסדירו את נוהל גרירת רכב ואחסנתו בעקבות ביצוע עבירה לכאורה המצויה בתוספת השביעית של פקודת התעבורה, עיכבתי את מתן החלטתי מתוך תקווה כי הסדרת הנושא בנהלים חדשים תפסיק הפרה בוטה, לכאורה, של החוק על ידי משטרת ישראל עת נגררים רכבים בניגוד להליך הקבוע בחוק ומאוחסנים במגרשי אחסנה שלא בהתאם להליך שהגדיר המחוקק.
לאחר המתנה של כמעט שנה, ומשנוכחתי כי נהלים חדשים לא פורסמו, ולאור התנהלות המשטרה בשגרה כפי שהיא באה בפניי מדי יום בבית המשפט, נחה דעתי כי אין מנוס ממתן ההחלטה מתוך תקווה כי החלטה זו תוביל להגדרה וחידוד הנהלים ליחידות השטח של משטרת ישראל בהתאם לקבוע בחוק.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בהסתמך על הסיפא ל- סעיף 57ד לפקודה התעבורה, לפיו " בית המשפט המוסמך לידון בעבירות תעבורה, רשאי לפי בקשה שהוגש לו, להורות כל הוראה שתיראה לו בעניינים האמורים בסעיף זה, ובילבד שנתן היזדמנות למי שעלול להפגע מהחלטתו להשמיע את טענותיו ". לא רק שנערך דיון בנוכחות ב''כ הצדדים כאמור, אלא גם התקבלה תגובה בכתב לבקשה מטעם המשיבה, ולפי נוסח החוק סבורני כי ניתנת לבית המשפט סמכות רחבה דייה לפצות את המבקשת בנזקים שנגרמו לה כתוצאה מפעילות המישטרה כבמקרה דנן.
נוכח האמור לעיל ומשהמשיבה פעלה שלא בהתאם לחוק והביאה לפגיעה כלכלית במבקשת, אני מורה על חיוב המשיבה בכל הוצאות ההליך קרי : גרירה (300 ש''ח) ואחסנה (1,100 ש''ח) עלות השכרת הרכב , בגין נסיעת המבקשת מביתה בירושלים עד לאילת לשם שיחרור הרכב בסך 832.90 ש''ח זאת כאמור בהתאם לקבלות אותן צירפה המבקשת.
...
בהסתמך על הסיפא ל- סעיף 57ד לפקודה התעבורה, לפיו " בית המשפט המוסמך לדון בעבירות תעבורה, רשאי לפי בקשה שהוגש לו, להורות כל הוראה שתיראה לו בעניינים האמורים בסעיף זה, ובלבד שנתן הזדמנות למי שעלול להיפגע מהחלטתו להשמיע את טענותיו ". לא רק שנערך דיון בנוכחות ב''כ הצדדים כאמור, אלא גם התקבלה תגובה בכתב לבקשה מטעם המשיבה, ולפי נוסח החוק סבורני כי ניתנת לבית המשפט סמכות רחבה דייה לפצות את המבקשת בנזקים שנגרמו לה כתוצאה מפעילות המשטרה כבמקרה דנן.
נוכח האמור לעיל ומשהמשיבה פעלה שלא בהתאם לחוק והביאה לפגיעה כלכלית במבקשת, אני מורה על חיוב המשיבה בכל הוצאות ההליך קרי : גרירה (300 ש''ח) ואחסנה (1,100 ש''ח) עלות השכרת הרכב , בגין נסיעת המבקשת מביתה בירושלים עד לאילת לשם שחרור הרכב בסך 832.90 ש''ח זאת כאמור בהתאם לקבלות אותן צרפה המבקשת.
לעניין שכר טרחת עורך דינה של המבקשת, אני מורה על החזר כספי חלקי בסך 3,000 ש''ח. המשיבה תחויב בהחזר למבקשת סכום של 5,233 ש''ח, בתוך 90 יום.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2018 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

הרקע הנורמאטיבי – הסמכות המוקנית לבית המשפט לידון בבקשה לביטול צו מינהלי הינה מכוח סעיף 57 לפקודת התעבורה.
הסעיף הרלוואנטי בעניניינו הוא סעיף 57ד לפקודת התעבורה אשר קובע: "הוצאות בשל שנוע רכב למגרש שבו יועמד לתקופת איסור שימוש, לפי סעיפים 57א עד 57ג ובשל העמדו במיגרש כאמור, בשיעור שנקבע לפי סעיף 57ג(ב)(2), ישולמו על ידי בעל הרכב וניתן לעכב את הרכב עד שישולמו ; בית המשפט המוסמך לידון בעבירות תעבורה, רשאי, לפי בקשה שתוגש להורות כל הוראה שתראה לו בעניינים האמורים בסעיף זה ובילבד ושנתן היזדמנות למי שעלול להפגע מהחלטתו לשמיעת טענותיו". להוראה זו מצטרפות הוראות סעיף 1(א) לתקנות התעבורה (איסור שימוש ברכב – מיגרשי איחסנה) שם קבע המחוקק: "רשאי שוטר להורות לבעל הרכב או למי שהרכב ברשותו באותו שזמן שעה – להעבירו או לגרורו למגרש איחסנה שאושר לכך בהתאם לתקנות אלה, בתוך פרק זמן סביר שיינקב בהודעה (להלן - מיגרש איחסנה)". בעצם, סעיף 57ד לפקודת התעבורה קובע שהוצאות בשל גרירת הרכב למגרש ישולמו על ידי בעל הרכב עצמו, אך מעניק הסעיף לבית המשפט את הסמכות להורות כל הוראה הנראית בעיניו נכונה, בעניינים הקשורים לתוכן הסעיף, כל זאת בלבד שניתנה היזדמנות למי שעלול להפגע מהחלטתו להשמיע טענותיו טרם כך. בבואי לבחון את סבירות החלטת קצין המישטרה בהקשר לקיום הוראות סעיף 57ד לפקודת התעבורה, בחנתי את הילכת בית המשפט המחוזי בבאר שבע כפי שנקבעה בעיניין זה ב-ע"ח 27010-06-17, מפי כבוד השופט צלקובניק.
ובהקשר זה כתב מר זמיר בספרו: "עיקרון ההגינות משמעו שהרשות המנהלית חייבת למלא את תפקידה, ולהפעיל את הסמכות שהחוק הקנה לה, לא רק על פי הוראות הדין אלא גם באופן הוגן כלפי מי שנוגע בדבר, ובייחוד כלפי כל מי שעלול להפגע מהפעלת הסמכות... ההגינות המנהלית אמורה למנוע שרירות ועוול, להגן על זכויות אדם, לטפח יחסי אמון בין המנהל הצבורי לבין האזרח, ובחשבון אמיתי גם לשפר את ההליך המינהלי ולקדם את המנהל הצבורי". עוד הוסיף יצחק זמיר בספרו את הדברים הבאים, בהקשר זה: "אולם, עיקרון ההגינות ככל שהוא רחב וחשוב, כך הוא עמום. אולי בשל כך ואולי בשל טעם אחר, המאמץ שלו רופף, בודאי בהשוואה למעמד של עיקרון החוקיות... למשל כאשר עובד ציבור מקיים את חובת השימוע כפי שהחוק דורש, מה דורש ממנו נוסף על כך עיקרון ההגינות? ... לשאלה זו אין תשובה פשוטה ומוסכמת. אפשר לומר כי הגינות מנהלית היא יחס הנובע מתפיסה ראויה של התפקיד הצבורי. ... אין צורה אחת להגינות אלא פנים רבות המשתנות לפי נסיבות המקרה, אולם אפשר לומר שקיים מיתחם של הגינות, כשם שקיים מיתחם של סבירות, ועובד ציבור אמור להפעיל את הסמכות בתוך מיתחם זה". בחינת מכלול הראיות שהובאו בפניי הובילה למסקנה כי יש מקום, במקרה זה, שבית המשפט יפעיל את הסמכות הקנויה לו בסעיף 57ד לפקודת התעבורה ויקבע הוראות שונות בדבר הוצאות הגרירה.
...
שוכנעתי כי במקרה זה חוסר בתיעוד פוזיטיבי מצד קצין המשטרה, באשר לבחינת שני חבריו של המבקש, שהיו נוכחים במקום האירוע, ואשר ייתכן ויכלו להסיע את רכב המבקש אל מגרש האחסון, יחד עם הימצאות הרכב במגרש חנייה כשהרכב אינו מהווה הפרעה לתנועה, יש בהם כדי להצדיק התערבות בהחלטת הקצין בכל הקשור בגרירת הרכב אל מגרש האחסון.
אף על פי כן ולמען הסר ספק, אין אני סבורה כי הפגם שנפל בהחלטתו של הקצין בדבר גרירת הרכב יש בה, כדי להשפיע על החלטתו להורות על צו איסור שימוש ברכב.
כפי שציינתי לעיל, חומר הראיות מעיד כי עצם ההחלטה על איסור השימוש ברכב מבוססת על אדנים מוצקים ובדין ניתנה על ידי קצין המשטרה ולא מצאתי כי יש מקום להתערב בהחלטה זו. לאור כל האמור לעיל, אני מורה כי צו איסור השימוש ברכבו של המבקש יעמוד בתוקפו עד תום אך, הוצאות גרירת הרכב אל מגרש האחסון לא יחולו על המבקש אלא על משטרת ישראל.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

זו החלטה בבקשת המבקש להורות על החזר הוצאות בשל גרירת רכב למגרש איחסנה שלא כדין, לפי סעיף 57ד לפקודת התעבורה.
הוראת סעיף 57 ד לפקודת התעבורה קובעת כי הוצאות בשל שנוע רכב למגרש שבו יועמד בתקופת איסור השמוש ובשל העמדתו במיגרש כאמור, תשולמנה על ידי בעל הרכב ובית המשפט המוסמך לידון בעבירות תעבורה, רשאי לפי בקשה שתוגש לו, להורות כל הוראה שתראה לו בעניינים האמורים בסעיף זה, ובילבד שנתן היזדמנות למי שעלול להיפגע מהחלטתו להשמיע את טענותיו.
בנסיבות אלה דין הבקשה להיתקבל, ועל כן אני מורה על חיוב המשיבה בהוצאות גרירת הרכב וכן בהפרש סכום העלות היומית לאחסנת רכב במיגרש בו אוחסן בפועל רכבו של המבקש, לבין עלות יומית הנמוכה ביותר לאיחסון רכב אחר בו יכול היה המבקש לאחסן את רכבו.
...
בתשובתו לבקשה חזר המבקש על טענותיו והפנה לפסיקה רלוונטית לעניין זה. אני סבורה כי דין הבקשה להתקבל מהנימוקים הבאים.
בנסיבות אלה דין הבקשה להתקבל, ועל כן אני מורה על חיוב המשיבה בהוצאות גרירת הרכב וכן בהפרש סכום העלות היומית לאחסנת רכב במגרש בו אוחסן בפועל רכבו של המבקש, לבין עלות יומית הנמוכה ביותר לאחסון רכב אחר בו יכול היה המבקש לאחסן את רכבו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע - ההליך שבפני: כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של איסור ליכלוך והשלכת פסולת ברשות הרבים ואיסור פינוי פסולת שלא כדין בנגוד לסעיפים 2, 4, 7(ד), 13(ב)(4א) ו- 13(ג)(1א)(ב) לחוק שמירת הניקיון ועבירה של עיסוק ללא רישיון או היתר בנגוד לסעיפים 4 ו- 14 לחוק רשוי עסקים, תשכ"ח 1968, יחד עם פריט 5.1 ב לצוו רשוי עסקים (עסקים טעוני רשוי) תשע"ג 2013.
תשלום דמי איחסון במקרים של השבתת רכב על פי פקודת התעבורה ב"כ המאשימה ביקש ללמוד מהוראות פקודת התעבורה, על כך שיש סמכות לחייב את בעל הרכב בתשלום דמי האיחסון של הרכב.
סעיף 57ד לפקודת התעבורה קובע בצורה מפורשת שהוצאות הגרירה והאחסון יחולו על בעל הרכב: "57ד. הוצאות בשל שנוע רכב למגרש שבו יועמד בתקופת איסור שימוש לפי סעיפים 57א עד 57ג ובשל העמדתו במיגרש כאמור, בשיעור שנקבע לפי סעיף 57א(ב)(2), ישולמו על ידי בעל הרכב, וניתן לעכב את הרכב עד שישולמו; בית המשפט המוסמך לידון בעבירות תעבורה, רשאי, לפי בקשה שתוגש לו, להורות כל הוראה שתיראה לו בענינים האמורים בסעיף זה, ובילבד שנתן היזדמנות למי שעלול להפגע מהחלטתו להשמיע את טענותיו." זאת ועוד, המחוקק קבע שורה של הוראות המחייבות את קצין המישטרה ליידע מראש את בעל הרכב בדבר עלויות האיחסון, ולתת לו את הבחירה היכן לאחסן את רכבו, מתוך כלל מקומות האיחסון האפשריים.
...
לפיכך, אני מורה על חילוט המשאית שמספרה 8818815.
לפיכך, והגם שאין הסמכה מפורשת בחוק, אני סבורה כי הפרשנות הראויה מחייבת לאפשר למשטרה לתפוס את כלי הרכב מבצעי העבירות, ואך הגיוני הוא שעלויות התפיסה והאחסון יחולו על מבצעי העבירות ולא על כלל הציבור.
בעניין זה מקובלת עלי עמדת ב"כ הנאשם, כי בלתי סביר ובלתי מידתי, ליידע את הנאשם רק בחלוף שנתיים וחצי ממועד התפיסה של המשאית, כי הוא נדרש לשלם עלויות אחסון של כ- 70,000 ₪ (סכום לא סופי).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו