ביום 12.11.17 הגיש הנתבע 2 בקשה לביטול פסק הדין שניתן כנגדו בהיעדר, ולאחר שפסק הדין בוטל בהחלטה מיום 2.1.18 הגיש בקשה למתן רשות להיתגונן וכן בקשה להורות על דחיית התביעה מחמת היתיישנות.
לטענת הבנק הוא פנה בבקשות למיצוי הליכים בתאריכים 27.5.10, 17.8.11 וכן בחודש נובמבר 2015 אולם נדחה ורק לאחר שניתן צו כנוס במסגרת הליכי פשיטת הרגל היה יכול לפנות לערבים, הם הנתבעים.
לטענת הבנק טרם קיבל אישור על מיצוי הליכים לא היה יכול לפנות כנגד הערבים, וזאת בהתאם להוראות חוק הערבות, נשלחו שלושה מכתבי התראה וכן, כפי שעולה מנספחים שצורפו על ידי הנתבעים, נוהל משא ומתן עם ב"כ הקודם של הבנק על ידי הערבים (כפי שעולה מהבקשה לחידוש ההליכים בלישכת ההוצאה לפועל שהוגשה ביום 18.11.15).
משך הזמן מאז שמומש הנכס ועד לפתיחת תיק ההוצאה לפועל היה גדול, ולא ניתן עליו כל הסבר, לא ברור כיצד הוגשה תביעה כנגד החייב לאחר שנפטר מה נעשה בעיניין, כיצד הופחתו כספי ביטוח החיים (ולפי איזה יום ערך) ועוד שאלות שעלו במהלך הדיונים.
באשר לטענת ההתיישנות, מדובר בטענה עובדתית שטעונה הוכחה, לא ברור האם החייבת אכן יצאה מתחומי מדינת ישראל והאם בשנת 2009 היה מדובר ביציאה לצמיתות, העבודה שבשנת 2016 הגישה החייבת בקשה לא אומרת דבר, מנגד אם אכן לא יצאה את הארץ מדוע הצהיר כך ב"כ הבנק?
כמו כן כלל לא ברור האם הבנק פנה לבית המשפט בתביעת חוב בתיק פשיטת הרגל? האם חולק שם דיבידנד כלשהוא שאזי יכול היה הבנק להקטין את החוב.
...
טענות הצדדים דרושות ליבון עובדתי, ואין די בליבון שנעשה בדיון שהתקיים בפני ביום 13.6.18 בכדי לקבוע בהן מסמרות כבר עתה, אולם סבור אני כי יש בטענות אלו בכדי להצדיק מתן רשות להתגונן, ולו לגבי גובה החוב והשאלה האם הבנק פעל כנדרש (גם אם עצם קיומה של הערבות אינה מוכחשת)
איני סבור כי יש צורך בחיוב בערובה בנסיבות מקרה זה, שכן חלק גדול מהחוסרים נובע ממידע שנמצא בידי הבנק ובא כוחו הקודם.
לסיכום, ניתנת בזאת לנתבעים 2 ו- 3 רשות להגן, שאלת ההתיישנות תידון בהליך העיקרי.
דוחה לקדם משפט, במעמד אישי של הנתבעים, ליום 20.3.19 בשעה 09:30
אני מורה על הגשת תצהירים בכתב של בעלי הדין והעדים מטעמם, לרבות תיקי מוצגים מלאים הכוללים את המסמכים שבדעת הצדדים להסתמך עליהם, במועדים כדלקמן:
התובע – עד ליום 1.1.19
הנתבעים – עד ליום 27.2.19
כל הראיות [מסמכים, חוות דעת, תעודת עובד ציבור וכיוצ"ב] יוגשו בתיק מוצגים נפרד כדלקמן:
תיק המוצגים יכלול דף תוכן עניינים שבו יפורט (בשורה אחת) מיספורו של המוצג, תיאורו וכן העמודים בתיק המוצגים (עמוד זה ימוספר בספרה [1] וכל הדפים ימוספרו בסדר כרונולוגי רץ ממנו.