לטענת התובע, הפרה הנתבעת את הוראת סעיף 13ד(ג) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 (להלן: "החוק"), בכך שלא ניתקה אותו במועד משירותי הגלישה באנטרנט אף שפנה בדרישה לניתוקו.
הנתבעת, אשר הנה חברה המספקת, בין היתר, שירותי אינטרנט ותקשורת, טוענת כי בקשת הנתוק השנייה ששלח התובע, הגיעה אליה, וכפועל יוצא, נותק התובע לאלתר.
במעמד הדיון העיד הבעלים של חברת "נתק", שהובא לעדות מטעם התובע, כי שתי בקשות הנתוק אשר שלח התובע נשלחו בהצלחה בפקס לנתבעת [ש' 20-27 בעמ' 1 לפרו']:
"...לפני שהגעתי לכאן באמצעות מספר הבקשה בדקתי במערכות של נתק וראיתי ששתי הבקשות אחת מ 29.11.15 והשניה מ 4.1.16 מולאו באתר ואושרו באמצעות המייל על ידי התובע ולאחר מכן נשלחו באמצעות המערכות שלנו דקות אחרי. אנחנו שולחים הודעה למס' פקס של בזק בנלאומי ובשני המקרים זה נשלח לאותו מספר פקס. הפקס עובד כך שאנו שוחים את המסר לצד השני והמכשיר השני צריך לשלוח לנו אישור כמו בפקס רגיל, קיבלנו בשני המקרים מסר שהפקס עבר בהצלחה...".
לאחר הדיון, על פי הנחיית בית המשפט שלח מנהל "נתק", באמצעות התובע, אל ביהמ"ש את מיסמכי "נתק" הרלוואנטיים לענייננו: אישורי המשלוח והאשור על קבלת הפקסים.
...
כל פרשנות המטילה על התובע נטל נוסף לזה שחוק הגנת הצרכן מורה באשר לאופן הודעת הניתוק המספק למתן הודעה כאמור ב-ס' 13ד(א)(2) לחוק ("פקסימיליה"), חותר תחת מטרת החוק; שהיא, בין היתר, ליצור מנגנון יעיל ופשוט להגנה על הצרכן; ולא להטיל עליו נטל לרדוף אחרי העוסק בניסיון לוודא קבלת פקס שנשלח למספר של העוסק; ואף – בסופו של דבר, כמו בענייננו, התקבל, כאמור, כשנשלח באותו אופן - מספר ימים לאחר המשלוח הראשון.
סוף דבר
התביעה מתקבלת באופן, שהנתבעת תשלם לתובע סך 2,500 ₪.