הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן (בשנית), כמפורט להלן:
בעובדות האישום הראשון נטען כי בתקופה הרלבנטית היו המתלונן ובני משפחתו בעלים של קרקע מסוג "מירי" (להלן- המקרקעין), וזאת מכוח היותם יורשי המנוח חאלד הידמי (להלן גם- המנוח), סבו של המתלונן, אשר המקרקעין היו רשומים על שמו.
הנאשם אימת את התצהיר בכזב באמצעות החותמת המזויפת, באופן היוצר מצג שוא כאילו חליל חתם על התצהיר האמור בפני עו"ד. פקיד קבלת הקהל חשד בתצהיר שהוצג לו, ולאחר שערך בירורים לא נעתר לבקשת הנאשם לקבל את תעודת הפטירה של חדרה.
במסגרת אישום זה הורשע בבצוע עבירה של זיוף בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 418 לחוק העונשין; שימוש במסמך מזויף, לפי סעיף 420 לחוק העונשין; שתי עבירות של ניסיון לקבל דבר במירמה בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 415 סיפא + סעיף 25 לחוק העונשין; ושתי עבירות של בידוי ראיה, לפי סעיף 238 לחוק העונשין.
בדיון מיום 14.06.20, זמן קצר לאחר תחילת שמיעת עדי התביעה, ולאור הערות בית המשפט, הודיעו הצדדים כי הגיעו להסדר טיעון לפיו הנאשם יודה בעובדות כתב האישום המתוקן (בשנית).
בקשה לחזרה מהודאה
ביום 25.8.20, כשלושה שבועות לאחר שמיעת טיעוני הצדדים לעונש, הגיש הנאשם, בעצמו, בקשה לחזרה מהודאה, וכן בקשה לשיחרור עורך דינו מייצוג.
המאשימה היתנגדה לבקשה, בהעדר נימוקים מיוחדים המצדיקים העתרות לה. המאשימה הדגישה כי לאחר הגעת הצדדים להסדר הטיעון, ווידא בית המשפט שהנאשם מבין את משמעות ההודאה, תוך שהקריא לו את כתב האישום המתוקן בשנית.
סעיף 153(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, מורה כדלקמן:
א) הודה הנאשם בעובדה, אם בהודיה שבכתב לפני המשפט ואם במהלך המשפט, רשאי הוא בכל שלב של המשפט לחזור בו מן ההודיה, כולה או מקצתה, אם הרשה זאת בית המשפט מנימוקים מיוחדים שיירשמו.
הגם שבקש לחזור בו מהודאתו, אני מוצאת להעניק משקל לדבריו במועד הטיעונים לעונש, בגדרם הביע חרטה ואמר שעשה טעות.
...
נוכח האמור לעיל, בשים לב לחומרה הטמונה במעשיו של הנאשם, לנזק שנגרם בפועל, כמו גם הנזק הפוטנציאלי, ובהינתן מדיניות הענישה בעבירות מרמה הנוגעות לעסקאות מקרקעין, אני קובעת כדלקמן: בגין האישום הראשון יקבע מתחם עונש הולם הנע בין 18 ל-36 חודשי מאסר בפועל; ובגין האישום השני יקבע מתחם עונש הולם הנע בין 12 ל-24 חודשי מאסר בפועל.
מסקנה זו מתחזקת בשים לב למסמכים המזויפים שהוגשו לעיון ערכאות שיפוטיות, אשר נחזו להיות מסמכים כשרים, באופן המעיד על הצורך למגר תופעה פסולה זו.
עיון ברישומו הפלילי של הנאשם מעלה כי באמתחתו הרשעה פלילית אחת, הרלבנטית לענייננו, בגין ביצוע עבירות מרמה ומס.
משכך, הטענה נדחית.