בנוסף, ביקשו התובעים היתר לפיצול סעדים, ככל שיתגלה כי הופקעו עוד חלקות שהיו בבעלותם ושפרטיהם לא נכללו בכתב התביעה דנן.
לגופו של עניין, וככל שהתביעה לא תדחה מחמת טענות הסף שנטענו, טענה הנתבעת כי יש לחשב את פצויי ההפקעה בהתאם לקביעותיו של בית המשפט העליון בע"א 6744/20 רשות מקרקעי ישראל נ' טבר (07/07/22) (להלן: "עניין טבר").
לאחר הפיצול בייצוג הגישו התובעים כתבי תשובה לכתב ההגנה, בו השיבו לטענות הסף שהועלו על ידי הנתבעת.
יחד עם זאת, סבורני כי אין בכך כדי לשנות את הדין, לפיו מניין הימים לעניין ההתיישנות יספר ממועד הגשת כתב התביעה המתוקן, ולכל המוקדם מועד הגשת הבקשה לתיקון כתב התביעה.
בטענה זו מסתמכים התובעים, בין היתר, על עדותו של התובע 2 בתצהירו לפיה נודע לתובעים במפתיע אודות קיומן של החלקות נשוא התביעה והפקעתן, וזאת כאשר התייצב בא כוחם בבית המשפחה להחתמת המנוחה על תצהיר ביחס להפקעת מקרקעין שהיו בבעלות המנוח בקרית אתא, ושם במהלך הפגישה, ובעת העיון במסמכים הרבים שהיו בבית המשפחה עלה המסמך המעיד על קיומן של החלקות נשוא התביעה (סעיף 58ו' לתצהיר עדות ראשית מטעם התובע 2).
...
הנתבעת הגישה כתב הגנה ובמסגרתו טענה כי יש לדחות את התביעה על הסף מחמת התיישנות לאור הלכת ארידור - דנ"א 1595/06 עיזבון המנוח ארידור נ' עיריית פתח תקווה (21/03/13) (להלן: "הלכת ארידור").
בהינתן כל האמור לעיל, סבורני כי לא עלה בידי התובעים להוכיח קיומה של זהות בין המנוח לבין הבעלים של החלקות נשוא התביעה, ואף מטעם זה דין התביעה להידחות.
לאור כל האמור, סבורני כי דין התביעה להידחות על סף הן מחמת התיישנות והן מחמת העדר הוכחת בעלות של החלקות נשוא התביעה.
סוף דבר
סיכומו של דבר – התביעה נדחית מחמת התיישנות.