בהחלטה מיום 3.2.2021 (להלן: ההחלטה לפי פקודת בזיון) בית המשפט קבע כי "פסק הדין לא מולא וגם החלטת בית המשפט המחוזי לא קויימה והדברים ברורים". עוד נקבע, כי "ה[מבקשת] מסרבת להפנים את החלטות ביהמ"ש ומנסה לתת פרשנות בלתי אפשרית שלפיה למרות הניסוח הברור של פסה"ד ולמרות ההחלטה בבקשה לעיכוב ביצוע, הרי ש[...] על בימ"ש זה שדן עתה בגיזרה הצרה של קיום פסה"ד, לשנות את פסה"ד ויתרה מכך לעקוף את החלטת בימ"ש המחוזי...". לשיטתו של בית משפט השלום, "משמעות הדבר, שזה המקרה לקבוע סנקציה מרתיעה שאחרת ברור שפסה"ד לא יקויים". בנסיבות אלה, הורה בית משפט השלום כדלקמן: (1) המבקשת חויבה בקנס על אתר בסך של 20,000 ש"ח, שישולמו תוך 30 ימים; (2) המבקשת חויבה לשלם את הוצאות ההליך הנוכחי בסך 10,000 ש"ח, שישולמו תוך 30 ימים; (3) המבקשת חויבה, תוך 30 ימים, לקיים את פסק הדין, "למעט חיבור פיסי של בלוני הגז לגז, ולמעט העמדת בלוני הגז אשר תיעשה מטבע הדברים ע"י ה[משיבה], ככתבו וכלשונו"; (4) אם הדבר לא יבוצע תוך 30 ימים, תשלם המבקשת על כל יום איחור קנס של 1,000 ש"ח.
על ההחלטה לפי פקודת בזיון הוגש ערעור פלילי (ע"פ 49444-02-21) (להלן: העירעור על החלטת הביזיון) ועמו בקשה לעיכוב ביצוע של ההחלטה לפי פקודת בזיון.
לא יכול להיות חולק כי קנס כאמור הוא בגדר "עונש" שהוטל לפי סעיף 6 לפקודת בזיון בית משפט.
סעיף 8(1) לפקודת בזיון בית משפט קובע כי "צו המטיל עונש שניתן ע"י בית משפט מחוזי או בית משפט שלום עפ"י סעיף 6 יהא ניתן לערעור באותם התנאים הנוהגים בעירעור על פסק דין פלילי המטיל עונש כיוצא בזה". הפסיקה פירשה הוראה זו כך שמקום שבו נעתר בית המשפט לבקשה למתן "צו המטיל עונש" לפי הפקודה, רשאי בעל הדין אשר כלפיו מופנה הצוו להגיש ערעור פלילי בזכות.
...
בהחלטה מיום 3.2.2021 (להלן: ההחלטה לפי פקודת בזיון) בית המשפט קבע כי "פסק הדין לא מולא וגם החלטת בית המשפט המחוזי לא קויימה והדברים ברורים". עוד נקבע, כי "ה[מבקשת] מסרבת להפנים את החלטות ביהמ"ש ומנסה לתת פרשנות בלתי אפשרית שלפיה למרות הניסוח הברור של פסה"ד ולמרות ההחלטה בבקשה לעיכוב ביצוע, הרי ש[...] על בימ"ש זה שדן עתה בגזרה הצרה של קיום פסה"ד, לשנות את פסה"ד ויתרה מכך לעקוף את החלטת בימ"ש המחוזי...". לשיטתו של בית משפט השלום, "משמעות הדבר, שזה המקרה לקבוע סנקציה מרתיעה שאחרת ברור שפסה"ד לא יקויים". בנסיבות אלה, הורה בית משפט השלום כדלקמן: (1) המבקשת חויבה בקנס על אתר בסך של 20,000 ש"ח, שישולמו תוך 30 ימים; (2) המבקשת חויבה לשלם את הוצאות ההליך הנוכחי בסך 10,000 ש"ח, שישולמו תוך 30 ימים; (3) המבקשת חויבה, תוך 30 ימים, לקיים את פסק הדין, "למעט חיבור פיסי של בלוני הגז לגז, ולמעט העמדת בלוני הגז אשר תיעשה מטבע הדברים ע"י ה[משיבה], ככתבו וכלשונו"; (4) אם הדבר לא יבוצע תוך 30 ימים, תשלם המבקשת על כל יום איחור קנס של 1,000 ש"ח.
על ההחלטה לפי פקודת בזיון הוגש ערעור פלילי (ע"פ 49444-02-21) (להלן: הערעור על החלטת הביזיון) ועמו בקשה לעיכוב ביצוע של ההחלטה לפי פקודת בזיון.
לאחר שעיינתי בטענות המבקשת, אני סבורה כי הדרך הנכונה להשיג על החלטתו של בית המשפט המחוזי מיום 18.3.2021 הייתה באמצעות הגשת ערעור בזכות מכוח סעיף 87(ד) לחוק העונשין.
סעיף 8(1) לפקודת בזיון בית משפט קובע כי "צו המטיל עונש שניתן ע"י בית משפט מחוזי או בית משפט שלום עפ"י סעיף 6 יהא ניתן לערעור באותם התנאים הנוהגים בערעור על פסק דין פלילי המטיל עונש כיוצא בזה". הפסיקה פירשה הוראה זו כך שמקום שבו נעתר בית המשפט לבקשה למתן "צו המטיל עונש" לפי הפקודה, רשאי בעל הדין אשר כלפיו מופנה הצו להגיש ערעור פלילי בזכות.