במצב דברים זה, יש לקבוע שבאותם מקרים בהם פונה חייב בבקשה חדשה להליך של חידלות פרעון לאחר שהליך קודם בוטל בשל ניצולו לרעה, על הממונה (או במקרים המתאימים- על רשם ההוצאה לפועל) לבחון טרם כניסת חייב להליך של חידלות פרעון, וטרם מתן צו לפתיחת הליכים, שאכן חלפו בין שנה לשנה וחצי לפי שיקול דעתו של הממונה (או רשם ההוצאה לפועל), ובמקרים חמורים יותר עד שנתיים וחצי מעת ביטול ההליך הקודם ועד לפנייה החדשה לפתוח בהליך חידלות פרעון חדש – כאמור בהילכת אלקצאצי".
המערערים יכולים להגיש בקשה להשהיית הליכי ההוצאה לפועל למשך תקופה סבירה על מנת לאפשר להם לחזור ולנקוט בהליכי חידלות פרעון, לפי סעיף 77א' לחוק ההוצאה לפועל, כפי שרשם ההוצאה לפועל יימצא לנכון ולתקופה שתיקבע על ידו.
המערערים העלו השגה לגבי סמכותו העניינית של הממונה לידון ולהכריע לגבי תחולתה של הילכת "אלקצאצי" כתנאי סף לצורך הגשת הבקשה למתן צו לפתיחת הליכים, ולגבי קביעת תקופת ההמתנה, וטענו שהממונה הוא גורם מינהלי הנעדר סמכות משפטית, אך אין בידי לקבל את הטענה.
...
המערערים טענו שיש להגביל את תחולתה את הלכת "אלקצאצי" להליכים שננקטו לפי פקודת פשיטת הרגל, ולטעמם המחוקק העביר את מרכז הכובד בשאלת תום הלב של היחיד מנקודת הכניסה להליכי חדלות פירעון למועד מתן צו ההפטר, תוך שאימץ את הקביעה שנעשתה ב-ע"א 307/12 ישראל בלום נ' כונס הנכסים הרשמי (14.8.2012; להלן: "עניין בלום"), ויש לשים לב שלפי סעיף 163 לחוק ניתן לתקן פגמים שנפלו בהתנהלותו של היחיד, לרבות פגמים בתום הלב, אך סבורני שאין בטענות אלה כדי לסייע להם בגדרו של הליך זה.
המחוקק העמיד את תקופת התשלומים בגדרו של הצו לשיקום כלכלי, כברירת מחדל, על שלוש שנים (סעיף 163(א) לחוק).
הממונה העמיד את תקופת ההמתנה על שנה ממועד ביטול ההליך הקודם, וסבורני, בשים לב לנסיבות העניין, כי החלטתו בעניין זה היא סבירה.
הממונה העמיד את תקופת ההמתנה על שנה ממועד ביטול ההליך הקודם, וסבורני, בשים לב לנסיבות העניין, כי החלטתו בעניין זה היא סבירה.
ראוי לציין כי בעניינו של "ווקנין" התרתי להגיש בקשה למתן צו לפתיחת הליכים טרם שחלפה מלוא תקופת ההמתנה שנקבעה על ידי הממונה, וזאת לפנים משורת הדין, מכיוון שחלפה יותר משנה ממועד ביטול ההליכים הקודמים, ומבלי שיש בכך כדי להשליך על ההחלטה שתתקבל בגדרו של הליך זה.
התוצאה
מהמקובץ לעיל ראיתי לנכון לדחות את הערעורים.