מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להשבת בעלי חיים לפי חוק צער בעלי חיים

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הכלבים נתפסו ביום 11.10.2020 באמצעות יחידת הפיצו"ח, וביום 18.10.2020 ניתנה החלטת הממונה לפי חוק צער בעלי חיים שלא להחזיר את הכלבים למבקש.
...
כלבים שמצבם הגופני מאפשר את השבתם ואינם מסוכנים – באשר לכלבים שאינם מסוכנים ומצבם הגופני מאפשר את השבתם אני סבורה כי יש מקום לשקול את העברתם לחלופת תפיסה זמנית, שהמבקש יציג את פרטיה, ולאחר קבלת התייחסות המשיבה תינתן החלטתה בהתאם.
לעניין הבקשה להתיר למבקש לבקר את הכלבים, לא מצאתי להיעתר לבקשה זו וזאת מהנימוק שבתגובת המשיבה כי מקום המתקן הינו חסוי.
אשר על כן אני מורה כדלקמן: הכלבים יישארו בשלב זה בחזקת המשיבה.

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים באר שבע נפסק כדקלמן:

משכך, סברה משיבה 2, כי לא היתקיימו התנאים המנויים בסעיף 9(ב) לחוק צער בעלי חיים, שכן בנסיבות העניין, נוכח מצבם הרפואי הקשה של הכלבים בעת תפיסתם, התנאים הקשים בהם הוחזקו והחשש כי אם יוחזרו לידי המבקשת - תבוצענה כלפי הכלבים עבירות בנגוד לדין - החליטה הממונה לפי חוק צער בעלי חיים, בהתאם לסעיף 10(א) לחוק צער בעלי חיים, שלא להשיב לידי המבקשת את הכלבים.
...
כאמור לעיל, אני סבורה כי בנסיבות הענין - אין מקום להשיב הכלבה לידי המבקש או לידי המבקשת.
סוף דבר, הבקשה להשבת הכלבים לידי המבקשים - נדחית.
אשר על כן המבקשת תשלם למשיבה הוצאות החזקת 12 הכלבים, במשך 92 ימים בסך 40,296 ₪.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

מה ייעשה בצ'יקו, סנדי, ג'סי, תמי, מיילו, נלה וחבריהם וחברותיהם הכלבים ובעלי הכנף שנתפסו בחצריו של המבקש? זו השאלה שהונחה לפתחי במסגרת בקשה להשבת בעלי חיים תפוסים, לפי סעיף 10א לחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), תשנ"ד-1994 (להלן: "החוק").
שתי פניותיו נדחו (מכתבי מענה של הממונה מיום 15.11.2020 ומיום 2.12.2020), בהתאם לסעיף 10(א) לחוק, לפיו רשאי הממונה על חוק צער בעלי חיים שלא להחזיר בעלי חיים תפוסים לבעלים אם יש לו יסוד להניח שהדבר יביא להמשך ביצוע עבירות לפי החוק כנגד בעלי החיים.
...
המשיבה טענה כי יש לדחות את הבקשה על בסף בשל שיהוי, ולגופו של עניין עמדה על קיומן המובהק של עילות לפי החוק שלא להשיב את בעלי החיים התפוסים, על ההזנחה הקשה והמצב הירוד בו נתפסו הכלבים ועל החשש שאם יוחזרו הכלבים למבקש הוא יעבור כלפיהם עבירות נוספות.
מצויד בסעיפי החוק הרלוונטיים ובמסגרת הפרוצדורלית אפנה אפוא להכריע במחלוקת, ותחילה אדרש לטענת המשיבה שיש לדחות את הבקשה על הסף: צודקת המשיבה שהמבקש לא פעל בהתאם ללוחות הזמנים הקבועים בחוק, ולא פתח בהליכים המתאימים ובמועד.
אשר על כן הבקשה להחזרת בעלי החיים – נדחית בעיקרה.
למרות האמור לעיל, בהתחשב בדברי המבקש בפניי על הקשר המיוחד והממושך שלו ושל משפחתו לכלבות סנדי וג'סי (ר' עמ' 7 ש' 21-28 לפרוטוקול), ולאחר שעיינתי במכתבה של ד"ר שמואלי גולדין מיום 6.11.2020 לפיו המתחם שופץ, נוקה וסודר והוא נראה נכון למועד כתיבת המכתב "מותאם יותר להחזקה של 2 כלבים", הגעתי למסקנה שניתן לאפשר למבקש לקבל חזרה לרשותו את שתי הכלבות הנ"ל אם יעמוד תוך 14 יום בדרישות סעיף 9(ב) לחוק להנחת דעת הממונה, לרבות הפקדת התחייבות אצל הממונה ונשיאה בהוצאות ההחזקה של שתי הכלבות על פי תחשיב שתמציא לו המשיבה.
סיכום התוצאה האופרטיבית של החלטתי היא כדלקמן: הבקשה להחזרת בעלי החיים נדחית בעיקרה.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה להשבת בעלי חיים לפי סעיף 10א לחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), התשנ"ד-1994 (להלן: "החוק").
...
ראה לענין זה דברי כב' הש' הוד בעפא (נצ') 71010-12-20‏ ‏מתן סחייק נ' מדינת ישראל משרד החקלאות ופיתוח הכפר (28.1.21) (להלן: "פרשת סחייק"): "אי עמידה בתקנות צער בעלי חיים, אשר כאמור נחקקו מכוח חוק צער בעלי חיים כדי לקדם את רווחת בעלי החיים תוך קביעת תנאים מזעריים להחזקתם, מקימה במקרה שלפני חשד לעבירה על סעיף 2א1(א) לחוק. מקובלת עליי עמדתו של בית משפט קמא, לפיה יש ליתן משקל לעובדה שמדובר בהפרה של מספר תקנות. אוסיף ואציין, כי מדובר בהפרה משמעותית של מספר רב של תקנות ביחס למספר רב של בעלי חיים.  כמו כן, אין להתעלם מהעובדה, כי הופרו תקנות אשר בגין הפרתן נקבע בתקנות עונש של מאסר, כמפורט לעיל. הדבר מלמד על החומרה אשר ביקש לתת המחוקק להפרת חובות אלו". לאחר ששקלתי את בקשת המבקש להחזיר את הסוסים, מבלי שהוצעה חלופה ראויה, מצאתי כי לאור החשד הסביר שהמבקש ביצע עבירה לפי סעיף 2א1(א) לחוק והחשד הסביר כי עבר על תקנות 3 (א)(5), 3(ג)7, 9 ו-10,כשלטעמי קיים חשד סביר כי באם יוחזרו הסוסים יבצע המבקש בסוסים עבירות חדשות לפי החוק , לאור העובדה שתלוי ועומד כנגד המבקש כתב אישום בתיק פלילי 37222-01-17 המייחס למבקש, בין היתר, ביצוע עבירות לפי סעיף 2(א) לחוק, 2א1 לחוק (ריבוי עבירות), ועבירות על תקנות דוגמת 33(א)(4), 3(א)(5) ריבוי עבירות, ועבירות נוספות, וכן מצאתי שלא היה בתפיסה קודמת של בעלי חיים של המבקש על ידי הממונה ,כדי להרתיע את המבקש לחזור ולבצע לכאורה עבירות על החוק והתקנות, לדחות את הבקשה להשבת הסוסים .
אני דוחה את טענת ב"כ המבקש, כי מאחר והמשיבה לא המציאה למבקש הודעת תפיסה לפי סעיף 9(א) לחוק, יש להשיבם למבקש.
ראה דברי כב' הש' הוד בפרשת סחייק: "ככל שהמשיבה לא עמדה בחובתה להעביר הודעה לבעלים או למחזיק כאמור בסעיף 9 לחוק צער בעלי חיים, מאחר וההודעה שנמסרה אינה מפורטת דיה, הרי שאין בכך כדי להשליך על חוקיות התפיסה ולהצדיק את בטלותה ובין היתר בשים לב לכך שהמשיבה ריפאה את הפגם שעה שמסרה במסגרת ההליך רשימה של כל הכלבים שנתפסו. אציין, כי על אף חשיבות קיום הוראות החוק על ידי המשיבה ובין היתר לעניין מסירת הרשימה האמורה הרי שמדובר בעניין טכני שאין בו כדי ללמד על פגם בהליך התפיסה שיש בו כדי לפגוע בחוקיותה או להביא לביטולה, בדיעבד". לאחר ששקלתי את בקשת המשיבה להשית על המבקש את הוצאות הובלת הסוסים למתקן מוגן, עלויות הזנת הסוסים, החזקתם, לרבות עלויות הטיפול הרפואי עד יום מתן ההחלטה, כשנכון ליום הגשת הסיכומים עמדו על סך של כ-126,372 ₪, ולאחר שעיינתי בנספח א' שצורף לסיכומי המשיבה , ושקלתי את בקשת המבקש שלא להשית עליו הוצאות בהליך זה, מצאתי שבהעדר תשתית ראייתית מספקת לנספח א' לעניין תחשיב ההוצאות, העדר הזדמנות למבקש לחלוק על נספח א ', והעובדה כי המבקשת רשאית להיפרע מהמבקש מכוח סעיף 11 לחוק באמצעות הליך אחר, שלא להשתית בהליך זה הוצאות על המבקש.
אני דוחה את בקשת המשיבה להטיל על המבקש הוצאות משפט, שכן מדובר בהליך פלילי, ולטעמי אין מקום בנסיבות הבקשה שבפניי להטיל על המבקש הוצאות משפט.

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בנסיבות המתוארות, ונוכח היתנהלותה של המבקשת למול גורמי הפיקוח המקומיים והממשלתיים, אשר אופיינה בחוסר שתוף פעולה, באלימות פיזית, באלימות מילולית ובשקרים, אין מקום לשקול התחייבות מצד המבקשת וקביעת תנאים להשבת הכלבים או חלקם, הואיל וקיים יסוד סביר להניח, שהיא תעבור עבירה לפי חוק צער בעלי חיים (ראו למשל : ת"א (שלום קריות) 10427-07-16 סיגל מרקוביץ נ' מדינת ישראל - משרד החקלאות לפיתוח הכפר (נבו 03.08.2016)‏‏).
...
לסיכום מכל המקובץ לעיל עולה, כי המבקשת החזיקה את הכלבים בתנאים קשים, לא נתנה להם מזון בהתאם לגילם וצרכיהם, לא העניקה להם טיפול נאות המתחייב מגילם ומצבם הבריאותי, הייתה אדישה לצרכיה הכלבים והתנאים בהם שהו הכלבים ומצבם הבריאותי כפי שנמצא עת נתפסו מתמדים כי חוו עינוי, הזנחה והתעללות.
סופו של דבר, "כוונה" או "רצון" אינן יסוד נדרש לביסוס עבירות על חוק צב"ח (פרשת חמת גדר).
ההפרות הרחבות, השיטתיות, הממושכות, התנהלות המבקשת מול גורמי הפיקוח ומכלול הראיות שהועמדו לעיון ביהמ"ש על-ידי המשיבה מקימות חשש כבד וממשי שהמבקשת תעבור עבירות לפי חוק צב"ח.   לאור כל האמור לעיל הבקשה להשבת הכלבים נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו