הרקע לתביעה
על פי תצהיר התובע:
"אני (יחד עם אימי) אחד מבעלי הזכויות בנכס הידוע כחלקה 11 בגוש 30036... והידוע גם כרח' בן שטח 9 ובו ביניין (להלן – הנכס). מצדו המערבי של הנכס מצויות 2 חלקות צמודות זו אחר זו: חלקה 96 ואחריה חלקה 97 בגוש 30036 (שבה נימצאת מסעדה שהיתה ידועה כ"ריבלין" וקודם לכן כ"אוקיינוס")" (התובע, סעיף 1 לתצהיר).
זיו אדר, בודק תכניות בלישכת התיכנון המחוזית בירושלים, אשר נתן עדות מטעם הועדה המחוזית, הצהיר כי "בכל הנוגע לשטח שבמחלוקת, לא סברה הוועדה, ככל הנראה, כי קבלת היתנגדותו של מר כהן באופן חלקי, אשר בעקבותיה הוחלט, כי מיגרש 4 שהיה בבעלות עריית ירושלים, יוגדר כשטח פרטי פתוח ללא אחוזי בניה, מצדיקה את הזמנתם של גורמים כלשהם העלולים להפגע..." (זיו אדר, סעיף 8 לתצהיר).
מפרוטוקול הדיון בוועדת המשנה לתיכנון ובניה של הוועדה המקומית מיום 19.5.97, אשר צורף כנספח 8 לתצהיר התובע, עולה כי הוצגו בפניה היתנגדותו של שאול כהן וטענתו בדבר הסיכום עם מנכ"ל החברה לפיתוח מזרח ירושלים, וכי תגובתו של יהונתן לוירר לטענות אלה הייתה "לא קיים כל הסכם כזה".
מכל מקום, משנדחתה ההיתנגדות של שאול כהן בכל הנוגע לרישום החלקה על שמו ומשלא התקבלה החלטה תקפה לפיה יירשם המיגרש על שם בעלי חלקה 97, אין בסיס לטענה לפיה הועדה המחוזית התכוונה להעביר את המיגרש על שמו, ובנסיבות אלה אין רלבאנטיות לטענה לפיה ניתן היה להצדיק החלטה כזו, ככל שהייתה מתקבלת.
לטענתן: "הרי אם חו"ח, רומו המדינה ו/או הערייה ע"י שאול כהן, הוא האשם העקרי והנתבע הראשי. אי-תביעתו ע"י התובעים, מכשירה את טענותיו ומביאה למסקנה כי בקשתו והתנגדותו כלפי המדינה היו כדין" (סעיף 7 לסיכומים).
התובע הצהיר כי:
"הואיל ולנכס לא היתה בעבר כניסה נפרדת לצרכי שירות (לצרכי אספקת מוצרים ופינוי זבל) והדבר פגם בנכס ובאפשרויות השמוש בו כמסעדה, הרי שבהיותנו גובלים בשטח צבורי, הכשרנו לפני שנים, כניסת שירות לנכס בצדו האחורי של הנכס אל ומאת השטח הצבורי הנ"ל, על ידי הפיכת חלון בקומת הקרקע של הנכס הפונה לשטח הצבורי, לדלת... הגישה לנכס התאפשרה רק דרך רצועת הקרקע הנדונה..." (התובע, סעיף 4 לתצהיר).
...
לטענתן: "הרי אם חו"ח, רומו המדינה ו/או העירייה ע"י שאול כהן, הוא האשם העיקרי והנתבע הראשי. אי-תביעתו ע"י התובעים, מכשירה את טענותיו ומביאה למסקנה כי בקשתו והתנגדותו כלפי המדינה היו כדין" (סעיף 7 לסיכומים).
הנתבעות ישלמו לתובעים את הפיצוי שנפסק.
הנתבעות ישלמו לתובעים שכ"ט עו"ד בסכום של 20,000 ₪.