נקבע כי על התובעת:
"להמציא את כתב התביעה על נספחיו, הזמנה לדין, וההחלטות שניתנו בתיק, כשהם מתורגמים לשפה האנגלית, במסירה אישית עם אישור מסירה לנתבעים בכתובותיהם הרשומות. המסירה תיכלול גם תירגום של תקנות 166 עד 169 לתקנות, לשפה האנגלית."
ביום 09.01.2024 הגישה התובעת את הבקשה דנן, במסגרתה פירטה את ניסיונות ההמצאה שביצעה וביקשה לקבוע כי המסמכים שפורטו בהחלטה מיום 25.10.23 (להלן: "המסמכים") הומצאו לנתבע כדין מאחר שהוא סרב לקבלם.
בפסק הדין בעיניין נענה סיכם בית המשפט את הוראות אמנת האג לגבי דרך ביצוע ההמצאה - "ככלל, על המבקש להמציא כתב בית דין לנתבע המתגורר במדינה החתומה על האמנה, להגיש למנהל בתי המשפט (המשמש כרשות המרכזית לצרכי אמנת האג) בקשה באמצעות טופס המצורף כנספח לאמנה, להמצאת כתב בית הדין למען ידוע במדינת היעד."
למרות האמור, בסעיף 10 לאמנה (תוספת ראשונה לתקנות המצאת מסמכים לפי אמנת האג 1965, תשל"ו-1975) נקבעה דרך חלופית לבצוע ההמצאה.
כל עוד המדינה הזרה לא הצהירה על היתנגדותה לכך, ניתן לפי האמנה להמציא כתבי דין במישרין לצד השוהה בחו"ל באמצעות הדואר או באמצעות פקיד מוסמך, וזו לשון הסעיף:
"למעט מקום שמדינת הייעוד מצהירה על היתנגדותה לכך, לא תניח אמנה זו מיכשול:
...
לאחר שבחנתי את טענות התובעת והמסמכים שצירפה, ולאחר עיון בנימוקי בית המשפט בעניין לאון ובפסיקה נוספת, השתכנעתי כי בענייננו לא בוצעה המצאה כדין.
נוכח ההבדלים בין שני המקרים, וכאשר המסמכים לא נמסרו בפועל לידי הנתבעים אף לא בהדבקתם לכתובות שצוינו, סבורני שאין להחיל בענייננו את כלל הידיעה.
לאור כל האמור, לא השתכנעתי שבנסיבות העניין יש להכיר בתקפות ההמצאה בחריגה מכללי האמנה והתקנות, משלא הוכח כי הנתבעים קיבלו בפועל את המסמכים ומשלא הוכח כי התובעת פעלה להמצאת המסמכים בהתאם להחלטה מיום 25.10.2023.