מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להצהרה על בעלות בשטח גגות בבית משותף

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הסכם הפשרה ממשיך ומסדיר את הזכויות בבניין באלפסי, וקובע כי ההוראות הרלוואנטיות שבהסכם יהוו חלק מתקנון הבית המשותף בבניין באלפסי, וכי יבוצעו בהקדם הפעולות הדרושות לרישום הבניין כבית משותף, תוך היתייחסות גם לזכויות בגגות ולזכויות הבניה.
כמו כן נקבעו הוראות באשר להצמדה וזכויות נוספות במחסנים ובגגות, ולהפיכת שטחי המחסנים והגגות לרכוש משותף.
כך, בבקשה לרישום הבית המשותף בשנת 1992 פעלו המבקשים בהתאם להסכם השני, ולבקשה לא צורף הסכם הפשרה אלא ההסכם השני בלבד.
הפער בין רישום הבניין באלפסי כבית משותף לעומת המנעות מכל רישום של הבית בברלין, מלבד הערת אזהרה בשנת 2000, הוא פער גדול העשוי להצביע על כך שבן ברון לא ראו עצמם כבעלי הבית ברח' ברלין.
לטענתם במקרה זה לא מתקיימות נסיבות פסק הדין בעיניין לחאם, מניין תקופת ההתיישנות לא נפסק ולא "הונעו גלגלי המירשם". סעיף 21 לחוק ההתיישנות קובע: "פסק דין בתובענה שעברו עליו עשרים וחמש שנה בלי שהזכאי לפיו עשה פעולה כל שהיא כדי לבצעו, רשאי החייב לטעון טענת היתיישנות; ואולם פסק דין בתובענה שלפי תכנו אינו טעון ביצוע אינו נתון להתיישנות". בתובענה שהגישו ביקשו בן ברון להצהיר "כי עסקת החליפין בהתאם להוראת פסק הדין שניתן ביום 27.4.90... הנה ברת תוקף וכי יש להורות על אכיפתה". אכן, הנוסח הדווקני של הסעד המבוקש הוא להצהיר על תוקפה של עסקה בין הצדדים, אולם אותה עסקה קיבלה תוקף של פסק דין, כך שלמעשה מדובר באכיפתו של פסק הדין.
...
יתר על כן, העובדה שרעיון כלשהו עלה במהלך הדיון שקדם להסכם הפשרה אינה מעידה בהכרח על כך שאותו רעיון התקבל בסופו של דבר, ויתכן שההיפך הוא הנכון.
אם במהלך הדיון בבית המשפט עלתה אפשרות של חלוקה לפי חדרים, אך היא לא מצאה ביטוי בהסכם שנחתם בסופו של דבר, נראה כי הדבר מצביע דוקא על הסכמת הצדדים שלא להנהיג חלוקה לפי חדרים.
סיכום לאור כל האמור אני קובעת כי הסכם הפשרה משנת 1990 שנכרת בהסכמת שני הצדדים ואף קיבל תוקף של פסק דין עומד בעינו, והשינויים שיש להחיל לגביו הם רק השינויים שנקבעו במפורש בהסכם השני משנת 1992.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

גם להסכם זה צורף תשריט בנין המהוה חלק בלתי נפרד ממנו, ואף לדירה זו צורפו 3 הצמדות: הצמדת "טי" – מדרגות וקרקע בשטח 3.80 מ"ר (במשותף עם יחידות אחרות), הצמדה "יד" – מרפסת מקורה בשטח 3.42 מ"ר והצמדה י"ח – גג בשטח 18.06 מ"ר כפי שפורט בתשריט (להלן ביחד: "דירת העותרים 2-3").
מחסן בשטח של 12.43 מ"ר המסומן בתשריט צו בית המשותף באותיות "כ"ג" הוצמד לתת חלקה 5/16, אשר בבעלות רשות הפיתוח ודירה ומחסן בשטח 19.44 מ"ר + 8 מ"ר המסומן בתשריט צו הבית המשותף באותיות "כ"ב", מהוים חלק מתת חלקה 5/16 אשר בבעלות רשות הפיתוח.
בחודש פברואר 2014, הגישו העותרים תביעה לסעד הצהרתי לביהמ"ש המחוזי חיפה, כנגד רמ"י וחברת עמידר, לפיו נתבקש ביהמ"ש להצהיר על זכויות הבעלות של העותרים במקרקעין נשוא ענייננו, קרי בקרקע המסומנת בתשריט הבית המשותף "לד" (החצר) ובדירה ובמחסן שסומנו כתת חלקה 16 בתשריט הבית המשותף, הם הדירה והמחסן נשוא העתירה דנן (להלן: התביעה השנייה").
...
סיכום – אשר על כן ונוכח הנימוקים אשר פורטו לעיל, לא מצאתי כי יש להיעתר לבקשת העותרים להורות לרמ"י להתקשר עמם בעסקת חכירה בפטור ממכרז על פי תקנה 25(1) לתקנות המכרזים.
בהתאם לכך, אני מורה על דחיית העתירה.
העותרים ישלמו לכל אחת משתי המשיבות הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ (כולל מע"מ), תוך 30 יום מהיום.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני "המרצת פתיחה": "א. להצהיר כי המבקש הינו בעל זכויות בנכס הידוע כחלקה 14 (29 לשעבר) תת חלקה 3 בגוש 7022 המהוה דירה בשטח של 57.18 מ"ר (להלן – "השטח הרשום") אליה צמודים קרקע בשטח 38.51 מ"ר, גג בשטח 78.60 מ"ר, מרתף בשטח 36.80 מ"ר וזכויות בנייה נוספות בשטח של 61 מ"ר, הנמצא ברחוב הדולפין 17 בתל אביב יפו (להלן – "הזכויות" ו-"הדירה ו-"החלקה") ובהתאמה להורות למשיבה 1 לתקן את הרישום שביצעה בלישכת רישום המקרקעין.
" בדברי הסיכום כותב ב"כ המבקש: "לאחר שעמידר הודיע כי בכפוף לאישור מיסים היא תרשום את יחידת המרתף כהצמדה ליחידת המבקש, כמו גם זכויות הבניה המוקנות לפי תקנון הבית המשותף הינן נוספות לאלו שכבר נוצלו הרי שנותרו שני פרטים של הקטנת גודלה של החצר המוצמדת למבקש ב 10 מ"ר וכן הקטנת שטח הגג של המבקש ב 1 מ"ר.
...
מכל מקום, כפי שכבר נאמר, המבקש אינו זכאי ל – 10 מ"ר נוספים מעבר ל- 28.51 מ"ר. סוף דבר כפוף להמצאת אישורי המס ורק לאחר המצאתם, יירשמו זכויות המבקש במרתף.
אני דוחה את עתירת המבקש להגדיל את שטח המקרקעין/החצר השייך לו, ב - 10 מטר, ל – 38.51 במקום 28.51.
אני דוחה את העתירה הקשורה לחסר של מ"ר אחד בגג.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לצד הבקשה הוגש גם הליך עקרי; תביעה הצהרתית כנגד המשיבים 1-2, בגדרה מבוקש להצהיר, כי המבקשים הם הבעלים בשטח של 724 מ"ר וכי המשיבים 1-2 הנם הבעלים בשטח של 254 מ"ר. עוד מבוקש להצהרים, כי זכויות הבניין במקרקעין הידועים כגוש 6417, חלקה 537 יתחלקו לפי יחס שטח המיגרש שבבעלות הצדדים.
שני הבתים רשומים באותה חלקת מקרקעין (גוש 6417, חלקה 537 - להלן: "המקרקעין"), כאשר חלקה זו הוסדרה כבית משותף, באופן הבא כעולה מנסח הטאבו: המבקש 1 הנו הבעלים של תת חלקה 1 (537/1), בשטח של 430 מ"ר וחלקו ברכוש המשותף הנו 43/64; המשיבים הנם בעלים של תת חלקה 2 (537/2) בשטח של 203 מ"ר וחלקם ברכוש המשותף הנו 20/63.
בחודש אפריל 2022 הגישו המשיבים בקשה להיתר בנייה: "הריסת בית קיים ובנית בית בן 2 קומות וח' על הגג + מרתף וממד". המבקשים (המבקשת 2- הנה אישתו של המבקש 1) היתנגדו לבקשה למתן היתר בנייה ואולם ביום 23 באוגוסט 2022 נדחתה ההיתנגדות.
אני סבור, כי במקרה כזה יִגְבָּר הכלל הראשון, שהוא הכלל היסודי, לפיו שיעור חלקו של כל אחד מהבעלים באחוזי הבניה יהיה כשיעור חלקו הרשום בכל הבית המשותף, ולא כשיעור חלקו הרשום ברכוש המשותף, בהיתחשב בהגדרת הביטוי "אחוזי בניה", כ"יחס שבין השטח הכולל המותר לבניה במיגרש לבין שטח המיגרש".
...
עוד אני סבור, כי קיים אינטרס ציבורי, כי בעל זכויות במקרקעין שמגיע עם בעל זכויות מקרקעין אחר להסכמים בדבר חלוקת זכויות בנייה לפיה אחוז כזה או אחר, יתכבד יפעל וירשום את הדברים בלשכת רישום המקרקעין, זאת על מנת למנוע תאונות משפטיות.
כאשר מצרפים את שיקולי מאזן הנוחות לשיהוי שדבק בבקשה המסקנה המתבקשת היא, כי הכף נוטה לטובת המשיבים.
תוצאת הדברים: הבקשה נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 19.9.22 הגיש המבקש תביעה זו, במסגרתה התבקש בית המשפט להצהיר על בטלות התקנון המוסכם שנירשם לבית המשותף ברחוב עמיקם ישראל 1 (פינת כבירים 25) בחיפה, הידוע כחלקה 11 בגוש 11728 (להלן: "הבית המשותף") ועל בטלות הבקשה לייחוד דירות, וכן להורות על תיקון הרישום בפנקס הבתים המשותפים בדרך של מחיקתם.
חלקת משנה 6 מתוארת בצו רישום הבית המשותף כמחסן בשטח של 10.95 מ"ר אליו מוצמדים הצמדה ז' – מרפסת גג בשטח של 77.50 מ"ר והצמדה ח' – גג בשטח של 13.80 מ"ר. זכויות הבעלות בשאר היחידות בבית המשותף, הידועות כחלקות משנה 1, 2 ו-5 רשומות בחלקים שוים על שם עבד אל חיי עודה- סבו של המשיב (להלן: "עבד") והאשם עודה- סבו של המבקש (להלן:"האשם").
...
ראו לעניין זה ע"א 1781/13 פרידמן חכשורי חברה להנדסה ולבניה בע"מ נ' כהן מלי ו 246 אח'(15.07.2015) בו התייחס כב' השופט י' עמית, בין היתר, לשימוש בטכניקת "הקולב המשפטי": "על רקע האמור לעיל, באה לעולם טכניקת "הקולב המשפטי". טכניקה זו, הוכרה בפסיקה כלגיטימית (אך ראה עניין עזבון קליין בפסקה 36, שם נמנע בית המשפט מלנקוט עמדה לגבי טכניקה זו), והיא מאפשרת לקבלן-המוכר לרשום "תא" מסוים כ"דירה" ולהצמיד אליה שטחים ויחידות נוספות (יהושע ויסמן "הצמדות בבתים משותפים" עיוני משפט י 611, 613 ה"ש 14 (תשמ"ה) (להלן: ויסמן בתים משותפים).
לאור כל האמור לעיל, ברור מקל וחומר שאין מקום להורות על הריסת הבניה והחזרת המצב לקדמותו.
לאור כל האמור, אני דוחה את הבקשה לסעד זמני.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו