מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להפרדת דיון בבית הדין האזורי לעבודה

בהליך העברת מקום דיון/איחוד תיקים (המ"ד) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הנתבעת 2 הצטרפה לבקשת העובדת להעברת הדיון לבית הדין האיזורי לעבודה בנצרת, וטענה כי היות ובית הדין האיזורי לעבודה בחיפה מצוי באותו ההיכל עם הערכאה בה מכהנת אישתו של ד"ר מרצקי, מיטשטשת ההפרדה בין הערכאות ועל כן יש להעביר את הדיון בהליך מחמת מראית פני הצדק.
...
בנסיבות העניין, בהן נתבעת חברה שמנהלה נשוי לשופטת בית משפט השלום, היושבת בהיכל המשפט בו יושב בית הדין האזורי לעבודה, אין מנוס מהעברת מקום הדיון בתיק.
סוף דבר - לאור כל האמור לעיל, ומתוקף סמכותי הקבועה בסעיף 78 לחוק בתי המשפט החל בבית הדין לעבודה מכוח סעיף 39 לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969, אני מורה בזאת כי הדיון בתיק סע"ש 9662-02-23 יועבר מבית הדין האזורי לעבודה בחיפה לבית הדין האזורי לעבודה בנצרת.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

האם יש להעביר את הדיון בתביעה לבית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב, מחמת העדר סמכות מקומית לבית הדין האיזורי בחיפה – זו השאלה שלפנינו.
בכתב ההגנה (הוגש ב-20.09.2023) עמדה הנתבעת כי אין סמכות מקומית לבית הדין בחיפה, בטענות כי המען הרשום, הראיונות (הראשון והנוסף) והמקום בו אמורה להתבצע העבודה נמצאים ברמת גן. הנתבעת לא הגישה בקשה נפרדת להעדר סמכות מקומית.
...
בענייננו: לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי אף שהסמכות המקומית שייכת לבית הדין בתל אביב, יש להמשיך את שמיעת ההליך בבית הדין בחיפה.
אשר על כן, משיקולי יעילות, חיסכון בזמן, בשים לב לכך שיש עומסים בבית הדין בתל אביב והעברת הדיון לשם תביא לדחיית ההליך למועד רחוק, החלטתי כי ראוי להשאיר את הדיון בבית הדין בחיפה.
על כן, הבקשה נדחית, בשים לב לכלל הנסיבות אין צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת סע"ש 27053-06-17 סע"ש 59465-06-17 לפני: כב' השופטת רויטל טרנר נציג ציבור (עובדים) מר יונס ג'בארין התובע (סע"ש 27053-06-17) אשד גטוע ע"י ב"כ: עו"ד דלית ספקטור הנתבעים (סע"ש 27053-06-17) התובעות (סע"ש 59465-06-17) הנתבע (סע"ש 59465-06-17) 1. דני זוגלובק 2. לייפ את פיטנס סניף עפולה בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד שי אולשיבצקי ועו"ד אופיר בלוך 1. לייפ את פיטנס סניף עפולה בע"מ (נמחקה) 2. לייפ את פיטנס סניף רמת ישי בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד שי אולשיבצקי ועו"ד אופיר בלוך אשד גטוע ע"י ב"כ: עו"ד דלית ספקטור פסק דין
אין לקבל טענה זו, ויוסבר: מהמסמכים עולה כי במסגרת תיק הפרוק (חדל"ת 36342-09-20) הוגשו בקשות שעניינן מתן הוראות בנוגע לניהול ההליכים בבית הדין לעבודה.
הסניפים התנהלו כרשת אחת, כאשר בהסכם העבודה הראשון של התובע מיום 1.4.2010 חתומה חברה בשם "לייף אנד פיטנס בע"מ" ולא לייף אנד פיטנס עפולה, ואף נרשם כי "העובד יתחיל את עבודתו בחברת לייף אנד פיטנס בע"מ...".[footnoteRef:5] על העידר הפרדה ניתן ללמוד גם מהעברת ציוד באופן שוטף בין הסניפים, כפי שיפורט בהמשך, וכן מהעסקת עובדים נוספים בעפולה וברמת ישי במקביל, כאשר השכר משולם רק דרך סניף עפולה.
הנתבע טוען גם להגנה מכח סעיף 13(5) לחוק לפיו "לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי – פירסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין-שיפוטית על פי דין, שנעשה תוך כדי דיון בפניהם, או בהחלטתם, או פירסום על ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, שנעשה תוך כדי דיון כאמור". הפסיקה ראתה לנכון להרחיב הגנה זו בצורה ניכרת.
...
לא מצאנו כי יש לפסוק פיצוי הלנת שכר שכן התרשמנו בדבר מחלוקות כנות בין הצדדים בנוגע לזכות הקיזוז של הנתבעים.
התביעה כנגד הנתבע נדחית.
התביעה של נתבעת 3 כנגד התובע נדחית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה; אקדים אחרית לראשית- לאחר שבחנתי את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, נחה דעתי כי יש לקבל את הבקשה באופן חלקי, כך שהדיון בתביעה יועבר לבית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב-יפו.
בעיניין רוחם, הבהיר בית המשפט העליון כי בשונה מהכלל החל על הפרדת הסמכויות בין בית המשפט השלום לבין בית המשפט המחוזי, שהוא בהתאם לסעד המבוקש, הרי שסמכות בית הדין לעבודה הוגדרה על פי מבחנים שונים - בחלק מהעניינים בהתאם לעילה ובחלק הן על-פי עילת התביעה והן על-פי זהות הצדדים.
...
דיון והכרעה; אקדים אחרית לראשית- לאחר שבחנתי את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, נחה דעתי כי יש לקבל את הבקשה באופן חלקי, כך שהדיון בתביעה יועבר לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב-יפו.
יפות לעניין נסיבות אלו, קביעות בית המשפט העליון בע"א 3017/21 התעשיה האווירית לישראל בע"מ נ' גיא דקל (29.07.2021), באשר לסמכותו של בית הדין לעבודה כדלקמן: "איני רואה לקבל את עמדת המשיבים, כי הלכה למעשה פסיקת בתי המשפט שינתה את גדר סמכותו של בית הדין לעבודה. בפסיקה שעליה נסמכו המשיבים, שנזכרה לעיל, בתי המשפט העבירו תביעות לבית הדין לעבודה, גם מקום שבו חלק מהנתבעים לא קיימו יחסי עובד-מעביד עם התובע, אך זאת בתביעות שעניינן אי תחרות וגזל סודות מסחריים, תביעות הנדונות על דרך שגרה בבית הדין לעבודה (וראו גם סעיף 22(א) לחוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999). זאת, למטרה מוגדרת ומצומצמת של קבלת סעד של ציווי נגד הנתבע מכוח עוולה של גזל או גרם הפרת חוזה, ולא לשם בירור מהותי של המחלוקת בין הצדדים." באותו עניין הביא בית המשפט העליון כדוגמא את הקביעה ברע"א 2060/19 בית אריזה לפרחים נ' פנדלר (27.5.2019), בפסקה 22 במסגרתו נקבע כי: "באשר למשיבה, הרי שאומנם מדובר במתחרה של המבקשת, אשר אין חולק כי בשום שלב לא התקיימו יחסי עובד-מעסיק בינה לבין המבקשת. משכך, במקרה הרגיל, אין אפשרות לנהל נגדה תביעות בבית הדין לעבודה [...]. יחד עם זאת, בענייננו צירופה של המשיבה להליך הוא אך ורק על מנת לקבל גם נגדה סעדי ציווי, על בסיס הטענות כי היא סייעה ושידלה להפרת החובה על ידי העובד, ועשתה שימוש ביודעין בסודות המסחריים שגזל. ביחס לעילות מסוג זה קיימת סמכות לצרפה להליך המתנהל בבית הדין לעבודה נגד העובד לשעבר (המשיב), אשר נטען כי הפר את חובותיו כלפי המעסיק לשעבר (המבקשת) וגזל את סודותיו המסחריים [...]. לאור קיומה של סמכות זו, צדק בית המשפט כשנמנע מפיצול שלא לצורך של ההליך המשפטי, וחלף זאת הורה על העברת הדיון בכללותו לבית הדין האזורי לעבודה. ודוק, לעיתים אין מנוס מפיצול הדיון בין שתי ערכאות משפטיות שונות, לאור כללי הסמכות המורים כי עניין אחד הוא בסמכות ייחודית של ערכאה אחת ועניין אחר בסמכות ייחודית של ערכאה אחרת" במקרה לפני, עתרה המשיבה לסעדים של ציווי כנגד המבקשת – אשר הוזכרו מפורשות על ידי בית המשפט העליון כסעדים שאין בהם כדי לשלול את סמכותו של בית הדין לעבודה לדון בתביעה, הגם שאחד הצדדים לה לא מקיים אחד מבחן הצדדים (קרי אינו עובד או מעסיק).
סוף דבר; לאור האמור והמפורט מצאתי כי לבית הדין לעבודה נתונה הסמכות לדון בתובענה ומשכך, הנני מורה על העברתה לדיון בפני בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים ב"ל 42533-07-21 לפני: כב' השופטת שרה שדיאור התובע: חוסין חסן הנתבע: המוסד לביטוח לאומי החלטה
זו שונתה לאמור בתקנה 76 לתקנות סד"א תשע"ט- 2018 , והיא קובעת: "76. בית המשפט רשאי בכל עת להורות על הפרדת הדיון ולדון תחילה בחלק מהמחלוקות, העילות או הסעדים, לצורך ייעול ההליך וככל שיראה לנכון."(דגש ש.ש.) גם התקנה ישנה וגם החדשה אינן שאובות לתוך תקנות סדר הדין בבית הדין( ראה תקנה 129).
לפיכך חל האמור בסע' 33 לחוק בית הדין לעבודה ולפיו :" בכל ענין של סדר דין שאין עליו הוראה בחוק זה או בתקנות לפיו, ינהג בית הדין בדרך הנראית לו טובה ביותר לעשיית משפט צדק.".(דגש ש.ש.) גם מטעם זה דין הבקשה להדחות.
...
בתאריך 16/1/23 ניתן בהליך זה פסק דין (חלקי).בו נקבע כי התביעה מתקבלת והוכר אירוע חריג ותאונת עבודה.
טענת הנתבע בעניין חריגה מסמכות נדחית.
בקשת הנתבע לעניין הכותרת וההבהרה , פרט לתלוי בבר"ע בה לא דנו ,נדחית.
נוכח ההשקעה בתגובת התובע, והמהות ,הנתבע ישלם שכ"ט ב"כ התובע ללא קשר לתוצאות ההליך בסך 1,000 ₪ תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו