ערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי (ע"א (ב"ש) 31271-01-15) נדחה, וכן נדחתה בקשת רשות ערעור שהגיש המערער לבית המשפט העליון (רע"א 7576/15).
סעיף קטן (ג) של סעיף 81א' קובע כך:
"החייב רשאי להגיש היתנגדות לבצוע הבקשה, שתהא נתמכת בתצהיר ובו יפורטו העובדות ונימוקי ההיתנגדות, ומשהוגשה ההיתנגדות יעכב רשם ההוצאה לפועל את הבצוע ויעביר את הענין לבית המשפט; לענין הדיון בבית המשפט רואים את ההיתנגדות כבקשת רשות להיתגונן בדיון מקוצר לפי תקנות סדר הדין."
אין הוראה דומה המתירה לחייב "להיתנגד" לביצועו של פסק הדין.
הלכה זו באה לידי ביטוי בפסק הדין ברע"א 6498/05 צבעוני נ' בנק הפועלים (23.2.2006) שם נקבע כך:
" במקרה שלפניי הסכימו שופטי הערכאות דלמטה כי דין תביעת המבקשת היה להדחות, אם כי מנימוקים שונים. למעשה, בקרב השופטים היתה תמימות דעים כי היה על המבקשת להעלות את טענותיה בנוגע לנסיבות קבלת ההלוואות במסגרת התגוננותה בפני התביעה בהליך הראשון וכי משלא עשתה כן, ניתן לראות באי הגשת כתב ההגנה מטעמה משום הודאה בטענות המשיב שהועלו בכתב תביעתו. משניתן פסק דין בהליך הראשון הרי שקיים מעשה בית דין בין בעלי הדין, אף אם פסק הדין ניתן ללא בירור לגופו של עניין בהיעדר הגנה. אשר לסוג ההשתק שנוצר, תביעתה של המבקשת מבוססת על עילה זהה ביסודה לעילת תביעת הבנק. כך נקבע כממצא עובדתי על ידי בית משפט השלום. לפיכך, קיים בין הצדדים השתק עילה, אפילו היתה המבקשת נתבעת בהליך הראשון ולא תובעת, שכן מדובר באותו עניין –תשלום יתרת 3 ההלוואות – שכבר הוכרע (ראה בעיניין זה נ' זלצמן, מעשה בית דין בהליך אזרחי (תשנ"א), בע' 304)."
כלל זה חל גם על החלטות של מפרק/נאמן בסמגרת הליכי פירוק/פשיטת רגל.
...
הלכה זו באה לידי ביטוי בפסק הדין ברע"א 6498/05 צבעוני נ' בנק הפועלים (23.2.2006) שם נקבע כך:
" במקרה שלפניי הסכימו שופטי הערכאות דלמטה כי דין תביעת המבקשת היה להידחות, אם כי מנימוקים שונים. למעשה, בקרב השופטים היתה תמימות דעים כי היה על המבקשת להעלות את טענותיה בנוגע לנסיבות קבלת ההלוואות במסגרת התגוננותה בפני התביעה בהליך הראשון וכי משלא עשתה כן, ניתן לראות באי הגשת כתב ההגנה מטעמה משום הודאה בטענות המשיב שהועלו בכתב תביעתו. משניתן פסק דין בהליך הראשון הרי שקיים מעשה בית דין בין בעלי הדין, אף אם פסק הדין ניתן ללא בירור לגופו של עניין בהעדר הגנה. אשר לסוג ההשתק שנוצר, תביעתה של המבקשת מבוססת על עילה זהה ביסודה לעילת תביעת הבנק. כך נקבע כממצא עובדתי על ידי בית משפט השלום. לפיכך, קיים בין הצדדים השתק עילה, אפילו היתה המבקשת נתבעת בהליך הראשון ולא תובעת, שכן מדובר באותו עניין –תשלום יתרת 3 ההלוואות – שכבר הוכרע (ראה בעניין זה נ' זלצמן, מעשה בית דין בהליך אזרחי (תשנ"א), בע' 304)."
כלל זה חל גם על החלטות של מפרק/נאמן בסמגרת הליכי פירוק/פשיטת רגל.
סוף דבר
אני דוחה את הערעור על כל חלקיו.
המערער ישלם למשיב הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 35,000 ₪.