מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להעברת דיון בפירוק חברה מבית משפט מחוזי ירושלים לתל אביב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

פתח דבר בפניי בקשת התובעת (להלן: "המבקשת") להעברת הדיון בתביעה לבית-משפט השלום – מחוז תל-אביב-יפו, מחוסר סמכות מקומית.
בית המשפט, ככלל, יכבד תניה כזו (ת"א (י-ם) 45359-05-11 חיים לוי סוכנות רכב ומוסך איזורי ירושלים (1998) בע"מ נ' קרסו מוטורס (08.12.2016)).
בע"א 73/63 חברה א"י לתעשית כותנה בע"מ (בפרוק) נ' יונה אושפיז מנועי חשמל בע"מ, פ"ד יז, 2163 (1963), נדון מקרה שבו סיפקה חברת יונה אושפיז בע"מ לחברת א"י לתעשיות בע"מ שלושה מנועים, ובמעמד המסירה היא החתימה את המחסנאי של חברת א"י לתעשיות על תעודת משלוח שבה נרשם, כי "המוצרים המפורטים מעלה נשארים רכושנו עד לתשלומם המלא". בית המשפט העליון דחה את טענת החברה הרוכשת שאין לתת תוקף לאותה תניה שעניינה מועד העברת הבעלות וקבע, כי חתימת המחסנאי על התעודה שלא גררה אחריה מחאה או תגובה אחרת מטעם החברה כמוה כהסכמה לתנאים המודפסים על התעודה.
למיותר לציין, כי המרחק בין נצרת לתל-אביב אינו כזה שירתיע את המשיבים מלעמוד על זכויותיהם.
...
אין בידי לקבל את טענות המשיבים לפיהן לא נכרת הסכם בין הצדדים, וכי לא ידעו לגבי תניית השיפוט ו/או מעולם לא הסכימו לתניית השיפוט המצויינת בתעודות המשלוח.
"   (ההדגשה שלי – ס"י) סוף דבר לאור המקובץ לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי תניית השיפוט הייחודי גוברת, וכי הסמכות המקומית נתונה לבית משפט השלום במחוז תל-אביב-יפו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 66069-05-18 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' ישראל לפני כבוד השופט אילן צור המבקשות: (הנתבעות) 1. מנהלת מרחב התפר - משרד הביטחון - מדינת ישראל 2. המינהל האזרחי איו"ש – משרד הבטחון – מדינת ישראל המשיבה: (התובעת) הראל חברה לביטוח בע"מ, ח.פ 520004078 החלטה
בגדרה של בקשה זו, סמכו המבקשות את יתדותיהן בבקשתן - להעברת הדיון לבית המשפט המוסמך בירושלים, על הנימוקים המפורטים להלן: סעיף 5ב1 לחוק הנזיקים האזרחיים (אחריות מדינה), התשי"ב-1952 (להלן: "החוק"), קובע - כי כל תובענה, לפי סעיפים 5א ו- 5ב לחוק, לרבות סוגי תובענות כקבוע בתוספת הראשונה לחוק, תוגש לביהמ"ש המוסמך במחוז הקרוב ביותר למקום הארוע, אשר בגינו הוגשה התובענה, מבין המחוזות - ירושלים והדרום.
המסגרת הנורמאטיבית בתובענות אזרחיות כגון התובענה מושא הבקשה דכאן, יש לפנות תחילה לדרך המלך, כפי שזו קבועה בהוראות תקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן: תקסד"א") - אלא אם כן, קיים דין ספציפי המורה אחרת, בהתאם לקבוע בסעיף 2 לתקסד"א, המורה כדלקמן: "סדר הדין בכל ענין אזרחי המובא לפני בית משפט, ... יהיה לפי תקנות אלה; אולם במידה שבענין פלוני נוהגים לפי סדר דין אחר - לא ינהגו לפי תקנות אלה." עוד נקבע הלכה פסוקה, כי טענה בדבר חוסר סמכות מקומית לפי הוראות תקסד"א, יש להעלות בהזדמנות הראשונה, שאם לא כן, ייחשב בעל הדין כמסכים לסמכות המקומית (ראו בעיניין זה: עו"ד דוד ששון כמנהל המיוחד של חברת תבור תעשיות שיש בע"מ (בפרוק) נ' כונס הנכסים הרישמי, נו(1) 385 (לא פורסם, ניתן ביום 20.9.2001)).
...
בפתח הדברים אבהיר, כי אינני מקבל טענה זו, מחמת שהבקשה שלפניי, הוגשה מכוח סעיף 5ב1 לחוק, עליו "מגבלת הזמן", קרי – החובה להעלות את הטענה בהזדמנות הראשונה - אינה חלה.
נוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את הבקשה ומורה על העברת התיק לנשיא בתי משפט השלום, במחוז ירושלים - כב' השופט אביטל חן, לצורך ניתובו לפי שיקול דעתו.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"א 2383/20 לפני: כבוד הנשיאה א' חיות התובע בת"א (מחוזי ב"ש) 42414-03-20: עו"ד נסים אראל נ ג ד המשיבים: 1. שלמה כתבי 2. יעל כתבי 3. פז נפט בע"מ 4. חשב גרניט ייזום ויישום פרוייקטים בע"מ חברה בפרוק 5. כונס הנכסים הרישמי 6. משטרת ישראל 7. היועץ המשפטי לממשלה 8. אמנת האומות המאוחדות נגד שחיתות ניו יורק, פורמאלי העברת מקום דיון; תגובת התובע מיום 16.4.2020; תגובת המשיבה 3 מיום 20.4.2020 תגובת המשיבה 4 מיום 3.5.2020 תגובת המשיב 5 מיום 21.4.2020 תגובת המשיבים 6 ו-7 מיום 20.4.2020 בשם התובע: בעצמו בשם המשיבה 3: עו"ד יריב פקטה בשם המשיב 4: עו"ד משה תורג'מן בשם המשיב 5: עו"ד מיכל דלומי בשם המשיבים 6 ו-7: עו"ד האני טרודי ][]החלטה
לבסוף ביקש התובע לציין כי בכל מקרה הוא מיתנגד להעברת ההליך לבית המשפט במחוז מרכז או במחוז תל אביב.
המשיבים 7-5 סברו כי יש להורות על העברת הדיון לבית משפט מחוזי אחר מטעמים של מראית פני הצדק, תוך שבקשו להותיר לשיקול דעתו של בית המשפט את הקביעה לאיזה מחוז שיפוט יש להעביר את ההליך.
סיכומו של דבר, מטעמים של מראית פני הצדק, בשים לב לאופיין ולטיבן של הטענות העומדות ביסוד התביעה אני מורה מכוח סמכותי לפי סעיף 78 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 כי הדיון בהליך יועבר מבית המשפט המחוזי בבאר שבע לבית המשפט המחוזי בירושלים.
...
בנסיבות העניין, לאחר עיון בעמדות הצדדים ובכתב התביעה, הגעתי למסקנה כי יש להורות על העברת הדיון בהליך לבית משפט במחוז אחר.
אין בידי לקבל את טענת התובע ולפיה עניינו של ההליך בבקשה לביטול פסק דין אשר הדין מורה כי תוגש לבית המשפט שהוציא את פסק הדין (השוו למשל עם תקנה 214 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984).
סיכומו של דבר, מטעמים של מראית פני הצדק, בשים לב לאופיין ולטיבן של הטענות העומדות ביסוד התביעה אני מורה מכוח סמכותי לפי סעיף 78 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 כי הדיון בהליך יועבר מבית המשפט המחוזי בבאר שבע לבית המשפט המחוזי בירושלים.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו 14.12.22 פר"ק 43214-09-13 טובים ואח' נ' גיאו בר (92) הנדסה אזרחית בע"מ ואח' לפני כב' השופטת חנה פלינר בעיניין: פקודת החברות [נוסח חדש] התשמ"ג-1983 ובעניין: גיא בר (92) הנדסה אזרחית בע"מ החברה ובעניין: עו"ד דוד אמסל המנהל המיוחד ובעניין: 1. בנימין ברכה 2. חברת לשם (ד.נ.) טכנלוגיות בע"מ המשיבים ובעניין: כונס הנכסים הרישמי הכונס החלטה
בנוסף, מספר חודשים לאחר תחילת הליך הפרוק, נודע למפרק על קיומו של הליך בבית משפט מחוזי בירושלים [ה"פ 46106-04-14] בפני כב' השופט פרקש תחת הכותרת "בקשה בהסכמה למינוי כונס נכסים לאכיפת איגרת חוב ושטרי משכנתא". באותו הליך חתם ברכה בשם חברת "תכן תעשיות כבדות" (חברה בבעלותו) ובשם החברה בפרוק על הסכמה למינוי כונס נכסים אשר היה אמור למכור את הנכס בעטרות, וזאת חרף היות החברה בפרוק ועל אף שלחברה בפרוק אין כל חוב כלפי חברת תכן.
יש לציין כי המשקיעה לא צורפה כמשיבה לבקשה זו, אולם זו כאמור נדונה בבית המשפט המחוזי בירושלים והבקשה הועברה לתגובת המשיבים שנקבעו בה. כך הגענו לדיון האחרון.
...
לאחר ששמעתי את הדברים והובא לידיעתי כי המשקיעה אכן שילמה סכומים כאלו ואחרים בתיק זה, קבעתי כדלקמן: "כפי שציינתי בתחילת הדיון, עיקרו יועד לשאלה האם להורות על המשך הליכי המימוש אם לאו. לא הסתרתי את הקשיים והבעיות באימוץ החלופה שהוצעה על-ידי המשקיעה והיא, קיום המתווה, על אף שלא קיבל אישור סופי של בית המשפט. הצדדים אשר היו באולם ובכלל זה נושים, ואף נושים פרטיים (עיריית ת"א ועיריית חולון), ציינו בפני כי אם יקבלו את כספם ואם תהיה עמידה במלוא התנאים שנזכרו בזמנו בהחלטה, הם לא יתנגדו לאישור המתווה.
לצורך כך, משהה אני את החלטתי בבקשות היום עד ליום ג' 13.12.22 שעה 13:00.
באשר לערבות שהופקדה – בהסכמת הנוכחים שהיו באולם; לנוכח האמור בסעיף 34 לעיל; מאחר והוצהר על ידי סילבר כי הכספים הופקדו על ידו או מי מטעמו (המשקיעה); מאחר ולטענתו השקיע סכומים נוספים (וכל המחלוקות, אם תהיינה, בינו לבין ברכה לא תתבררנה במסגרת תיק זה) – מורה אני על השבתה לידי המשקיעה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, לצורך הכנה לקראת הדיון הם נדרשו להתפנות ולקרוא מאות עמודים של בקשות הפרוק, הקפאת הליכים נגדה ומינוי כונס / מפרק לחברת זורגניקה כמו גם להכין תגובה לבקשות אלו ולייצג את הנתבעת בדיון, בפרק זמן של 3 ימים ביניהם שישי שבת והכל תוך תקופת הסגר הראשון של מגיפת הקורונה על כל המשתמע מכך.
על פי הסכם שכר טירחה זה (להלן: "ההסכם השני") הייצוג כלל, בין היתר, הופעה לדיון שעתיד היה להתקיים ביום 4.5.20 בבית משפט מחוזי בירושלים ולכל דיון נדחה אחר, וכן להגשת תביעת חוב, בקשה למתן צו מניעה נגד השמוש במותג של הנתבעת, בקשה לקביעה שהסחורה שלגביה שילמה הנתבעת מקדמות לחברת זורגניקה שייכת הנתבעת.
לטענת התובעים, חרף קביעת בית המשפט כי זורגניקה עברה להליך הבראה וחרף עבודתם המאומצת והמקיפה בעיניינה של הנתבעת, שולמו לה סך של 20,000 ₪ בלבד והנתבעת סירבה לשלם בעד עבודתם וממילא לשאת ביתרת שכר טירחתם כפי שנקבע על פי ההסכם השני עד כי ביום 28.7.20 הודיעה הנתבעת טלפונית, באופן חד צדדי, לתובעים על הפסקת ייצוגה בידי התובעים ובהתאם הועבר הטיפול בתיק לבקשה לעורך דין אחר מטעמה.
יחד עם זאת, יש להבהיר כי נטל הראיה, בכל הנוגע לטענת הרשלנות המקצועית, מוטל על הטוען לה. התביעה שלפנינו היא לתביעה לתשלום שכר טירחת עו"ד על פי הסכם עליו חתומים הצדדים ושהנתבעת אינה מיתכחשת לו. ככזו, טענת ההגנה בדבר רשלנות מקצועית, יכולה להיות רלוואנטית רק אם מועלית לצידה טענת קזוז (ר' ת"א (שלום תל- אביב) 37353/05 בצלאל בן דוד נ' אחיקם שינדלר עמ' 11 פסקה 21, פורסם בנבו, ניתן ביום 31.3.2009).
...
זאת ועוד, אני מקבלת את טענת התובעים כי בסופו של יום טענותיה של הנתבעת נדחו על ידי הנאמן שלא נוכח טענות לדין קדימה אלא נוכח העדר מסמכים מספקים שהועברו מהנתבעת לנאמן ולא היה די בהם לשיטתו של הנאמן לצורך הוכחת גובה החוב הנטען.
בעניין זה אני מקבלת את טענת התובעים כי עבדו ימים כלילות, בסד זמנים קצוב ולחוץ, על בקשות שונות בעניינה של הנתבעת כמו גם הוכנו מכתבים, נעשו התכתבויות ושיחות טלפון רבות עמם כמו גם הנאמן שמונה מטעם בית המשפט , לרבות, עבודה מאומצת במהלך ימי שבת וימי שישי – לפי דרישת מנהל הנתבעת מר יחזקאל אלמוג.
בנסיבות אלה אני מוצאת כי דין התביעה להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו