לפניי מונחת בקשה להסתלקות מתוגמלת מבקשה לאישור תובענה ייצוגית (להלן: בקשת ההסתלקות).
כללי
ראם בן אור (להלן: המבקש), הגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד המשיב, מכון לעיצוב שיער "רואי **** בע"מ". תמציתה של הבקשה לאישור בטענה, כי באתר האנטרנט שבבעלות המשיב (להלן: אתר האנטרנט) לא פורסמו – הסדרי הנגישות הקיימים בבית העסק שלו, בנגוד להוראת תקנה 34 לתקנות שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע"ג-2013 (להלן: תקנות הנגישות); הצהרת הנגישות, בנגוד להוראת תקנה 35ה' לתקנות הנגישות; ופרטי רכז הנגישות, בנגוד להוראת תקנה 91(ה) לתקנות הנגישות.
העידר פירסום פרטיו של רכז הנגישות
בבקשה לאישור נטען שהמשיב הפר את הוראת תקנה 91(ה) לתקנות הנגישות מאחר שלא פירסם את פרטיו של רכז הנגישות; בבקשת ההסתלקות לא הייתה כל היתייחסות לעניין זה; ובהבהרה לבקשת ההסתלקות טען המבקש כי "...לא ניתן היה לדעת מראש אם נידרש רכז נגישות שכן לא הייתה הצהרת נגישות באתר המשיבה" וכי "אף חוות הדעת מתייחסת לעובדה שלא ניתן לדעת על הצורך/הפטור ממינוי רכז נגישות, בשל העדר הצהרת נגישות" (בהתאמה: סעיפים 3 ו-4 להבהרה לבקשת ההסתלקות).
אלא שאין באמור בחוות הדעת בכדי לסייע לבית המשפט לדעת האם נעשתה בדיקה כלשהיא, ולוּ מינימאלית, בניסיון לברר האם המשיב חב במינוי רכז נגישות לפי הדין וככל שכן, האם חובה זו הופרה על ידו.
...
סבורני, שטוב היה עושה המבקש אם חלף התמקדותו בלהדגיש כי המשיב לא הסדיר את הליקויים באתר האינטרנט בתוך 60 ימים מיום שהומצאה לו הבקשה לאישור, בפרט שהוא חוזר על כך מספר פעמים באותו המסמך, היה הוא מבצע פנייה מוקדמת כמתחייב על פי הדין והפסיקה.
שכן, כאמור לעיל ובשים לב לאופן בו הסתיים ההליך, סבורני שלוּ המבקש היה מבצע פנייה מוקדמת, המשיב היה מסדיר את הליקויים באתר האינטרנט בטרם יעברו 60 ימים מיום שקיבל אותה לידיו.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, בקשת ההסתלקות מתקבלת, למעט הסכמת הצדדים לעניין הגמול ושכרה טרחה;
הבקשה לאישור נמחקת והתביעה האישית נדחית;
המשיב ישלם למבקש גמול בסך 500 ₪ ולבא כח המבקש שכר טרחה בסך של 1,500 ₪, בתוספת מע"מ כדין;
המשיב יתרום סך של 2,000 לטובת הקרן, למען קמפיין פרסומי שעניינו הנגשת אתרי אינטרנט בתוך 30 ימים ותגיש אישור לתיק;
הדיון הקבוע ליום 15.5.24 מבוטל.