בפני שתי עתירות לגילוי ראיה חסויה על פי סעיף 45 (א) לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971 (להלן: "פקודת הראיות"), במסגרתן עותר המבקש להסרת חיסיון שהוטל על חלק מחומר החקירה בשני תיקיו.
ההלכה הפסוקה:
העתירות לגילוי ראיה הוגשו בהתאם לסעיף 45(א) לפקודת הראיות, שכותרתו "חסיון לטובת הציבור", והוא מורה בזו הלשון:
"אין אדם חייב למסור, ובית המשפט לא יקבל, ראיה אם שר הביע דעתו, בתעודה חתומה בידו, כי מסירתה עלולה לפגוע בענין צבורי חשוב, אלא אם מצא בית המשפט הדן בדבר, על-פי עתירת בעל דין המבקש גילוי הראיה, כי הצורך לגלותה לשם עשיית צדק עדיף מן הענין שיש לא לגלותה, ובהליך פלילי – כי הראיה עשויה להועיל להגנת הנאשם ומידת התועלת שבה להגנה עולה על העניין שיש לא לגלותה, או שהיא חיונית להגנת הנאשם".
משמע, עתירת בעל דין בהליך פלילי לגילוי ראיה שהוצאה לגביה תעודת חסיון, עשויה להיתקבל באחד משני תנאים: האחד – כי הראיה חיונית להגנת הנאשם; השני – כי הראיה עשויה להועיל להגנתו, גם אם היא אינה חיונית לה, ובילבד שמידת התועלת הטמונה בה עולה על מידת הפגיעה בעיניין הצבורי שעליו מגן החסיון.
...
משכך הם פני הדברים, אין כל מקום לחשיפת המידע החסוי, ובנסיבות אלו, כאשר מנגד עומד אינטרס ציבורי חשוב במעלה - שמירה על מקורות משטרתיים וביטחונם ושמירה על ביטחון המעורבים ושלומם, הרי שידו של אינטרס זה תהיה על העליונה, ואדגיש, לאחר שבחנתי את החומר החסוי, בדין הוטל החיסיון על כל הפרטים החסויים.
הראיות החסויות והנימוקים הנוספים אשר נשמעו בפני במסגרת הדיונים החסויים, מביאים אותי למסקנה ברורה כי לא ייגרם למבקש עיוות דין ולא תפגע הגנתו באי גילויו של המידע.
סיום:
כאמור, שתי הבקשות נדחות בזאת.
המזכירות תמציא העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.