ביום 27.5.20, הבחינה התובעת, כי הנתבע פירסם באתר האנטרנט שבבעלותו כי ביתה הפרטי של התובעת עומד למכירה ולצד המודעה נכתב "לרגל מעבר לחו"ל". המודעה הכילה פרטים אישיים אודות התובעת כגון: כתובת ביתה הפרטי, שמה הפרטי ואף מספר הטלפון הנייד האישי שלה (נספח א' לכתב התביעה).
לבקשתו, צירף צד ג' על מנת לבסס את טיעוניו כאסמכתא את המודעה מאתר ad.
עם היודע דבר הפירסום לתובעת, היא פעלה להסירו ופנתה לנתבע בבקשה לכך.
לטענת הנתבע, בנגוד לטענת התובעת, באתר ad ניתן להסיר תכנים ללא כל צורך במתן הרשאה מצד הנתבע, וזאת על ידי לחיצה על "דיווח על המודעה".
לטענת הנתבע, טענות התובעת לא עולות כדי פגיעה בפרטיות, שכן לפי חוק הגנת הפרטיות, אין צורך בהסכמה "מפורשת"; הסכמה לפי סעיף 3 לחוק יכולה להילמד מנסיבות העניין, וכאן אין חולק, כי התובעת עצמה ביצעה את הפירסום באתר "יד 2" לצורך מכירת הדירה, והנתבע מצידו פירסם את המודעה בכדי לסייע לתובעת במכירה.
סיכומו של דבר, לאחר שיקלול השיקולים הרלוואנטיים לעניין, לרבות, סעיף 29א(ב)(1) לחוק הקובע כי "במשפט בשל עוולה אזרחית לפי סעיף 4, רשאי בית המשפט לחייב את הנתבע לשלם לנפגע פיצוי שלא יעלה על 50,000 שקלים חדשים, בלא הוכחת נזק." אני קובע כי הנתבע ישלם לתובעת סך של 5,000 ₪ בגין הפגיעה בפרטיותה בנגוד להוראות החוק וכן מיתר השיקולים שפורטו.
...
בנסיבות שהוצגו בפני ופורטו לעיל, אני סבור כי לתובעת נגרמה עוגמת נפש.
סיכומו של דבר, לאחר שקלול השיקולים הרלוונטיים לעניין, לרבות, סעיף 29א(ב)(1) לחוק הקובע כי "במשפט בשל עוולה אזרחית לפי סעיף 4, רשאי בית המשפט לחייב את הנתבע לשלם לנפגע פיצוי שלא יעלה על 50,000 שקלים חדשים, בלא הוכחת נזק." אני קובע כי הנתבע ישלם לתובעת סך של 5,000 ₪ בגין הפגיעה בפרטיותה בניגוד להוראות החוק וכן מיתר השיקולים שפורטו.
אין מקום לתביעת לשון הרע בתביעה זו. בנוסף, הנתבע ישלם לתובעת סך של 2,000 ₪ בגין הוצאות משפט.