מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להסרת החיסיון מתקבלת בבית המשפט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתצהירה מסרה הגב' סלע, כי המסמכים חיסויים על פי הדין "שעה שהוכנו לצרכי משפט זה". הואיל והמסמכים שבמחלוקת, למעט מיסמך אחד, הן טיוטאות של חוות דעת, הדגישה הגב' סלע, "כי בכוונת התובעות להגיש לבית המשפט כראיה מטעמה את הטיוטה הסופית של כל אחד מהמסמכים הבאים, למעט דו"ח חקירה קבוצת מוקד, כחוות דעת מטעמה". בא כוח הנתבעות טען בבקשה להסרת החיסיון, כי אין לקבל טענת החיסיון.
...
(ד) על כן, הנני דוחה את בקשת הנתבעות לאפשר להן לעיין בטיוטות חוות דעתו של מר ורדי.
אשר על כל האמור לעיל, הנני מחליט כדלקמן: (א) הנני דוחה את הבקשה.
(ב) הנני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעות, ביחד ולחוד, הוצאות הבקשה, כולל שכ"ט עו"ד ומע"מ, בסכום כולל של 5,850 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד צוין כי היתקיימה גם שיחת טלפונית בין המבקשת לבין עורכת-דין נוספת מטעם הסיוע המשפטי, בהישתתפות מתורגמן, שבה הובהרו למבקשת האפשרויות העומדות לרשותה בכל הקשור להסרת חיסיון עורך דין-לקוח בעיניינה, אך היא ביקשה שלא להסיר את החיסיון.
למעלה מן הצורך, וכפי שפירט בית משפט השלום, אציין כי טענותיה של המבקשת בכל הקשור לאיכות הטיפולים שקבלה שמורות לה, ככל שתבחר לנקוט בהליך מתאים, ואינני נוקטת כל עמדה לעניין זה. סוף דבר: דין הבקשה להדחות.
...
על כן, הוסיף וקבע בית משפט השלום כי משעה שדין ההתנגדות להידחות, ממילא אין צורך לדון בשיקולים הרלוונטיים לעניין הארכת המועד.
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה וכן בהודעות מטעם המדינה הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות, אף מבלי להידרש לתשובה.
למעלה מן הצורך, וכפי שפירט בית משפט השלום, אציין כי טענותיה של המבקשת בכל הקשור לאיכות הטיפולים שקיבלה שמורות לה, ככל שתבחר לנקוט בהליך מתאים, ואינני נוקטת כל עמדה לעניין זה. סוף דבר: דין הבקשה להידחות.
אין מוצא ממסקנה זו, ולא כל שכן בשים לב לאמור לעיל בכל הנוגע למאמצים שנעשו כדי לוודא שהמבקשת תהיה מודעת לזכויותיה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט רשאי להורות על גילוי הראייה החסויה אם: "מצא כי הצורך לגלות את הראיה לשם עשיית צדק עדיף על הענין שיש שלא לגלותה". נשאלת אם כן השאלה האם יש להעתר לבקשת המאשימה להסיר את החיסיון מעל לדברים שמסר הנאשם לגב' יגל.
בפי ב"כ הנאשם טענות רבות בנוגע לאופן בו פעלו רשויות החקירה במקרה זה. כך בנוגע להגשת בקשה לבית המשפט לקבלת מסמכים מלשכת הרווחה מבלי שתשומת לב בית המשפט הוסבה לכך שיתכן כי חל חיסיון על המסמכים, וכך בנוגע לחקירת העובדות הסוציאליות מבלי להבהיר להן כי קיים חיסיון על דברים שנמסרו להן.
...
ב"כ הנאשם טוען כי העדויות שמבקשת המאשימה להשמיע לשם הוכחת אמרות החוץ אינן קבילות, זאת לנוכח הוראת סעיף 50א(א) לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א – 1971, אשר זו לשונה: " עובד סוציאלי כהגדרתו בחוק העובדים הסוציאליים, תשנ"ו-1996, אינו חייב למסור ראיה על דבר הנוגע לאדם שנזקק לשירותו והדבר הגיע אליו תוך עיסוקו כעובד סוציאלי והוא מן הדברים שלפי טיבם נמסרים לעובד סוציאלי בדרך כלל מתוך אמון שישמרם בסוד, אלא אם כן ויתר האדם על החסיון או שבית המשפט מצא כי הצורך לגלות את הראיה לשם עשיית צדק עדיף על הענין שיש שלא לגלותה." בטרם נדון בטענות הצדדים נביא בקצרה את השתלשלות החקירה בעניינו של הנאשם, כפי שהיא עולה מטיעוני הצדדים.
סבורני כי לנוכח חומרת המעשים המיוחסים לנאשם, במיוחד המעשים המתוארים בסעיף 4 לכתב האישום, ולנוכח הטענה שהמעשים בוצעו כלפי בנו התינוק של הנאשם, הרי שעשיית הצדק עדיפה על העניין שיש באי גילוי הראיות החסויות, ועל כן ראוי להורות על גילוי הראיות המדוברות.
בסופו של דבר סבורני, כי לנוכח ריבוי המשתתפים במפגש, ולנוכח העובדה שחלקם אינם עובדים סוציאליים הרי שהחיסיון הקבוע בסעיף 50א(א) לפקודת הראיות לא חל על שנאמר במפגש זה. אשר על כן, עדויות ומסמכים הנוגעים לישיבת וועדת הטיפול כן יהיו קבילים כראייה.
טענות אלו מבוססות רובן ככולם על שנפסק בבש"פ 467/21 הנ"ל, אלא שכאמור לעיל פסק דינו של בית המשפט העליון ניתן אחרי שהוגש כתב האישום בעניינו של הנאשם, ולכן אין בידי לקבל את טענות ב"כ הנאשם בהקשר זה. אשר על כן טענת החיסיון של הנאשם נדחית.

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, אם לאחר שדו"ח הועדה נימסר למבקשים, מתברר שלא היה בסיס לעמדת החברה בדבר נתונים פרטיים, רגישים או סודיים הכלולים בו ומצדיקים את חסיונו, יש לקבל את הבקשה ולהסיר את מיגבלת הסודות.
הדברים עולים מנימוקי עמדתה, מדברי בא-כוחה בדיון (עמ' 25 ש' 24 בפרוטוקול מיום 8.11.2022; עמ' 3, ש' 23-20 בפרוטוקול מיום 14.7.2022), כמו גם מן המתוה שהוצע ולפיו תושהה הסרת הסודות עד למועד הגשת דו"ח הועדה הבלתי תלויה בהליך הנוסף וההגבלות שהתבקשו להטיל על המבקשים כאן ביחס לשימוש בדו"ח. טענותיה אלה של החברה יוצאות מגדרו של דיון לעניין טעמים המצדיקים את חסיונו הנטען של דו"ח הועדה, ובאות בגדר סוגיות הנוגעות לפומביותם ופרסומם של מסמכים המוגשים לבית המשפט.
...
על אחת כמה וכמה משעה שהחברה בחרה להגיש את דו"ח הוועדה הבלתי תלויה וטענה שדי בו כדי לבסס את עמדתה כי יש לדחות את בקשת האישור.
כל מסקנה אחרת היא בבחינת ריקון מתוכן של עקרון פומביות הדיון.
אשר על כן, אני מורה על הסרת הסודיות שנקבעה בהסדר הדיוני מיום 14.7.2022, בסייג האמור לעיל ביחס לה"ש 104.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובעות היתנגדו לבקשה ולטענתן הן תמצאנה את הבקשה בהתאם להחלטת בית המשפט מיום 22.8.23, ועד שלא תקבלנה אישורי המחזיקים אין מקום להסיר חיסיון הבקשה.
...
נוסף לכל האמור לעיל, על המבקש סעד זמני מוטלת החובה לפעול בתום לב, ולגלות את כל העובדות העשויות להיות רלבנטיות לבקשתו, ובמקרה של ספק - להותיר את שאלת הרלבנטיות להחלטת בית המשפט [רע"א 4196/93 שפע בר ניהול ושירותים (1991) בע"מ נ' שפע מסעדות ייצור ושיווק ארוחות מוכנות 1984 בע"מ, פ"ד מז (5) 165 (1993)].
אשר על כן, אני מורה על ביטול העיקולים שהוטלו על חשבונות העו"ש של הנתבעת 1 ועל הנתבעת 3 והעיקולים שהוטלו על פעילותן השוטפת.
התובעות תשלמנה הוצאות הבקשות ושכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ₪ לכל אחת מהנתבעות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו