התובע צירף לכתב התשובה השני מסמכים רבים, שלא צורפו על ידו לכתב התביעה אלא יסודם בכתב ההגנה של הנתבע, ותבע בכתב תשובה זה סעדים שונים מאלו שתבע בכתב התביעה, לאמור: "צו הצהרתי כי התובע נושה מובטח בנכס וכי זכויות התובע בנכס גוברות על כל נושה שטוען לזכות בנכס ומחייבות כל כונס נכסים ככל שימונה על נכס זה, וכן צוי עשה לרישום בעלות, משכנתא והערת אזהרה לטובת התובע, ובטול עיקול נתבעת 1, והוראות נוספות לרשם ההוצל"פ" (ראו פסקה 15 לכתב תשובה מיום 24.5.2022 ותיקון מיום 26.5.2022.
וראו גרסת הנתבע באשר למהותו של הסכם ההלוואה לפיה "המוטיבציה לחתימה על הסכם הלוואה מאוחר נועד להפחית את נטל המס".
לא רק לעובדות שונות טען התובע, אלא גם לסעדים שונים, כשקיים פער בין הסעדים שנתבעו בכתב התביעה ובכתב התשובה הראשון לבין הסעדים שנתבעו בכתב התשובה השני.
בעוד שבכתב התביעה תבע התובע את הסעדים הבאים, שהופנו במידה רבה נגד הנתבעת, לאמור:
"5.1 צו עשה המורה לרשם המקרקעין לרשום את התובע כבעלים על דירות 1 ו- 2 בהתאם להסכם ההלוואה, ו/או רישום משכנתא על דירות 1 ו- 2 לטובת התובע, ו/או רישום הערת אזהרה לטובת התובע, לרבות באמצעות ייפוי כוח בלתי חוזר שנימסר לתובע ו/או להסמיך את ב"כ התובע להשלים את כל הפעולות הנדרשות לבצוע האמור בשמו של נתבע 2.
5.4 צו עשה המורה למנות את ב"כ התובע ככונס הנכסים של הנכס ו/או צו המורה כי ככל שרשם הוצאה לפועל ייעתר לבקשת הליך הכנוס שהגישה נתבעת 1, כי אז הליך הכנוס יהיה כפוף להסכם ההלוואה בין התובע לנתבע 2" (פסקה 5 לכתב התביעה. ההדגשות הוספו).
הפער החד בין הטענות שנטענו על ידי התובע בכתב התביעה לעומת אלו שנטענו על ידו בכתב התשובה השני, אינו מתיישב עם הוראות תקנה 18(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט- 2018, שקובעת כי "כתב תשובה לא יכלול נימוק תביעה חדש או כל טענה שאינה מתיישבת עם טענותיו הקודמות של בעל דין". וראו גם דברי פרופ' יששכר רוזן-צבי לפיהם:
"התובע אינו יכול לעשות שימוש בכתב התשובה על מנת לעורר נימוק תביעה חדש שלא בא זכרו בכתב התביעה. כמו כן, נאסר עליו לכלול בכתב התשובה טענה שאינה מתיישבת עם הטענות שהעלה בכתב התביעה. כתב התביעה הוא המסמך שבו על התובע לפרט את כלל עילות התביעה שהוא טוען להן, וכתב התשובה לא נועד לשמש לצורך 'מקצה שיפורים'" (יששכר רוזן-צבי הרפורמה בסדר הדין האזרחי: מורה נבוכים 178 (מהדורה שנייה, 2023).
...
מחיקת תביעה מהטעמים שיפורטו להלן.
לעניין אי-צירופם של בעלי דין רלוונטיים כצד להליך, כשבנסח המקרקעין מופיעים צדדים שלישיים רבים שעלולים להיפגע כתוצאה מהסעד הקנייני המבוקש, מסר ב"כ התובע כי "אני שומע את הערת בית המשפט בנוגע להוספת בעלי דין, ומשיב כי ארצה לתקן זאת... לאחר ששמעתי את הערות בית המשפט ביחס להמשך ניהול התיק, אני מבקש להגיש בקשה לתיקון כתב תביעה, בתוך 30 יום" (עמ' 2 לפרוטוקול).
אמנם כן, מחיקת תביעה לא תיעשה כעניין שבשגרה, אולם מהטעמים שפורטו לעיל סברתי שבמקרה הנוכחי אין מנוס ממחיקת התביעה, כמתואר.