עניין זה אינו נוגע ישירות לערעור שלפניי, אך במאמר מוסגר אוסיף, כי אם אכן כך הם פני הדברים, יתכן שהסעיף הרלוואנטי להחלה צריך היה להיות סעיף ב.3 לנוהל מתן מעמד לנשואים, עם זאת, שאלה זו אינה עומדת לדיון לפניי בעירעור זה.
כאמור לעיל, בהתאם להוראת סעיף ב.4 לנוהל 5.2.0008 "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי", מומלץ, אך לא מתחייב, להגיש בקשה ולהסדיר ביקור קצר ורישום המעמד של מישפחה גרעינית של אזרחים ישראלים הבאים לביקור קצר בישראל באשרת תייר.
...
למשל, ברע"מ (תל אביב-יפו) 36957-03-22 ANASTASIIA נ' רשות האוכלוסין וההגירה במשרד הפנים (נבו 22.03.22) קבעתי כי בדומה לעניין שגיא צמח:
"חלק מאזרחי, ובעיקר אזרחיות אוקראינה מגיעות לשדה התעופה ומורחקות על אתר, אלו שמצליחות להגיש ערר, מורחקות לעיתים אף בטרם נדון הערר, ואלו שבית הדין או בית המשפט מוציאים צו בעניינם, משנה הרשות את טעמה, מסתפקת בערבויות שנקבעו ומתירה את כניסתן. אז מתבקשת מחיקת ההליך מבלי שנבחנת החלטת הרשות לגופה. כך, בדומה לעניין שגיא צמח, אם בית המשפט לא ידון בבקשה זו הוא לא יוכל לדון בעניין לעולם, כשגם בענייננו מדובר ביסודות שלטון החוק – האפשרות להעביר את החלטות המינהל בביקורת שיפוטית."
באותו אופן אני סבורה, כי גם בעניין שלפניי נדרש היה להכריע לגופו של עניין אף אילו היתה ההכרעה מתייתרת במקרה הקונקרטי (וכאמור לעיל איני סבורה כי כך הם פני הדברים), וזאת בשל החשיבות הכללית של השאלה המתעוררת בעניין זה, המשפיעה מדי יום על זכויות מהותיות של רבים המבקשים להיכנס לישראל, אך מטבעה אורך חייה הוא קצר והיא מתקיימת לגבי כל מקרה למשך ימים ספורים בלבד, עד להכרעה הסופית אם להתיר את הכניסה המבוקשת או לסרב לה.
לפיכך, היה על בית הדין לעררים לדון בערר לגופו, וההחלטה למחקו מטעם שהתייתר בשל מתן הסעד הזמני לערעור, אינה עומדת במבחן הביקורת.
משכך, דין הערעור להתקבל.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הערעור מתקבל.