מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להסבת מבנה חקלאי לאחסון ולתצוגה

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2014 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בפסק הדין בעיניין פרישתא, קבעה כב' השופטת חיימוביץ (בהפניה ובהסתמך על פסק דין אנריקו), כי הצבת/אחסנת שולחנות וכיסאות במבנה משק חקלאי/מחסן חקלאי, אינו מוכיח את הכוונה לנהל אירועים במקום, בטרם קבלת היתר ואינו מהוה שימוש חורג במבנה, בהיעדר כל ערך מוגן שניפגע.
באם נקבל את טענת הנאשמים, שהמצב התיכנוני בשטח אפשר (כבר בעת הנפקת ההיתרים), קבלת היתר לשימושים נוספים, כולל השימושים הלא חקלאיים (כגון השכרה לפעילות תעשייתית ו/או מסחרית), כפי שמתבצעים בפועל, אזי אין גם מחלוקת שלא הייתה כל מניעה כי הנאשמת 1 תבקש, כבר באותם המועדים, הנפקת ההיתרים על פי יעוד המגודר באופן גמיש יותר, כולל לשימושים רב תכליתיים (לא חקלאיים) במבנים.
לעניות דעתי, בשעה שבעל נכס מבקש להסב שימוש במבנה, משימוש אחד (תואם תב"ע), לשימוש אחר, (תואם תב"ע), אין לשכן/צד ג' מעמד בדיון ואינו בעל כל זכות קנויה להיתנגד לשינוי המבוקש (כפי שלא הייתה לו כל זכות קנויה להיתנגד לשימוש שהתבקש בבקשת ההיתר המקורי).
...
במקרה דנן, המסקנה הינה כי יש לפרש את ההיתר ל-"לול", כהיתר ל"אחסון" של כלובי עופות/ עופות, על כן, ה"מטרה"/ "יעוד" של מבנה הלול , הינו, בעצם – "אחסון". ככל שנגדיר את המבנה, לתכלית זו, באימוץ הפרשנות האמורה, הרי שאין להגדיר את השימוש לאחסון, כעבירת שימוש חורג, אף אם מדובר באחסון חפצים אחרים, שהינם פחות מזיקים ומפריעים לסביבה מכלובי עופות/עופות.
מקובלת עלי טענת המאשימה שלא הוכחה טענת הנאשמים, כי ניהול מחסנים מסחריים (לציוד השכרה לאירועים או ציוד אחר) וכי ניהול נגריה, הינם "פחות" מזיקים ומסוכנים לסביבה, מניהול לול עופות.
בהעדר מחלוקת באשר לשימושים המתבצעים בפועל ובהעדר מחלוקת באשר לאחריותם של הנאשמים לביצוע שימושים אלה וככל שלא מצאתי כי יש בטענות הנאשמים כדי להקים כל הגנה מפני האישום, הנני מרשיעה את הנאשמים בעבירות שיוחסו להם בכתב האישום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

החל מיום 2.7.18 לפחות, השכיר הנאשם את המבנה לחברת "ארקו אס אן בע"מ", העושה בו שימוש לניהול עסק להשכרת ציוד לאירועים, וזאת בתמורה לדמי שכירות חודשיים בסך 21,000 ₪ בצרוף מע"מ. החברה משתמשת במושכר כמקום איחסנה, בית מלאכה ומשרד.
עיון במסמך "שימושי פעילות לא חקלאית (פל"ח) במיגזר החקלאי – עידכון מדיניות" שפורסם על ידי משרד המשפטים ביום 12.11.20 מלמד כי הוא חל אך ורק לגבי שימושי פל"ח במבנים הצמודים לחלקת המגורים: "אגב שיח מעמיק עלה כי הקושי איננו ממוקד בהליכי אכיפה דוקא, אלא בצורך להקל על האפשרות להיתפרנס מפל"ח בחלקת המגורים, לרבות באמצעות הוספת שימושי שכירות מותרים, וכן תוך שימוש במבנים שניבנו כדין מחוץ לחלקת המגורים לשימושים לא חקלאיים מוגבלים. נציגי המיגזר החקלאי שבו והבהירו, כי פעילות לא חקלאית מסיבית, מסחרית או תעשייתית שאינה כדין, אינה מקובלת ואחת דינה להיפסק. בהמשך למתואר לעיל, היתקיימו ישיבות עבודה עם נציגי המיגזר החקלאי בשיתוף גורמי האכיפה המדינתיים בתחום התיכנון והבניה, מנהל התיכנון ורשות מקרקעי ישראל, הן ביחס למדיניות מקילה אפשרית של רשות מקרקעי ישראל ביחס לשימושי הפל"ח במושבים, והן ביחס להליכי הסדרה אפשריים של שימושי פל"ח במבנים שצמודים לחלקת המגורים בתנאים מגבילים". בהמשך המסמך הובאו הוראות המדיניות החדשה: "ביחס למבנה שהוקם כדין ביום אישורה של תוכנית מתאר מחוזית, הנוגעת לבינוי הנבחן - ניתן יהיה לאשר את שינוי הפריסה של חלקת המגורים, ביחס למבנים כאמור, אשר בעל הזכויות בנחלה מבקש להסב את השמוש בהם לתעסוקה לא חקלאית ואשר אינם נכללים בחלקת המגורים כהגדרתה כיום, כאשר המבנה נמצא רק בחלקו בשטח המותר לשימוש, או כשכל המבנה גובל וצמוד לשטח המותר לשימוש )לעניין זה "גובל "ו-"צמוד" ייחשב גם מבנה המצוי מעבר לדרך חקלאית קיימת ביום אישור התמ"מ, הגובלת בשטח המותר.
...
לפיכך, בסופו של דבר, לא הוכח בענייננו כי קיימת הצדקה להתחשב בתשלום דמי השימוש.
מבלי למעט מכל שנאמר עד כה, אני סבורה שיש לקחת בחשבון במידה מסוימת את הקשיים הכלכליים בעקבות משבר הקורונה, שפרץ לאחר הטלת הקנס.
לאחר כל האמור אני גוזרת על הנאשמים את העונשים הבאים: על הנאשם – קנס כספי בסך 275,000 ₪ או 180 ימי מאסר תמורתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו