מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה להכרזת קטין כנזקק לפי חוק הנוער

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

הקטין הוכרז בעבר כקטין נזקק לפי חוק הנוער (טפול והשגחה), התש"ך-1960 (להלן: חוק הנוער) ועודו מוכרז ככזה.
בתום הדיון, הכריז בית המשפט לנוער על הקטין כנזקק ונתן צו להוצאתו ממשמורת המבקשת לשנה.
...
אולם, אין בכך כדי להביא למסקנה כי רשות הערעור ניתנת באופן "אוטומטי" (ראו למשל: בע"ם 3039/12 פלונית נ' משרד הרווחה, פסקה 5 (19.4.2012); רע"א 4383/20 פלונית נ' עו"ס לפי חוק הנוער, פסקה 8 (01.07.2020); בע"ם 8743/20 פלונית נ' היועץ המשפטי לממשלה משרד הרווחה, פסקה 4 (24.12.2020)).
בהינתן כל האמור, ובשים לב לכך שאין מדובר בהחלטה בלתי הפיכה, כפי שציין אף בית המשפט המחוזי, איני סבורה כי הונחה עילה להיעתר לבקשה.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיבה 1 ביקשה להכריז על הקטינים קטינים נזקקים לפי חוק הנוער (טפול והשגחה), התש"ך-1960 (להלן: חוק הנוער).
...
בית המשפט המחוזי לנוער דחה טענה זו הואיל ומדובר בשימוש במונח מוכר בתחום הפסיכולוגיה כדי לתאר את המסקנה בדבר עילת הנזקקות.
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובות לה ובנספחיהן, החלטתי להשתמש בסמכותי לפי תקנה 149(2)(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, ולדון בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור לפי הרשות שניתנה, וזאת בשאלה אחת שעניינה הנמקת פסק הדין של בית המשפט המחוזי בדבר דרכי הטיפול בבן.
הערעור מתקבל אפוא בחלקו במובן זה שהדיון יחזור לבית המשפט המחוזי לנוער כדי שינמק את החלטתו בערעור על החלטת דרכי הטיפול בבן.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטה ראשונה מאותו יום עמד בית המשפט על "תמונה מדאיגה" בדבר תיפקוד הקטין, בעיקר בבית הספר; וקיבל את הבקשה להכריז על הקטין כעל קטין נזקק לפי סעיפים 2(2) ו-2(6) לחוק הנוער (טפול והשגחה), התש"ך-1960 (להלן: חוק הנוער).
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
שתי הערכאות הקודמות בחנו את עמדות הצדדים כולם, בהם האפוטרופוס לדין של הקטין והקטין עצמו, והגיעו למסקנה כי טובתו מחייבת להכריז עליו כעל קטין נזקק ולנקוט את דרכי הטיפול שנקבעו.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפני בקשה להארכת מועד לנקיטה בהליך ערעורי ביחס לפסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת ד' מרשק מרום) בענ"א 57922-07-22 ובענ"א 24769-08-22 מיום 20.9.2022, בגדריו נדחו ערעורים שהגיש המבקש בעיניין הכרזה על ילדיו הקטינים כ"קטינים נזקקים" לפי סעיפים 2(2) ו-(6) לחוק הנוער (טפול והשגחה), התש"ך-1960 (להלן: פסק הדין).
כן נטען כי מחוקק המשנה קבע מועדים קצרים להליכים המתנהלים לפי חוק הנוער (טפול והשגחה), וזאת לנוכח הרגישות המאפיינת הליכים אלו והשאיפה להביא לסיומם בהקדם ובאופן עינייני.
...
לאחר העיון בבקשה ובתשובות לה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי בלבד, כך שהמבקש יהיה רשאי להגיש בקשת רשות ערעור על פסק הדין עד ליום 7.11.2022, כמפורט להלן.
חרף האמור, בשים לב לנסיבות האישיות המתוארות בבקשה ולמהות ההליך, ומבלי שנעלמו מעיני טענות המשיבות באשר להמשך ניהול ההליכים בערכאות השונות בתקופה זו ובאשר לכך שהמבקש מיוצג על-ידי עורכי דין נוספים בהליכים אלו, מצאתי להיעתר לבקשה באופן חלקי כאמור לעיל.
ככל שיוגש הליך כאמור, תצורף לו החלטתי זו. בנסיבות העניין, אין צו להוצאות.

בהליך ערעור נוער אזרחי (ענ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אדגיש כבר על ההתחלה, כי בעיניינה של ס' לא הוגשה בקשה להכריז עליה קטינה נזקקת בהתאם להוראת סעיף 2 לחוק הנוער, וכל ההליכים בעיניינה התנהלו בגדרי בקשות לצוי ביניים בלבד.
סעיף 12 לחוק הנוער מסמיך את בית-המשפט ליתן החלטות ביניים, אף לפני שמיעת קטין או האחראי עליו, ולפני קבלת תסקיר, להורות על נקיטת אמצעים זמניים לגבי הקטין, ולאפשר אמצעי חרום שננקטו על-ידי עו"ס לפי חוק הנוער.
...
לנוכח המתואר לעיל וגם הקושי הכרוך באותה עמדה שהציגו המערערים, לפיה תהליך האבחון טרם הגיע לסיומו, ועל-כן יש לקבע את המצב הנוכחי בו שוהה ס', בניגוד לרצונה, הרחק ממשפחתה ואמה, בניגוד לרציונל העומד בבסיס צווי הבינים שנועדו לתקופה קצובה וקצרה, תחת הפיכתם, הלכה למעשה, למעין קבועים וממושכים, סבורני כי לא עלה בידי הרווחה להציג עבור ס' אלטרנטיבה טיפולית טובה, ודומה כי חזרתה לחיק משפחתה בנסיבות דנן מהווה החלופה הטובה ביותר עבורה.
סבורני כי לא נשקלה די הצורך האפשרות של עריכת אבחון במסגרת הקהילה, וזאת בשים לב לתוצאות ולהשלכות הטראומטיות העלולות להיגרם לס' מעצם ההוצאה ממשמורת אמה והקפאת מצב זה למשך חודשים רבים מבלי שחלה התקדמות בבניית תכנית טיפול עבורה.
נוכח האמור לעיל, אני מורה על דחיית הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו